Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Πολλά από τα επιστημονικά «δεδομένα» που εμπιστευόμασταν επί αιώνες για να εξηγήσουμε το σύμπαν και το ρόλο μας σε αυτό, είναι ελαττωματικά



Οι ανακαλύψεις έχουν φανερώσει ότι πολλά από τα επιστημονικά «δεδομένα» που εμπιστευόμασταν επί αιώνες για να εξηγήσουμε το σύμπαν και το ρόλο μας σε αυτό, είναι ελαττωματικά.
 Ένα παρωχημένο πρότυπο του Σύμπαντος και της σχέσης μας με αυτό βασίστηκε σε μια σειρά επιστημονικών παραδοχών -εσφαλμένων παραδοχών- που δε μπορούν πλέον να διδάσκονται ως δεδομένες με βάση τα νέα στοιχεία. Τέτοιες παραδοχές είναι, για παράδειγμα, οι ακόλουθες:
• Εσφαλμένη παραδοχή 1: Ο πολιτισμός έχει ηλικία περίπου 5.000-5.500 έτη.

• Εσφαλμένη παραδοχή 2: Η φύση βασίζεται στην αρχή της «επιβίωσης του πιο ευπροσάρμοστου».

• Εσφαλμένη παραδοχή 3: Τυχαία γεγονότα της εξέλιξης εξηγούν την καταγωγή του ανθρώπου.
• Εσφαλμένη παραδοχή 4: Η συνειδητότητα είναι ανεξάρτητη από τον φυσικό μας κόσμο.
• Εσφαλμένη παραδοχή 5: Ο χώρος μεταξύ των πραγμάτων είναι κενός.
Όταν σκεφτόμαστε την καθημερινή ζωή -πώς φροντίζουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας, πώς επιλύουμε τα προβλήματά μας, τι επιλογές κάνουμε- διαπιστώνουμε ότι μεγάλο μέρος αυτών που δεχόμαστε ως κοινή γνώση, βρίσκεται ριζωμένο στον πυρήνα αυτών των εσφαλμένων παραδοχών, οι οποίες συντηρούν μια ξεπερασμένη επιστήμη που ξεκίνησε πριν από 300 χρόνια.
Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός ότι στη διάρκεια της ίδιας χρονικής περιόδου, ο κόσμος βρέθηκε αντιμέτωπος με τις μεγαλύτερες κρίσεις πολέμου, συμφορών και ασθενειών στην καταγεγραμμένη ιστορία.
Εξαιτίας αυτών των αντιλήψεων για την «αποστειρωμένη» χημική προέλευσή μας, τη σχετικά πρόσφατη άφιξή μας στη Γη και το διαχωρισμό μας από τη Φύση, καταλήξαμε να πιστεύουμε ότι δεν είμαστε τίποτε παραπάνω από κόκκους σκόνης στο Σύμπαν και ένα βιολογικό συμπλήρωμα στο γενικό σχέδιο της ζωής. 
Πώς να μη νιώθουμε ανίσχυροι να βοηθήσουμε τους αγαπημένους μας και τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες κρίσεις της ζωής;
How to Control Your Nerves Energy

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα