Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η Οικονόμος

ΕΣΤΙΑ αδράχτι ΕΛΖΙΝ
Ο μονόλογος της Ευρύκλειας
Πάρε μια θέση και κάθισε, ξένε αναγνώστη, κάπου  τριγύρω  στην ομηρική εστία φωτιά, προσεκτικά.
Είμαι η Ευρύκλεια , η οικονόμος του παλατιού και η τροφός του Οδυσσέα και εδώ είναι η Ιθάκη, το νησί του.
Ξέρεις τι είναι Νησί; Πως δημιουργείται η στεριά; Πως αναδύεται μέσα από την λάβα του εσωτερικού ηφαιστειακού πυρός; Πως ψύχεται στον  υδάτινο ωκεανό του παντός;Πως μετατρέπεται η ποσειδώνεια δέσμη συνείδησης σε πρώτη, του Διός; Πως γεννιέται η Δήλος, το νησί του Απόλλωνος και πως ο Όμηρος δημιουργεί το  καθαρό νησί σε ταξίδι πορεία και δρόμο ελικοειδώς , ευθύ; Πως η ενέργεια γίνεται ύλη, γη στεριά  και η ύλη, ενέργεια, πνεύμα, φωτιά;
Πρώτα,  σημαδεύεις το κέντρο και μετά ορίζεις την περιφέρεια. Το κέντρο σου είναι και το σημείο αναφοράς σου  και δεν φεύγεις  ποτέ από εκεί, δεν το ξεχνάς, όπως η Πηνελόπη. Μετά, διευρύνεις την ακτίνα της αντίληψης σου και ταξιδεύεις όπως ο Οδυσσέας , αλλά ποτέ δεν φεύγεις από το σύστημα συντεταγμένων σου και αξιών σου.
Κάθε φορά, σε κάθε σταθμό, το τακτοποιείς, του αλλάζεις την πρόσοψη, μελετώντας τα ελαττώματα και τα προτερήματά σου, στοχεύοντας στην βέλτιστη απόδοση, ταχύτητα,  εργονομία  καλή λειτουργικότητα και, την αψογοσύνη.
Όταν φθάσεις εδώ, να γνωρίζεις πως  δεν μπορείς να  δηλώσεις  μια ψεύτικη πλαστή ταυτότητα  ρόλων, γιατί το σώμα σου, η ΣΤΕΡΙΑ  σου, θα σε προδώσει. Όλα τα προβλήματά σου και τα λάθη σου και  τα σωστά σου φαίνονται ,διαγράφονται στο   υλικό σου ΣΩΜΑ. Και δεν μπορείς να καυχηθείς ή να αγγίξεις κάτι που δεν σου ανήκει  Αμέσως, ανελέητα θα εξοντωθείς σαν τα παιδιά της Νιόβης, γιατί είναι  και το νησί του Απόλλωνα και είναι ο κύριος του τόξου. Κανείς δεν τον ξεπερνά στο τόξο και την σαϊτιά.
Να θυμάσαι πως ο φυσικός θάνατος δεν είναι ο χειρότερος.  Καλύτερα να μη “δεις”  τον θάνατό σου στο καθρέφτισμα της περιφρόνησης ενός βλέμματος,  ως ανάξιο και χαμερπές ον, αν  επιλέξεις  να είσαι  και έτσι να  φυτοζωείς.
Ο Οδυσσέας, είναι ΟΔΥΣΣΕΑΣ, γιατί έχει  την συγκεκριμένη ενέργεια και δομή και οι δούλοι και οι  μνηστήρες δεν την έχουν. Έχει και το σημάδι στο γόνατο από το αγριογούρουνο και τη λάμψη στο βλέμμα του πολεμιστή και μπορώ να τον αναγνωρίσω.. Τον έχω μεγαλώσει, τον ξέρω από μικρό παιδί, όπως και τον γιο του. Και φυσικά ,όχι μόνο έχει την έγκριση του Απόλλωνος για τον χειρισμό του  τόξου , αλλά είναι και η θέληση, η ΒΟΥΛΗ του  Διός.
Στον κόσμο της ενέργειας δεν υπάρχουν ψέμματα , ούτε σκιές, μόνο  ΑΛΗΘΕΙΕΣ αν τις αντέχεις πραγματικές. Είναι ο κόσμος του ΕΙΝΑΙ και όχι του ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ
Τώρα που έφθασες εδώ, ξένε αναγνώστη του κειμένου, αποφάσισε αν θα μείνεις ή θα φύγεις και σκέψου, γιατί ο βασιλιάς των ΘΕΣΠΡΩΤΩΝ στην ψεύτικη αλλά ταυτόχρονα και αληθινή ιστορία που διηγείται ο Οδυσσέας, καλείται ΦΕΙΔΩΝ, που σημαίνει προσεκτικός οικονόμος, ενώ εγώ, θα φέρω το θειάφι ,Θείον  στοιχείον, κατά εντολή του, τον χώρο να καθαρίσει και να εξαγνίσει με την ΦΩΤΙΑ, την οποία στο κέντρο θα τοποθετήσει μετά όπως ταιριάζει σε ΕΣΤΙΑ θεά που πάντοτε από εκεί  κανείς, ξεκινά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ είναι οι ΝΟΜΟΙ του οίκου, του σπιτιού .μιας  πατρίδος  του ΝΗΣΙΟΥ και πρέπει να είναι ΙΕΡΟΙ και απαράβατοι. Το  ΑΔΡΑΧΤΙ ξετυλίγει την ΑΝΑΓΚΗ  που έμπροσθεν σε μια ΑΞΙΑ  την εκμηδενίζει,  καίγοντας την.Ο  ΜΙΤΟΣ συνδέει μόνο τις ΑΞΙΕΣ του Πνεύματος  που αντέχουν να περνούν δια πυρός και σιδήρου. , όπως τα πολύτιμα ορυκτά.
Τα χαρακτηριστικά  του καθαρού νησιού οικονόμου πολεμιστή
Αποφεύγει καταχρήσεις εξαρτήσεις αμετροέπειες υπερβολές.
Είναι προσεκτικός με τα ενεργειακά του αποθέματα, με όλους τους πόρους και τα αποθέματα.
Διατηρεί τα πόδια του και  το σώμα του καθαρό τις σκέψεις του καθαρές και διαυγείς
Έχει ένα κέντρο βάρους σταθερό μια ακτίνα δράσης παρορμητική και μια περιφέρεια όρασης μεταβλητή.
Κρατά  μόνο τα απαραίτητα και όλα τα άχρηστα στην φωτιά, ξεφορτώνεται και  πετά, μια μαγική  ομηρική βραδιά.
Ομηρική Πολιτεία
Λέανδρος  Λαμπρινός
Σεπτέμβριος   2014


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα