Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Πώς Έγινα ο Πιο Ευτυχισμένος Άνθρωπος που Γνωρίζω


Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν όλα αυτά τα χρόνια πως καταφέρνω πάντα να είμαι τόσο χαρούμενη. Μετά τον θάνατο του πατέρας μου, όταν ήμουν 19 ετών, και κατά την διάρκεια μιας διαδικασίας ενός διαζυγίου σε ηλικία 22 ετών, οι άνθρωποι συνήθιζαν να λένε ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να μαντέψουν τι περνούσα, επειδή νόμιζαν ότι πάντα χαμογελούσα.
Έχω μάθει ότι το να είμαι αυτάρκης και το να διδάσκω τους άλλους να είναι αυτάρκεις σε κάθε περίσταση είναι ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα μου. Γι 'αυτό μου αρέσει όταν οι άνθρωποι με ρωτούν πώς μπορώ να παραμένω τόσο αισιόδοξη. Επειδή η απάντηση - με λίγα λόγια – είναι ότι δεν είναι καθόλου έτσι. Κάποιες μέρες νιώθω τόσο άσχημα ώστε θέλω απλά να τα παρατήσω.
Αλλά ένας από τους λόγους που είμαι πολύ ευτυχισμένη γενικά είναι ότι δεν επιτρέπω στις αρνητικές σκέψεις μου για να με ελέγχουν για πολύ. Βαθιά μέσα μου γνωρίζω ότι όποια ταλαιπωρία και αν περνάω τελικά θα περάσει.
Έχω επίσης μερικά κόλπα (μετά από τόσα χρόνια που μελετάω την αυτοβοήθεια!) που διασφαλίζουν ότι μένω στο σωστό συναισθηματικό δρόμο. Αυτά τα πράγματα με κρατάνε συντονισμένη με τις υψηλής συχνότητας δονήσεις της χαράς και της αγάπη που θέλω να αποτελούν μέρος αυτού του κόσμου. Είναι τα εξής:

1. Βεβαιώνομαι ότι ο ελεύθερος χρόνος μου καλύπτεται με ασχολίες που αγαπώ
Ο ανεκμετάλλευτος νους δεν είναι ένας χαρούμενος νους. Γράφω σχεδόν κάθε μέρα για να εξασφαλίσω ότι εργάζομαι πάντα σε πολλά projects που με εμπνέουν και με επεκτείνουν. Εκτός από τον πολύτιμο προσωπικό χρόνο και τον διαλογισμό μου, είμαι ένα πολύ απασχολημένο άτομο, που αφήνει ελάχιστα περιθώρια για πολλές σκέψεις και αναπόληση του παρελθόντος.
2. Δίνω όσο μπορώ.
Μου δίνει μεγάλη χαρά να κάνω φιλοφρονήσεις, να κάνω τους άλλους ανθρώπους να αισθάνονται ιδιαίτεροι και χρησιμοποιώ την καλοσύνη όπου κι αν πάω. Δοκιμάστε αυτό! Ποτέ δεν αποτυγχάνει να μου δώσει μια ώθηση, καθώς πάντα κρατάμε αυτό που δίνουμε.
3. Εστιάζω στο να οραματίζομαι αυτό που θέλω.
Το μυαλό μου μπορεί εύκολα να χαθεί στο «χειρότερο σενάριο» εκτός κι αν συνειδητά απορρίψω αυτές τις σκέψεις. Θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου γιατί κάνω ό, τι κάνω και τι είναι αυτό που θέλω να πετύχω.
Οραματιστείτε αυτό που θέλετε με σαφήνεια και θα παρατηρήσετε μια άμεση αλλαγή στο πώς αισθάνεστε. Ο οραματισμός σας κάνει επίσης εξαιρετικά δημιουργικούς όσον αφορά την ανάληψη δράσης και το να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.
4. Ζητώ ό, τι θέλω (και δεν αισθάνομαι ένοχη όταν το παίρνω).
Είτε πρόκειται για ένα καλύτερο τραπέζι σε ένα εστιατόριο ή τα χρονικά περιθώρια που διεκδικώ για τα διάφορα projects, το να ζητώ αυτό που θέλω μου εξασφαλίζει το να αισθάνομαι διεκδικητική, αυθεντική και ελεύθερη. Το να σιωπάτε τις επιθυμίες σας είναι σαν να παίρνετε ένα φάρμακο που σας εξασθενεί. Η μόνη θεραπεία είναι να προσδιορίσετε τι είναι σημαντικό για σας, να δώσετε στον εαυτό σας την άδεια να γνωρίζει ότι το αξίζετε και να τιμάτε τον εαυτό σας ζητώντας το. Ρωτώ τακτικά τον εαυτό μου, "Τι θέλω πραγματικά;" και αφήνω την καρδιά μου να δείξει το δρόμο.
5. Σκέφτομαι πόσο ευτυχισμένος θα ήταν ο παλιός μου εαυτός αν είχε την ζωή που έχω τώρα.
Πέντε ή 10 χρόνια πριν, αν κάποιος μου έλεγε ότι θα είχα τη ζωή που απολαμβάνω τώρα, θα ήμουν πάρα πολύ ευτυχισμένη. Είμαι βέβαιη ότι πολλοί από εσάς θα αισθάνονται τον ίδιο σχετικά με το πού είστε στη ζωή σας. Συχνά υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι μολονότι πάντα θα εργάζομαι για κάτι νέο, είμαι πάρα πολύ καλά στην παρούσα στιγμή.
6. Καταναλώνω υλικό που εμπνέει ΚΑΘΕ μέρα.
Αν χάσω μια μέρα, δεν περνάει απαρατήρητο. Ακούω podcasts, διαβάζω βιβλία, και φροντίζω πάντα να θυμάμαι να επισκέπτομαι ιστοσελίδες έμπνευσης. Η εξωτερική έμπνευση τροφοδοτεί μαζικά την εσωτερική έμπνευση. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτό.
Είναι μια απλή λίστα, αλλά λειτουργεί σε μένα.
(Μετάφραση άρθρου από το mindbodygreen)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα