Επιμένει η ελίτ στο να τρώμε έντομα. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν χαρακτηρίζονται από όλα εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν το απόλυτο προφίλ ενός sociopath: θρασείς, εγωιστές, αδίστακτοι και σαδιστές!

Δεν είναι καιρός που ο Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ έχει αναφέρει πως τα έντομα αποτελούν μια ανεξερεύνητη πηγή διατροφής, η οποία μάλιστα μπορεί να συμβάλει ώστε να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια ανασφάλεια σε ό,τι αφορά στην επάρκεια των τροφίμων. [Χορτοφαγία και έντομα για τον λαό, κρέας για την ελίτ ή αλλιώς… Ατζέντα 21]
Τώρα έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μας λέει ότι οι μύγες, τα σκουλήκια και οι γρύλοι μπορεί να αποτελέσουν ασφαλείς, θρεπτικές και πιο περιβαλλοντικά φιλικές… εναλλακτικές έναντι του κοτόπουλου, του χοιρινού και του μοσχαρίσιου κρέατος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στο πλαίσιο της επεξεργασίας που έχει ξεκινήσει η Κομισιόν για την αναθεώρηση της νομοθεσίας για τα καινοτόμα τρόφιμα (η προηγούμενη πρόταση δεν πέρασε λόγω αντιδράσεων για την κλωνοποίηση ζώων), ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) να ερευνήσει το πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωση εντόμων.

Στην επιστημονική της άποψη, η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα, η EFSA αναφέρει πως η χρήση εντόμων ως πηγής τροφής και ως ζωοτροφής έχει δυνητικά σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη, καθώς και οφέλη σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια των τροφίμων.

Η καλλιέργεια εντόμων μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και αμμωνίας, σε σύγκριση με την εκτροφή βοοειδών ή χοίρων, ενώ είναι πιο αποδοτική σε ότ,ι αφορά στη μετατροπή της τροφής σε πρωτεΐνη, σύμφωνα με την EFSA.
«Το πώς και σε τι βαθμό η συμπερίληψη των εντόμων στη γαστρονομία μπορεί να επηρεάσει το γενικό μοτίβο κατανάλωσης στον πληθυσμό είναι ασαφές, όμως μπορεί δυνητικά να αλλάξει ταχύτατα τα μελλοντικά μοτίβα κατανάλωσης», σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής.
Στα είδη εντόμων που θεωρείται ότι έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να αποτελέσουν ανθρώπινη τροφή ή ζωοτροφή στην Ευρωπαϊκή Ένωση περιλαμβάνονται οι μύγες, οι αλευροσκώληκες, οι γρύλοι και οι μεταξοσκώληκες.
Μάλιστα, ειδικά σε μορφή πάστας ή άλλη επεξεργασμένη μορφή θεωρούνται ως εναλλακτικές του κοτόπουλου, του χοιρινού, του μοσχαριού και των ψαριών, αλλά και χρήσιμα ως ζωοτροφές.
Και συνεχίζουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα: «Στην περίπτωση που διανεμηθούν για τροφή ολόκληρα τα έντομα, θα πρέπει να υποστούν κάποια επεξεργασία, όπως η ψύξη και η ξήρανση, και θα φέρουν ετικέτες με οδηγίες χρήσης».
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μέρη των εντόμων όπως τα φτερά και τα πόδια, θα πρέπει να αφαιρούνται ώστε «να βελτιωθεί η εμπειρία της βρώσης και να μειωθεί ο κίνδυνος πνιγμού», αναφέρει η EFSA – θα περάσουμε κι από σεμινάρια, μήπως;
Ο Οργανισμός Τροφίμων του ΟΗΕ ήδη από το 2013 άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για τα έντομα στο μενού μας. Στη σχετική του έκθεση έκανε λόγο όχι μόνο για τη διατροφική αξία των εντόμων, αλλά και για τα οφέλη που μπορεί να έχει η καλλιέργεια εντόμων στο περιβάλλον και στην αντιμετώπιση της ταχύτατα αυξανόμενης ζήτησης για τρόφιμα παγκοσμίως.
Σημείωνε παράλληλα πως η κατανάλωση εντόμων όπως σκουλήκια, γρύλοι και τζιτζίκια έχουν και πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λιπαρά και μεταλλικά στοιχεία.
Μάλιστα, στη Βρετανία έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με την καλλιέργεια εντόμων προς κατανάλωση, ενώ ανάλυση της εταιρείας συμβούλων New Nutrition Business εκτιμά πως η ευρωπαϊκή αγορά βρώσιμων εντόμων θα αξίζει 65 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020. Ωστόσο η βελγική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Delhaize που επιχείρησε το 2014 να εισάγει στην αγορά πάστες εντόμων με βάση τους αλευροσκώληκες, τις έβαλε… μπιπ!

Πόσο πάει το πιάτο της οικονομικής και πολιτικής ελίτ;

Η φτώχεια και ο φόβος του υπερπληθυσμού δεν κόβει την όρεξη της ελίτ. Αντιθέτως της την ανοίγει. Για περισσότερα κέρδη και μεγαλύτερο αποδεκατισμό των πληβείων.
Αφού κουραστούν σχεδιάζοντας πως θα μας ξεκάνουν ταΐζοντας μας πρώτα σκατά, μετά πάνε να δειπνήσουν στα ακριβότερα εστιατόρια. Πόσο πάει το πιάτο;

Μερικά από τα πιο ακριβά μενού στον πλανήτη

Η ΤΟΠ TEN λίστα υπολογίστηκε το κόστος ενός γεύματος για δύο άτομα με κρασί. Το κόστος δεν περιλαμβάνει φιλοδώρημα ή φόρο.
10. Urasawa, Μπέβερλι Χιλς, Καλιφόρνια
$ 790 για δύο άτομα -30 πιάτα
Βραβευμένο για τα εξαιρετικά σούσι με εφευρετική πρόσμειξη συστατικών – όπως shabu shabu με φουά γκρα, αστακό μεχτένια – αλλά τα περισσότερα είναι απλά και βασίζονται σε φρέσκα συστατικά.
9. Saison, Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια
$ 796 για δύο άτομα – 15-20 πιάτα
Τα πιάτα αλλάζουν κάθε βράδυ με βάση τα τοπικά προϊόντα και τι υπάρχει διαθέσιμο από το δικό τους κήπο. Το μενού περιλαμβάνει φουά γκρα με ζαχαρωτά, φύλλα στρειδίου με κρέμα, και λεπτές φέτες του κρέατος μοσχαριού με βινεγκρέτ σόγιας
8. Alain Ducasse, Plaza Athenee, Παρίσι, Γαλλία
$ 856 για δύο άτομα – 5 πιάτα
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Γαλλίας. Τα πιάτα περιλαμβάνουν καραβίδες με κρύο με χαβιάρι και φουά γκρα με ραβιόλια.
7. Restaurant Le Meurice Alain Ducasse, Παρίσι, Γαλλία
$ 856 για δύο – 6 πιάτα
Το εστιατόριο έχει πολυτελή διακόσμηση που μοιάζει με τα βασιλικά διαμερίσματα των Βερσαλλιών.  Προσφέρει «μενού συλλογή» που περιλαμβάνει αστακό, λαχανικά μαγειρεμένα σε κρούστα αλατιού, και κότα αγροκτήματος με αλμυρά μανιτάρια.
6. Joël Robuchon, Λας Βέγκας, Νεβάδα
$ 890 για δύο άτομα -18 πιάτα
Κάθε πιάτο ετοιμάζεται εξαιρετικά συστατικά. Le Caviar (ένα πιάτο με λεπτό κουσκούς) και το Osetra Caviar (με λεία κρέμα από κουνουπίδι και gelee από  πράσινα σπαράγγια) είναι από τα πιο δημοφιλή.
5. Masa- New York, Νέα Υόρκη
$ 900 για δύο άτομα- 20-25 πιάτα
Σούσι – από τα υψηλότερης ποιότητας ιαπωνικά πιάτα από ριζότο με τρούφα και φουά γκρα μαγειρεμένο στην κατσαρόλα shabu-shabu.
4. Kitcho Arashiyama Honten, Κυότο, Ιαπωνία
$ 905 για δύο – 12 πιάτα
Τα πιάτα σερβίρονται  σε σκεύη αντίκες ανεκτίμητης αξίας με τοπικά και εποχιακά συστατικά, και το εστιατόριο προσφέρει όμορφη θέα στα κοντινά ποτάμια και τους επικλινείς λόφους. Στο εσωτερικό, υπάρχουν πολλά ιδιωτικά δωμάτια με ξεχωριστό κήπο.
3. Guy Savoy, Παρίσι, Γαλλία
$ 1104 για δύο άτομα -18 πιάτα
Τα 18 πιάτα του μενού περιλαμβάνουν μια αγκινάρα μαύρη με τρούφα, σούπα αστακού μέσα στο κέλυφός  του με μαγειρεμένη καρδιά φοίνικα.
2.Ultraviolet, Σαγκάη, Κίνα
$ 1254 για δύο – 20 πιάτα
Πρόκειται για ένα πειραματικό εστιατόριο με γεύμα τεσσάρων πιάτων που σερβίρεται με τη συνοδεία ήχου και εικόνας. Μπορείτε να φάτε ένα fish and chips με σταγόνες βροχής να πέφτουν στους τοίχους και μουσική από τους Beatles
1.Sublimotion, Ίμπιζα, Ισπανία
$ 3377 για δύο – 20 πιάτα
Περιλαμβάνει ένα εκτενές μενού γευσιγνωσίας σε design- πιάτα, με τα ξεχωριστά εδέσματα.

πηγή: businessinsider

Απίστευτοι δεν είναι; Η δε επιμονή τους να φάμε έντομα έχει κι άλλες προεκτάσεις εκτός του απάνθρωπου εξευτελισμού. Βέβαια υπάρχουν ήδη λαοί και πολιτισμοί που καταναλώνουν κάποια έντομα, αλλά εδώ η παγκοσμιοποίηση δίνει ρεσιτάλ!
Πότε ξανάχουμε επίσκεψη Τρόικας; Λέω να πάω να τους μαγειρέψω παστίτσιο με αλογόμυγες αντί για κιμά και γεμιστά με αράχνες, που είναι εξαιρετική διατροφή λόγω του μεταξιού που περιέχουν. Για επιδόρπιο, λέω να τους κάνω σκνίπες λιωμένες σορμπέ με χρυσόμυγες on the top -χαμηλώνουμε τα φώτα και τους αφήνουμε να απολαύσουν το λαμπύρισμα συνάμα με την τραγανή απόλαυση!
Ένα μενού που θα το ονομάσω «Μέρκελ για πάντα»!!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ