Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Λάδι για μαλλιά – Θεραπείες

λάδι για μαλλιά

Ακούμε κατά καιρούς για διάφορες θεραπείες και μάσκες που θα μας χαρίσουν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στα μαλλιά μας. Ψάχνουμε να βρούμε ποια ταιριάζει καλύτερα στον δικό μας τύπο μαλλιών και ποια θα σταθεί σωτήρια στην προσπάθειά μας να τα κάμουμε να δείχνουν πιο υγιή και λαμπερά από ποτέ. Όσο διαβάζουμε όμως τόσο περισσότερο μπερδευόμαστε και όσο πιο περίεργα είναι τα υλικά μας τόσο πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη θεραπεία θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε πως οι φυσικές μάσκες μπορούν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και ψάχνοντας βρίσκουμε διάφορες θεραπείες με αρκετά υλικά τα οποία πρέπει να προμηθευτούμε. Μπορεί να χρειαζόμαστε κάτι δραστικό και την φροντίδα διάφορων προιόντων για υγιή μαλλιά αλλά πάντα κάτι μας λείπει. Τα μαλλιά μας όμως είναι στοιχείο της θηλυκότητάς μας και φροντίζουμε να δείχνουν ζωντανά και λαμπερά. Τι μπορούμε να κάνουμε όμως όταν κάθε άλλο παρα ζωντανά φαίνονται. Τα ταλαιπωρημένα μας μαλλιά μας κάνουν να εκνευριζόμαστε κάθε φορά που κοιτιόμαστε στον καθρέφτη!
Για τις γυναίκες λοιπόν που δεν έχουν χρόνο να παρασκευάσουν πολύπλοκες μάσκες ή δεν μπορούν να προμηθεύονται κάθε φορά τόσα υλικά, υπάρχει η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση. Λάδι για μαλλιά! Μπορεί αρχικά να αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό το καταπληκτικό και ειδικό λάδι για μαλλιά που θα σας κάνει να τα ενυδατώσετε, να τα μακρύνετε και να τους δώσετε ξανά ζωή! Πιστεύετε πως μάλλον θα είναι κάποια ειδική και πολύ ακριβή φόρμουλα ή ότι κάτι νέο έκανε την εμφάνισή του τον τελευταίο καιρό για να μας δώσει την λύση. Η αλήθεια όμως είναι πως αυτά τα μυστικά ταξίδεψαν ανα τους αιώνες, οι γυναίκες κάθε εποχής τα χρησιμοποιούσαν για τις ευεργετικές τους ιδιότητες! Λάδι για μαλλιά και καμία δεν θα μείνει ανικανοποίητη. Τόσο απλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γνωστό σε όλες ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, αμυγδαλέλαιο, καστορέλαιο ή λάδι καρύδας.

Λάδι για μαλλιά
1)Ελαιόλαδο
Γνωστό παγκοσμίως το ελαιόλαδο για τις ευεργετικές του ιδιότητες, μας δίνει την ευκαιρία να το απολαύσουμε και στα μαλλιά! Περιέχει και βιταμίνη Ε απαράιτητη για τα μαλλιά και το δέρμα. Μπορεί να λατρεύετε την γεύση του, να το απλώνετε για ενυδάτωση στο δέρμα, να παρασκευάζετε μοναδικές κρέμες με την βοήθειά του αλλά ήρθε η ώρα να απολαύσετε τις ιδιότητές του και στα μαλλιά σας. Φημίζεται ως ιδιαίτερα ενυδατικό, ως αντισηπτικό και φυσικά αναπλαστικό. Το ελαιόλαδο είναι από μόνο του μία ολοκληρωμένη περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών μας. Είναι ιδιαίτερα δραστικό ενάντια στην ξηροδερμία και αναζωογονεί την τρίχα από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές. Όπως προσέχουμε την ποιότητα του ελαιολάδου που θα καταναλώσουμε έτσι το ίδιο θα κάνουμε και όταν το χρησιμοποιήσουμε τα μαλλιά μας.
2)Δαφνέλαιο
Το δαφνέλαιο  θεωρείται το ιδανικό έλαιο για τα μαλλιά μας! Περιέχει βιταμίνη Α και βιταμίνη Ε. Βοηθά ιδιαίτερα σε περίπτωση τριχόπτωσης και παρουσιάζει αντισηπτικές και καταπραυντικές ιδιότητες. Το δαφνέλαιο ενυδατώνει τα μαλλιά μας και τα κάνει δυνατά και λαμπερά. Χρησιμοποιείται και ως φυσικό μαλακτικό!
Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνες δαφνέλαιο:
Προμηθευτείτε γύλλα δάφνης και καλό ελαιόλαδο. Αρχικά θα πλύνετε πολύ καλά τα φύλλα με άφθονο νερό και έπειτα θα τα στρώσετε σε απορροφητικό χαρτί και θα τα αφήσετε να στεγνώσουν πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικό να μην τα χρησιμοποιήσετε με υγρασία. Στην συνέχεια γεμίστε ένα μπουκάλι λάδι και ρίξτε τα φύλλα. Αφήστε το σε φωτεινό σημείο (κατα προτίμηση εξωτερικό χώρο) για περίπου 15 ημέρες. Στην συνέχεια μπορείτε να το χρησιμοποιείται 1 φορά την εβδομάδα ξεκινώντας από τις άκρες. Μην βάζετε μεγάλη ποσότητα στις ρίζες γιατί θα είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε.
3)Αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο περιέχει μαγνήσιο απαραίτητο για την υγεία της τρίχας. Έχει ιδιαίτερα απαλή υφή και απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Ενυδατώνει τα μαλλιά μας και χαρίζει λάμψη. Το αμυγδαλέλαιο δεν βελτιώνει απλά τα ταλαιπωρημένα μαλλιά αλλά τα κάνει και πιο πλούσια.
4)Καστορέλαιο
Το καστορέλαιο περιέχει βιταμίνη Ε, ωμέγα 6 λιπαρά οξέα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Μειώνει αισθητά την πτώση των τριχών και λειτουργεί άμεσα κατά της ξηροδερμίας. Μακρύνετε τα μαλλιά σας με την βοήθεια του καστορέλαιου και κάντε τα να δείχνουν πιο πυκνά και πιο λαμπερά. Το καστορέλαιο θα τα προστατέψει από την κακή μεταχείριση και θα τα ενυδατώσει.
5)Λάδι καρύδας
Άλλο ένα πολύτιμο λάδι για μαλλιά είναι το λάδι καρύδας! Θα ενυδατώσει, θα θρέψει και θα αναζωογονήσει τα μαλλιά σας χάρη στο κάλιο, το μαγγάνιο, το σίδηρο και άλλα ευεργετικά συστατικά που περιέχει.θεωρείται πυκνό έλαιο και γι’αυτό χρησιμοποιείται κυρίως στις άκρες.
Επιλέξτε κάποιο από τα παραπάνω έλαια και χρησιμοποιήστε το 1 φορά την εβδομάδα για αρκετά ταλαιπωρημένα ή ξηρά μαλλιά. Αλλιώς χρησιμοποιήστε το κάθε 15 μέρες και διατηρήστε τα μαλλιά σας υγιή! Αφήστε το έλαιο όσο περισσότερο γίνεται και στην συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και λουστείτε κανονικά!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα