Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Κυρίαρχοι στο Όνειρο της Ζωής μας, Μέρος 1ο

Martine Johanna Illustrations
ΚΑΘΕ ΣΧΕΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ να θεραπευτεί, κάθε σχέση μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά αυτό θα ξεκινάει πάντα από σας.
Πρέπει να έχετε το θάρρος να χρησιμοποιείτε την αλήθεια, να μιλάτε στον εαυτό σας με απόλυτη ειλικρίνεια.
Ίσως να μη χρειάζεται να είστε ειλικρινείς με ολόκληρο τον κόσμο, αλλά μπορείτε να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.
Ίσως να μην μπορείτε να ελέγξετε το τι πρόκειται να συμβεί γύρω σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε τις δικές σας αντιδράσεις, οι οποίες θα καθοδηγήσουν το όνειρο της ζωής σας, το προσωπικό σας όνειρο.

Οι αντιδράσεις σας είναι αυτές που σας κάνουν τόσο ευτυχισμένους ή τόσο δυστυχισμένους.
Οι αντιδράσεις σας είναι το κλειδί για μια υπέροχη ζωή. Αν καταφέρετε να μάθετε να τις ελέγχετε, θα μπορέσετε να αλλάξετε την καθημερινότητα σας, θα μπορέσετε να μεταμορφώσετε τη ζωή σας.
Είστε υπεύθυνοι για τις συνέπειες όσων κάνετε, σκέφτεστε, λέτε και αισθάνεστε. Ίσως σας είναι δύσκολο να διακρίνετε ποιες πράξεις προκάλεσαν τις συνέπειες -ποια συναισθήματα, ποιες σκέψεις- αλλά μπορείτε να δείτε τις συνέπειες γιατί είτε υποφέρετε εξαιτίας τους είτε τις απολαμβάνετε.
Ελέγχετε το προσωπικό σας όνειρο κάνοντας επιλογές. Πρέπει να εξετάσετε αν σας ικανοποιούν οι συνέπειες των επιλογών σας ή όχι. Αν πρόκειται για κάποια συνέπεια την οποία απολαμβάνετε, εξακολουθήστε να κάνετε ό,τι κάνατε. Τέλεια. Αλλά αν δεν σας ικανοποιούν τα όσα συμβαίνουν στη ζωή σας, αν δεν απολαμβάνετε το όνειρο σας, τότε προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι προκαλεί τις συνέπειες που δεν σας αρέσουν. Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να μεταμορφώσετε το όνειρο σας.
Η ζωή σας αποτελεί εκδήλωση του προσωπικού σας ονείρου. Αν μπορέσετε να μεταμορφώσετε το πρόγραμμα του προσωπικού σας ονείρου, μπορείτε να γίνετε κυρίαρχος του ονείρου. Ο κυρίαρχος του ονείρου δημιουργεί ένα αριστούργημα ζωής.
Το να γίνουμε κυρίαρχοι του ονείρου, όμως, αποτελεί μεγάλη πρόκληση γιατί οι άνθρωποι γίνονται σκλάβοι των ίδιων των ονείρων τους. Ο τρόπος που μαθαίνουμε να ονειρευόμαστε είναι παγίδα. Με όλες τις πεποιθήσεις που έχουμε ότι τίποτα δεν είναι δυνατό, είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από το Όνειρο του Φόβου.
Για να ξυπνήσουμε από το Όνειρο, πρέπει να γίνουμε κυρίαρχοι του.
Γι’ αυτό το λόγο οι Τολτέκοι δημιούργησαν τη διδασκαλία της Επίτευξης της Μεταμόρφωσης, για να απελευθερώσουν τους ανθρώπους από το παλιό Όνειρο και να δημιουργήσουν ένα νέο, όπου όλα είναι πιθανά – ακόμα και η απόδραση από το Όνειρο.
Στη διδασκαλία της Επίτευξης της Μεταμόρφωσης, οι Τολτέκοι διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε Ονειρευτές και σε Παραμονευτές.
Οι Ονειρευτές γνωρίζουν ότι το όνειρο είναι μια ψευδαίσθηση και παίζουν μέσα σε αυτόν τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για ψευδαίσθηση.
Οι Παραμονευτές μοιάζουν με τίγρεις ή ιαγουάρους που παραμονεύουν κάθε δράση και αντίδραση. Πρέπει να παραμονεύετε τις ίδιες σας τις αντιδράσεις να δουλεύετε με τον εαυτό σας κάθε στιγμή.
Απαιτεί πολύ χρόνο και θάρρος, γιατί είναι πιο εύκολο να παίρνετε τα πράγματα προσωπικά και να αντιδράτε όπως συνήθως. Και αυτό σας οδηγεί σε μια πληθώρα σφαλμάτων, σε βάσανα και περισσότερο πόνο, γιατί οι αντιδράσεις σας αυξάνουν το συναισθηματικό δηλητήριο και μεγαλώνουν το δράμα. Αν μπορέσετε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας, θα ανακαλύψετε ότι σύντομα θα είστε σε θέση να δείτε, δηλαδή να αντιλαμβάνεστε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι.
Ο νους κανονικά αντιλαμβάνεται τα πράγματα ως έχουν, αλλά εξαιτίας όλου αυτού του προγραμματισμού, εξαιτίας των πεποιθήσεων που έχουμε, ερμηνεύουμε όσα αντιλαμβανόμαστε, όσα ακούμε και, κυρίως, όσα βλέπουμε. Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο να βλέπουμε τα πράγματα όπως τα βλέπουν οι άνθρωποι στο Όνειρο, και στο να τα βλέπουμε χωρίς να τα κρίνουμε, όπως είναι.
Η διαφορά εντοπίζεται στον τρόπο που αντιδρά το συναισθηματικό μας σώμα σε όσα αντιλαμβανόμαστε. Για παράδειγμα, αν περπατάτε στο δρόμο και κάποιος που δεν σας γνωρίζει σας πει «Είσαι ανόητος» και απομακρυνθεί, μπορείτε να αντιληφθείτε και να αντιδράσετε στο συμβάν με πολλούς τρόπους. Ίσως να δεχτείτε αυτό που είπε και να σκεφτείτε: «Ναι, πρέπει να είμαι ανόητος». Ίσως να θυμώσετε ή να νιώσετε ταπεινωμένοι ή απλώς να το αγνοήσετε. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το άτομο αντιμετωπίζει το δικό του συναισθηματικό δηλητήριο και σας το είπε αυτό γιατί ήσασταν οι πρώτοι που βρεθήκατε στο δρόμο του. Δεν έχει να κάνει με σας. Δεν είναι τίποτα προσωπικό. Αν μπορέσετε να δείτε αυτή την αλήθεια, όπως είναι, δεν θα αντιδράσετε. Μπορείτε να πείτε «Κοίταξε πόσο υποφέρει αυτό το άτομο», αλλά δεν το παίρνετε προσωπικά. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε όλα όσα συμβαίνουν κάθε στιγμή.
Έχουμε ένα “μικρό εγώ” που παίρνει τα πάντα προσωπικά, που μας κάνει να αντιδράμε υπερβολικά. Δεν βλέπουμε τι συμβαίνει πραγματικά, γιατί αντιδράμε αμέσως και το κάνουμε μέρος του ονείρου μας. Η αντίδρασή σας προέρχεται από μια πεποίθηση που βρίσκεται βαθιά μέσα σας. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδράτε έχει επαναληφθεί χιλιάδες φορές και σας έχει γίνει συνήθεια. Το πώς είστε είναι καθορισμένο.
Και εδώ βρίσκεται η πρόκληση: να αλλάξετε τις καθ’ έξιν αντιδράσεις σας, να αλλάξετε την καθημερινότητά σας, να διακινδυνεύσετε και να κάνετε διαφορετικές επιλογές. Αν οι συνέπειες δεν είναι αυτές που θέλετε, αλλάξτε τες ξανά και ξανά μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν επιλέγουμε ποτέ να έχουμε το Παράσιτο, το οποίο αποτελείται από τον Κριτή, το Θύμα και το Σύστημα Πεποιθήσεων. Αν γνωρίζουμε ότι δεν είχαμε επιλογή και αν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται παρά για ένα όνειρο, ανακτούμε κάτι πολύ σημαντικό που είχαμε χάσει – κάτι που οι θρησκείες ονομάζουν «ελεύθερη βούληση».
Οι θρησκείες διδάσκουν ότι, όταν δημιουργήθηκαν οι άνθρωποι, ο Θεός τους έδωσε ελεύθερη βούληση. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά το Όνειρο την πήρε και την κράτησε μακριά μας, γιατί το Όνειρο ελέγχει τη βούληση της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε: «Θέλω να αλλάξω, θέλω πραγματικά να αλλάξω. Δεν υπάρχει λόγος να είμαι τόσο φτωχός. Είμαι έξυπνος. Μου αξίζει να ζω καλύτερα, να κερδίζω περισσότερα χρήματα απ’ όσα κερδίζω τώρα». Το γνωρίζουν ήδη, αλλά αυτό τους λέει ο νους τους. Τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Πηγαίνουν και ανοίγουν την τηλεόραση και περνούν ατέλειωτες ώρες παρακολουθώντας την. Λοιπόν, πόσο ισχυρή είναι η θέλησή τους;
Από τη στιγμή που αποκτάμε επίγνωση, αποκτάμε και επιλογές.
Αν μπορούσαμε να έχουμε αυτή την επίγνωση συνεχώς, θα κατορθώναμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τις αντιδράσεις μας, ολόκληρη τη ζωή μας. Από τη στιγμή που αποκτάμε επίγνωση, ανακτούμε και την ελεύθερη βούληση και κατόπιν, ανά πάσα στιγμή, μπορούμε να επιλέξουμε να θυμηθούμε ποιοι είμαστε.
Έτσι, αν ξεχάσουμε, μπορούμε να επιλέξουμε ξανά, αν έχουμε επίγνωση. Αλλά χωρίς επίγνωση, δεν έχουμε επιλογή. Το να έχουμε επίγνωση σημαίνει να είμαστε υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στον κόσμο. Είμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας. Δεν φτιάξαμε εμείς τον κόσμο όπως είναι σήμερα ήταν ήδη διαμορφωμένος κατ’ αυτόν τον τρόπο, προτού ακόμα γεννηθούμε. Δεν ήρθαμε εδώ με τη μεγαλειώδη αποστολή να σώσουμε τον κόσμο, να αλλάξουμε την κοινωνία, αλλά ασφαλώς ήρθαμε με μια μεγάλη, μια σημαντική αποστολή.
Η πραγματική αποστολή που έχουμε στη ζωή είναι να γίνουμε ευτυχισμένοι και για να συμβεί αυτό πρέπει να εξετάσουμε τις πεποιθήσεις μας, τον τρόπο με τον οποίο κρίνουμε τον εαυτό μας, τον τρόπο με τον οποίο τον θυματοποιούμε. Να είστε απολύτως ειλικρινείς σχετικά με την ευτυχία σας. Μην προβάλλετε μια ψευδή αίσθηση ευτυχίας λέγοντας σε όλους: «Κοιτάξτε με. Είμαι επιτυχημένος στη ζωή, έχω ό,τι θέλω, είμαι πολύ ευτυχισμένος», όταν δεν σας αρέσει ο εαυτός σας.

συνεχίζεται…….
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα