Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τροφές που Αυξάνουν την Πνευματική Ανάπτυξη




Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίσης το φαγητό για να ενεργοποιήσετε την πνευματική ανάπτυξη. Αφιερώστε χρόνο σκεφτόμενοι ποιες τροφές και μυρωδιές θα μπορούσατε να συνδέσετε με την πνευματικότητα και σε σχέση με το Πνεύμα. 

Για παράδειγμα, όταν ο Τέντ ήταν παιδί, η οικογένεια του ήταν πολύ θεοσεβής, και στην εκκλησία κάθε Κυριακή, δεχόταν τον Χριστό παίρνοντας ένα μικρό κομμάτι ψωμιού στην Κοινωνία. Καθώς ήταν ένα πολύ ανοικτό παιδί, κάθε φορά που ο Τέντ έτρωγε αυτό το μικρό κομμάτι ψωμιού, πίστευε ότι έβαζε περισσότερο τον Χριστό στη ζωή του. Σαν ενήλικας, ο Τεντ δεν έτρωγε ψωμί γιατί ήταν μονίμως σε δίαιτα, αλλά αφού έμαθε την σχέση μεταξύ του φαγητού και της πνευματικής ανάπτυξης, πήγε και αγόρασε μια φρατζόλα Ιταλικού ψωμιού, έμεινε για ώρα σιωπηλός και ακίνητος, αργά και τελετουργικά έκοψε ένα μικρό κομμάτι, και το μάσησε αργά. 

Είπε ότι το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Ένοιωσε σαν ένα κύμα ειρήνης να τον διαπέρασε. Αυτή ήταν η αρχή ενός σημείου καμπής στη ζωή του. Αφού ένοιωθε τόσο μακριά από τον Δημιουργό για τόσο πολύ καιρό, το ότι έφαγε συνειδητά το μικρό κομμάτι ψωμί ήταν ένα είδος κουμπιού επαναφοράς για αυτόν. (Αν είχε φάει απλά το ψωμί με έναν κοσμικό τρόπο, πάντως, δεν θα είχε αλλάξει τίποτα. Η μέθοδος αυτή λειτούργησε γιατί έφαγε προσεγμένα, ενώ επικεντρώθηκε σε μια σχέση αγάπης με τον Θεό).


Ίσως η τροφή που χρησιμοποιείτε για να ξεκινήσετε το πνευματικό σας μονοπάτι είναι από την παιδική σας ηλικία, ή ίσως και ακόμα από μια προηγούμενη ζωή, αλλά μπορεί επίσης να είναι τροφή που φαντάζεστε ότι θα ενεργοποιήσει το μονοπάτι σας. Γνώριζα έναν άντρα ο οποίος ήταν πεπεισμένος ότι οι χουρμάδες ήταν η τροφή των θεών. Ήταν ήδη πολύ πνευματικός και έκανε γιόγκα και διαλογισμό, αλλά έλεγε ότι ο δάσκαλός του του είχε πει ότι οι χουρμάδες θα άλλαζαν την δόνηση του και θα του επέτρεπαν να συνδεθεί ακόμα πιο βαθιά με το Θείο. Και πάντα εύρισκε ότι έτσι συνέβαινε. Το αν αυτό ήταν πραγματικό δεν έχει σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πίστευε ότι οι χουρμάδες θα άνοιγαν μυστικιστικές πύλες, και για αυτόν έτσι συνέβαινε.

Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε συγκεκριμένες τροφές να ενεργοποιήσετε πνευματική αφύπνιση. Για παράδειγμα, διαλέξτε μια τροφή ή φαγητό που δεν τρώτε συνήθως (και έτσι δεν θα υπάρξουν πολλοί άλλοι συνειρμοί για αυτήν). Πριν το μαγειρέψετε, κρατήστε τον σκοπό για το τι θέλετε η τροφή αυτή να ενεργοποιήσει… για παράδειγμα, ίσως ένα συναίσθημα μεγάλης ευγνωμοσύνης για την ζωή. Καθώς ετοιμάζετε το φαγητό, αισθανθείτε ευγνωμοσύνη. Κατόπιν, καθώς το τρώτε, φάτε αργά και επιτρέψτε το συναίσθημα που επιθυμείτε να σας πλημμυρίσει. Στο υποσυνείδητο σας, θα υπάρχει τώρα μια εξαρτημένη αντίδραση στην συμπεριφορά σας σε αυτό το συγκεκριμένο φαγητό και στην ευγνωμοσύνη. Αυτό θα γίνει το Φαγητό της Ευγνωμοσύνης για σας. Και κάθε φορά που θα τρώτε αυτό το φαγητό, θα ενεργοποιείται η ευγνωμοσύνη.


Kate Minogianni

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ‎

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα