Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ρόδος: Εμπόδισε ασθενοφόρο και ο ασθενής απεβίωσε


Δεν έβγαλε τα τραπεζοκαθίσματα που του υπέδειξαν
Ρόδος: Εμπόδισε ασθενοφόρο και ο ασθενής απεβίωσε

«Πυρ και μανία» είναι οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου καθώς  η κατάσταση έχει ξεφύγει πλέον για τα καλά σε ότι αφορά την μετακίνησή τους για την μεταφορά ασθενών που χρήζουν άμεσης διακομιδής στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αφού πριν από μερικές μέρες, καταστηματάρχης της παλιάς πόλης, εμπόδισε την διέλευση ασθενοφόρου, αρνούμενος να μετακινήσει ομπρέλα του καταστήματός του από δημόσιο χώρο!
Το περιστατικό, που δεν είναι το μοναδικό, είχε ως αποτέλεσμα να φθάσει με καθυστέρηση  5 περίπου λεπτών στο ασθενοφόρο και οι διασώστες στο σπίτι όπου υπήρχε υπερήλικας ασθενής, ο οποίος και τελικά κατέληξε!
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναμένεται να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου έπειτα από αναφορά που σχηματίστηκε, η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά σοβαρή και δεν αποκλείεται να ασκηθούν άμεσα  βαρύτατες ποινικές διώξεις κατά  παντός υπευθύνου για την απίστευτη αυτή συμπεριφορά, η οποία πάντως δεν είναι η μοναδική αφού παρόμοια περιστατικά, φαίνεται να έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.

Κάποιοι θεωρούν τσιφλίκι τους την Παλιά Πόλη

Η θλιβερή αυτή υπόθεση, διαδραματίστηκε σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και παρουσιάζει σήμερα η ΡΟΔΙΑΚΗ, την περασμένη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν οικογένεια συμπολιτών μας που διαμένει στην παλιά πόλη, επικοινώνησε με το ΕΚΑΒ και ζήτησε κατεπειγόντως βοήθεια επειδή ένας υπερήλικας συγγενής τους, παρουσίαζε προβλήματα υγείας.
Αμέσως το ΕΚΑΒ έδωσε εντολή να μεταβεί στο σημείο της Παλιάς Πόλης, ασθενοφόρο όπως κι έγινε. Όταν το ασθενοφόρο έφθασε σε συγκεκριμένη οδό διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να περάσει εξαιτίας των τραπεζοκαθισμάτων και των ομπρελών που υπήρχαν από τουλάχιστον πέντε καταστήματα.
Ο οδηγός του ασθενοφόρου, έκανε χρήση της σειρήνας και αμέσως οι 4 από τους 5 καταστηματάρχες έσπευσαν σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και τράβηξαν πίσω ομπρέλες και καθίσματα. Όλοι εκτός από έναν. Ο οποίος αρνήθηκε πεισματικά να το κάνει!
Το γεγονός άφησε άναυδους τους διασώστες τους ΕΚΑΒ αλλά και τους συναδέλφους του.
Το αποτέλεσμα ήταν να ειδοποιηθεί η αστυνομία κι έτσι σε ελάχιστα λεπτά έφθασαν στο σημείο δύο μοτοσικλέτες και τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Εν τω μεταξύ κάτοικοι και άλλοι καταστηματάρχες, ανέλαβαν να μεταφέρουν οι ίδιοι την ομπρέλα που εμπόδιζε κι έτσι το ασθενοφόρο τελικά μπόρεσε να περάσει.


 Να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία
Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν αμέσως στις απαιτούμενες συστάσεις σε βάρος του ιδιοκτήτη που αρνήθηκε να μεταφέρει τα είδη του καταστήματός του από τον κοινόχρηστο χώρο για να περάσει το ασθενοφόρο, αλλά η κατάσταση επιβάλλεται να μην μείνει εκεί!
Ήδη το εργασιακό σωματείο του ΕΚΑΒ, κατέθεσε σχετική αναφορά στην Αστυνομία ενώ αναμένεται να ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία τώρα αναμένεται να προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες.
Κάτοικοι της Παλιάς Πόλης, με αφορμή το περιστατικό, περιέγραψαν στη ΡΟΔΙΑΚΗ, τις απίστευτες καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά σχεδόν.
«Νοιώθουμε σαν να βρισκόμαστε σε διαρκή πολιορκία. Χειμώνα και ειδικά καλοκαίρι όπου λειτουργούν τα καταστήματα, τρέμουμε μήπως και γίνει κάτι σοβαρό. Μια φωτιά ας πούμε ή ένα περιστατικό όπως το πρόσφατο, που δεν θα επιτρέψει να έρθουν γρήγορα προς εμάς, πυροσβεστικές ή ασθενοφόρα.
Εμείς κατανοούμε πως λειτουργεί η Παλιά Πόλη και ξέρουμε πολύ καλά ότι όλοι πρέπει να ζήσουν. Αλλά δεν μπορούν ορισμένοι καταστηματάρχες να την θεωρούν τσιφλίκι τους και να συμπεριφέρονται έτσι, ακόμα κι όταν πρόκειται για ανθρώπινες ζωές.»
Η αναρχία σε όλο της το μεγαλείο
Δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος η αναρχία και η ασυδοσία που επικρατεί σε από ορισμένους καταστηματάρχες στην περιοχή της Παλιάς πόλης. Τραπέζια στους δρόμους (ακόμα και σε κεντρικούς) καταπατημένοι κοινόχρηστοι χώροι, πινακίδες και ομπρέλες, τοποθετούνται αυθαίρετα και δυσχεραίνουν έτσι καθημερινά και τους κατοίκους και τους επισκέπτες – τουρίστες.
Το τελευταίο διάστημα, έχουν γίνει πολλαπλές τέτοιου είδες ενέργειες από την Δημοτική Αρχή της Ρόδου για να περιοριστούν και να παταχθούν τα φαινόμενα, αλλά δυστυχώς,  κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.
Μετά και το πρόσφατο περιστατικό, η κατάσταση πλέον αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο στόχαστρο της Δημοτικής αρχής, η οποία σε συνεργασία με την Αστυνομία αλλά και την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, αναμένεται να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα, σε όσους αυθαιρετούν με προκλητικό τρόπο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.


 ΡΟΔΙΑΚΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα