Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Οι 17 Αρχές της Προσωπικής Επιτυχίας...Μέρος Τρίτο



 
 Napoleon Hill
ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ



Κάποιος είχε πει ότι η γνώση είναι δύναμη. Αυτή είναι μόνο η μισή αλήθεια. Η γνώση γίνετε δύναμη μόλις τη βάλουμε σε δράση για συγκεκριμένο σκοπό μας. Ο ενθουσιασμός είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα με το οποίο μπορούμε να βάλουμε σε δράση τη μόρφωσή μας, την εμπειρία και τη γνώση μας. Λέξεις χωρίς ενθουσιασμό είναι συνήθως αναποτελεσματικές και μερικές φορές μπορούν να είναι βαρετές. Έτσι θα έχετε παρατηρήσει ότι ένας ομιλητής χωρίς ενθουσιασμό δε μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού του.
Ο Ενθουσιασμός είναι σα τον ατμό στο λέβητα που ξεκινάει τη μηχανή.
Ο Ενθουσιασμός έχει τόσο μεγάλες επιπτώσεις στα μυαλά αυτών που απευθυνόμαστε. Ξεκινώντας την ανάλυσή του ο Hill πιστεύει ότι θα μας φανεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι το μυαλό μας καθώς και το μυαλό κάθε ανθρώπου είναι σταθμός που λαμβάνει και στέλνει μηνύματα. Με αυτό τον τρόπο το μυαλό μας αισθάνεται τις δονήσεις των σκέψεων και επιλέγει αυτές που φτιάχνουν οι άλλοι άνθρωποι. Όταν ενεργοποιείτε τον Ενθουσιασμό σας, εντείνετε τις δονήσεις των σκέψεων σας που βγαίνουν από το μυαλό σας με τέτοιο τρόπο μου θα φτάσουν και θα επιδράσουν στους άλλους ανθρώπους πιο γρήγορα.

Στη πραγματικότητα μπορείτε να στέλνετε σκέψεις που δε θα γίνονταν αντιληπτές εύκολα χωρίς ενθουσιασμό και έτσι τώρα μπορείτε να φτάσετε και να επηρεάσετε άλλους ανθρώπους που θέλετε να στοχεύσετε τις σκέψεις σας. Αυτό είναι ένα δεδομένο που είναι γνωστό στους ψυχολόγους για πολλά χρόνια. Και είναι επίσης γνωστό σε όλους τους Μεγάλους Πωλητές οι οποίοι προκαλούν τον Ενθουσιασμό στο κοινό τους και στους μελλοντικούς τους αγοραστές.
Θα έχετε επίσης παρατηρήσει ότι ο Ενθουσιασμός είναι πολύ μεταδοτικός! Τραβάει την προσοχή αυτών που έχουν επιρροή και τους προκαλεί να αντιδράσουν ακριβώς με παρόμοιο πνεύμα ενθουσιασμού.
Όπως αναφέρει και ο Carnegie:
« Εάν μου φύγει ένας άνθρωπος, μέσα από τη βιομηχανία μου, που κατανόησε την έννοια του Έντονου Ενθουσιασμού ανάμεσα από Hillιάδες εργαζόμενους, τότε ο Ενθουσιασμός αυτού του ανθρώπου είναι ικανός να επηρεάσει πολύ γρήγορα όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη. Χωρίς να υπάρχει διαφορά αν αυτός ο Ενθουσιασμός είναι θετικός ή αρνητικός, δημιουργικός ή καταστροφικός»
Συνεχίζοντας ο Carnegie αναφέρει ότι στις επιλογές του με τους υπαλλήλους του, σε προαγωγές για μεγαλύτερες δουλειές, το πρώτο πράγμα που κοιτούσε ήταν την ικανότητα του κάθε ανθρώπου να εκφραστεί με έντονο Ενθουσιασμό. Ο Ενθουσιασμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της Ηγεσίας.
Οι πιο επιτυχημένοι δικηγόροι δεν είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλύτερα το δικηγορικό τους επάγγελμα, αλλά είναι αυτοί που μπορούν να επηρεάσουν τους δικαστές και το κοινό με την πίστη τους στις υποθέσεις που αναλαμβάνουν και να εκφράζουν τον εαυτό τους με έντονο ενθουσιασμό.
Όταν συστήνεστε σε κάποιον έχετε τη θαυμάσια ευκαιρία να πουλήσετε τον εαυτό σας ευνοϊκά προς αυτό τον άνθρωπο με το μέγεθος του Ενθουσιασμού σας εκφράζετε την αποδοχή σας στη γνωριμία αυτή.
Μόλις κάνετε χειραψία με κάποιον άνθρωπο έχετε επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνετε πολύ καλή εντύπωση με τη ζέστη του Ενθουσιασμού σας που έχετε σε αυτή τη χειραψία. Ένα τεντωμένο χέρι που το αισθάνονται οι άνθρωποι σαν ένα κομμάτι από κρύο σαλάμι, το οποίο μάλιστα συνοδεύετε από ένα κρύο «Χάρηκα που σας γνώρισα», με απολύτως κανένα σημάδι ενθουσιασμού, προκαλεί δυσμενείς εντυπώσεις.
Ο Hill μας δίνει τη παρακάτω πρόταση για χαιρετισμό μόλις συναντάτε κάποιον άνθρωπο που θέλετε να του προκαλέσετε πολύ καλή εντύπωση (είτε αυτός είναι κάποιος άγνωστος που δεν έχετε συναντήσει στο παρελθόν ή κάποιος που ήδη γνωρίζετε ) και θα σας είναι πολύτιμη για το υπόλοιπο της ζωής σας:
1-        Ενεργοποιήστε τον Ενθουσιασμό σας και κάντε τη φωνή σας να γίνει κατανοητό ότι είστε απόλυτα χαρούμενος που τον συναντάτε και επικοινωνείτε μαζί του.
2-        Καθώς του κάνετε χειραψία να έχετε σταθερό κράτημα και να του κάνετε ένα μικρό σφίξιμο σε κάθε λέξη όπου εκφράζετε τους χαιρετισμούς σας. Για παράδειγμα πείτε του: «Τι κάνετε? Είμαι πολύ χαρούμενος που σας συναντάω!»
3-        Εφόσον ξεκινάτε εσείς τη συζήτηση να είστε σίγουροι ότι αναφέρεστε σε κάποιο θέμα που αφορά τον άλλο άνθρωπο.
4-        Συνεχίστε τη συζήτηση ρωτώντας με ανυπομονησία/πρόθυμα που θα κρατήσουν τη προσοχή σας συγκεντρωμένη στον άλλο άνθρωπο.
5-        Τέλος μόλις έχετε τον άλλον άνθρωπο, έτοιμο να ακούσει ότι έχετε να του πείτε για τον εαυτό σας ή για τα ενδιαφέροντά σας ή για την επιχείρησή σας θα είναι έτοιμος να σας ακούσει με προσοχή.
Ο καλύτερος τρόπος για κάποιον να «πουλήσει» τον εαυτό του στους άλλους πρέπει πρώτα να πουλήσει τους άλλους στους εαυτούς τους.
Ο Hill αναφέρει ότι έμαθε από το σχολείο ήταν από καθηγητές που είχανε έντονο το στοιχείο του ενθουσιασμού καθώς μιλούσαν.
Αναφέρει επίσης ότι ένας έμπειρος γιατρός του είπε ότι ο ενθουσιασμός που κουβαλάει μαζί του καθώς βλέπει τους αρρώστους στα δωμάτια βοηθάει πάρα πολύ στο να θεραπευτεί η αρρώστια από κάθε άλλο φάρμαπου συνταγογραφούσε.
Ο Ενθουσιασμός είναι μια έκφραση Θετικής Ψυχικής Διάθεσης και οι γιατροί γνωρίζουν πολύ καιρό τώρα ότι η Θετική Ψυχική Διάθεση βρίσκεται ψηλά στη λίστα που επηρεάζουν την καλή του υγεία των ανθρώπων.
Συνεχίζοντας ο Hill μας αναφέρει ότι μόνο ένα πράγμα προκαλεί στομαχόπονους και αυτό είναι οι στεναχώριες και η αρνητική ψυχική Διάθεση. Και μόνο ένα πράγμα μπορεί να θεραπεύσει τους στομαχόπονους και αυτό είναι η Θετική Ψυχική Διάθεση.
Επίσης οι προσευχές που γίνονται με Έντονο Ενθουσιασμό φέρνουν πιο γρήγορα και πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα. Μπορείτε να το δοκιμάσετε αυτό και μόνοι σας για να πειστείτε. Ο Hill ξεκίνησε να πειραματίζετε με τη συγκεκριμένη ιδέα πολλά χρόνια πριν και από τις εμπειρίες του επωφελήθηκε με πληροφορίες που έγιναν η αιτία να αλλάξει τη μέθοδο της προσευχής του εντελώς. Και τώρα χρησιμοποιεί τη προσευχή που μας αναφέρθηκε στην αρχή και δέχτηκε πιο γρήγορα και ευνοϊκά αποτελέσματα απ’ όταν έκανε τις προσευχές του με έλλειψη ενθουσιασμού.
Ένας πρακτικός τρόπος να μάθετε να εκφράζετε τον εαυτό σας με ενθουσιασμό είναι να κάνετε συνήθεια διαβάζοντας κάθε μέρα 10 λεπτά δυνατά, βάζοντας όλο τον ενθουσιασμό σας στις διαταγές σας καθώς διαβάζετε. Θα εκπλαγείτε σύντομα πόσο πολύ αυτό θα σας βοηθήσει να μιλάτε με ενθουσιασμό στις συνηθισμένες σας συζητήσεις.
Καλό θα ήταν επίσης να εξασκείτε τον ενθουσιασμό σας στις συζητήσεις σας με τους φίλους, την οικογένειά σας και τους συνεργάτες σας. Παρεμπιπτόντως αυτό θα σας κάνει πιο δημοφιλή με αυτούς που είστε πολύ κοντά.
Μπορείτε να χαρείτε τα οφέλη του ενθουσιασμού εφόσον ενδιαφέρεστε αρκετά να αναπτύξετε μια τεχνική με την οποία θα αποκτήσετε αυτές τις συνήθειες και να μπορείτε να τις ακολουθείτε με ένα φυσιολογικό και ανεπηρέαστο τόνο φωνής.
Εάν ακολουθήσετε την πρόταση του Hill, να ασκείστε 10 λεπτά κάθε μέρα με σκοπό να αποκτήσετε τη συνήθεια του ενθουσιασμού, προτείνει να γράψετε μια λίστα από 10 θέματα, πράγματα ή περιστάσεις που σας προκαλούν Έντονο Ενθουσιασμό και χρησιμοποιείστε αυτή τη λίστα για την καθημερινή σας εξάσκηση. Δε θα έχετε κανένα πρόβλημα να τη διαβάζετε σε τόνο ενθουσιασμού συνδυάζοντας έτσι τα πράγματα που σας αρέσουν περισσότερο.
Και τέλος αν έχετε διαλέξει κάποιες χρήσιμες ιδέες όπως πώς η συνήθεια του ενθουσιασμού μπορεί να αναπτυχθεί ή τι προκαλεί το να είστε ενθουσιώδης ο Hill θα σας δώσει ένα παράδειγμα με το οποίο μπορεί να μας εφοδιάσει με ένα ενδιαφέρον στοιχείο: Ίσως να θυμάστε όταν βρεθήκατε πρώτη φορά με τον ή τη σύντροφό σας, δε χρειάστηκε κανένας να σας πει και να σας συμβουλέψει πώς να είσαστε ενθουσιασμένοι! Εννοείτε πως όχι γιατί το συναίσθημα της Αγάπης και της Στοργής το κουβαλάμε μέσα ως κομμάτι του εαυτού μας.
Να θυμάστε πάντα ότι ο Ενθουσιασμός εκφράζεται πάντα εύκολα όταν κάποιος εμπνέεται από ένα διακαή πόθο για κάτι ή ένα κίνητρο από τα πλησιέστερα ενδιαφέροντά του. Όπου δεν υπάρχει Κίνητρο δεν υπάρχει και Ενθουσιασμός.
Τέλος προσπαθήστε να αποκτήσετε στη ζωή σας τη συνήθεια να κινήστε με Ενθουσιασμό σε όλες τις καθημερινές σας δουλειές και παρατηρήστε πόσο καλύτερα θα νιώσετε.
 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ



Η Προσωπική Πρωτοβουλία είναι η γεννήτρια που βάζει την ικανότητα της φαντασίας σε δράση. Είναι η διαδικασία που μπορεί να μεταφράσει τον οριστικό σκοπό ενός ανθρώπου, στη φυσική του ή την οικονομική του ισοδυναμία.
Εάν ενδιαφέρεστε για επιτυχία πέραν της μετριότητας πρέπει να μάθετε να δράτε βάση της δικής σας Προσωπικής Πρωτοβουλίας γιατί η δική σας επιτυχία είναι κάτι που εσείς πρέπει να πετύχετε για τον εαυτό σας χωρίς κάποιος να σας πει τι πρέπει να κάνετε ή πώς να το κάνετε.
Οι άνθρωποι που ξεχωρίζουν στο μυαλό της κοινωνίας ως οι πολύ επιτυχημένοι είναι αυτοί που διάλεξαν το δικό τους επάγγελμα, επιχείρηση ή επιστήμη και προχώρησαν με τη δική τους Προσωπική Πρωτοβουλία προς την επίτευξη του σκοπού τους.
Η συνήθεια της Προσωπικής Πρωτοβουλίας όχι μόνο εμπνέει κάποιον να προχωράει με δική του ευθύνη αλλά τον επηρεάζει να βγάζει εις πέρας μέχρι να ολοκληρώσει αυτό που έχει αναλάβει και μάλιστα που πού ευχάριστη διάθεση. Γιατί γνωρίζει ότι «’Ενας νικητής ποτέ δε τα παρατάει και ένας που τα παρατάει ποτέ δε στέφεται νικητής».
Η μεγάλη Επιτυχία έρχεται μετά από έναν μεγάλο αριθμό από μικρές περιστάσεις, η κάθε μια από τις οποίες είναι τόσο μικρές και ασήμαντες όπου οι περισσότεροι άνθρωποι τις προσπερνάνε χωρίς να τους δίνουν τη σημασία που τους αξίζει.
Κάποιοι μπορεί να θεωρούν για παράδειγμα ότι η συνήθεια της Προσωπικής Πρωτοβουλίας είναι ασήμαντη αλλά άμα κοιτάξουμε σε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες μας στο παρελθόν θα αναγνωρίσουμε ότι η Προσωπική Πρωτοβουλία ήταν ένας βασικός παράγοντας που χωρίς αυτόν ποτέ δε θα είχαμε καταφέρει την Επιτυχία μας.
Η Προσωπική Πρωτοβουλία είναι μια Αρετή που εμπνέει να δημιουργηθούν φιλίες και φέρνει σε επαφή ανθρώπους που μπορούν να μας είναι χρήσιμοι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.
Ήταν η Προσωπική Πρωτοβουλία που ενέπνευσε τον Carnegie να δώσει στο Hill την ευκαιρία να οργανώσει την πρώτη Επιστήμη της Πρακτική Φιλοσοφία για την Επιτυχία.
Στη συνέχεια ο Hill μας δίνει μια περίληψη με τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου με επαρκή Προσωπική Πρωτοβουλία που θα του την ηγεσία στο επάγγελμά της επιλογής του:
1-        Πρέπει να έχετε ένα Οριστικό Σκοπό στη ζωή σας και να ορίσετε ένα σχέδιο για την επίτευξή του.
2-        Να δημιουργήσετε Εγκεφαλική Συμμαχία με αυτούς που θα είναι απαραίτητοι για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
3-        Πρέπει να έχετε επιμονή και θέληση να νικήσετε και να κρατάτε το σκοπό σας στο μυαλό για να μπορείτε να συνεχίσετε και να προσπαθείτε ανεξάρτητα από τα εμπόδια που θα εμφανίζονται
4-        Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται έγκαιρα όταν υπάρχουν τα απαραίτητα στοιχεία για να τα στηρίξετε και κάντε έστω και μικρές αλλαγές από το να μην κάνετε τίποτα απολύτως.
5-        Ακολουθήστε τη συνήθεια να κάνετε περισσότερα απ΄ όσα έχετε πληρωθεί για να κάνετε και να τα πραγματοποιείτε πάντα με Ευχάριστη και Θετική Ψυχική Διάθεση
6-        Αποδεχτείτε απόλυτη ευθύνη για οτιδήποτε αναλαμβάνετε ακόμη κι αν τα πράγματα πηγαίνουν λάθος
7-        Δεχτείτε τη φιλική κριτική χωρίς να παρεξηγείστε και προσπαθήστε να μαθαίνετε να επωφελείστε από αυτή
8-        Μάθετε τα 9 βασικά κίνητρα τα οποία εμπνέουν όλους τους ανθρώπους και ποτέ μη ζητάτε από κάποιον να κάνει κάτι εφόσον δεν έχει επαρκές κίνητρο να το κάνει.
9-        Ποτέ μην εκφράζετε τη γνώμη σας για τίποτα, εκτός αν δεν είναι πολύ καλά αιτιολογημένη και είστε κατάλληλα προετοιμασμένος για το πώς έχετε αυτή τη γνώμη.
10-    Κάντε κτήμα σας τη συνήθεια να ακούτε περισσότερο και να μιλάτε μόνο όταν έχετε κάτι να πείτε που θα ωφελήσει εσάς ή τους ανθρώπους γύρω σας.
11-    Αναπτύξτε την αίσθηση της παρατήρησης σε μικρές λεπτομέρειες και να γνωρίζετε τη δουλειά σας από τη μικρότερη λεπτομέρεια μέχρι τη μεγαλύτερη.
12-    Ποτέ μη προτείνετε τι πρέπει να γίνει εκτός εάν μπορείτε να παρέχετε και το γιατί πρέπει να γίνει και το πώς πρέπει να γίνει με τον καλύτερο τρόπο.
13-    Ακολουθείστε τη συνήθεια να επικεντρώνετε όλη σας τη προσοχή στο να κάνετε ένα πράγμα κάθε φορά.
14-    Όταν βρίσκεστε σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους πρέπει να κρατάτε πάντοτε Θετική Ψυχική Διάθεση
15-    Εάν σας ρωτήσουν μια ερώτηση θα πρέπει να δίνετε άμεση απάντηση ακόμη κι αν αυτό που θα πείτε είναι «Δε γνωρίζω την απάντηση»
16-    Πρέπει να υπερνικήσετε την αναβλητικότητα. Δε πρέπει να αναβάλετε για αύριο αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει από την περασμένη εβδομάδα. Η συνήθεια της αναβλητικότητας είναι στην κορυφή της λίστας που προκαλούν αποτυχίες.
Εάν έχετε όλα τα παραπάνω τότε είσαστε ένας ηγέτες στο τομέα σας. Όταν αρχίζετε να εξετάζετε τον εαυτό σας στο θέμα της Προσωπικής Πρωτοβουλίας να θυμάστε πάντοτε ότι η δική σας Επιτυχία ή η δική σας Αποτυχία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τη δράση που εσείς λαμβάνετε σε συνδυασμό με το επάγγελμά σας.
Να θυμάστε πάντα ότι:
«Κανένας δεν θα σας πει τι πρέπει να κάνετε και κανένας δεν θα σας πει τι δεν πρέπει να κάνετε».
Η απόφαση πρέπει να ανήκει μόνο σε εσάς και πρέπει να και πρέπει να την ακολουθείτε και να συνεχίζετε στη απόφασή σας με τη δική σας προσωπική πρωτοβουλία.
Εάν δουλεύετε με κάποιο μισθό πρέπει να αποφασίσετε να προωθήσετε τον εαυτό σας μέσα από τη δική σας Προσωπική Πρωτοβουλία στην κορυφή των ικανοτήτων σας στο δικό σας επάγγελμα. Και να θυμάστε πάντα ότι η δική σας προαγωγή είναι απολύτως στα δικά σας χέρια.
 

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ



Η συγκεκριμένη Αξία είναι μια από τις πιο παράξενες καθώς με αυτή μπορούμε να μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα κάθε απογοήτευση, ήττα, λάθη και κάθε αποτυχία που θα συναντήσουμε από δω και πέρα στην υπόλοιπη ζωή μας και να δημιουργήσουμε μια μεγάλη επιτυχία στο μέλλον.
Για να μετατρέψετε σε πλεονέκτημα κάθε απογοήτευση, ήττα και αποτυχία χρειάζεστε να έχετε πάντα Θετική Ψυχική Διάθεση.
Έχει παρατηρηθεί ότι όλοι μας έχουμε βιώσει αντιξοότητες, ήττες και αποτυχίες ως μέρος της φύσης για να πειθαρχήσει τους ανθρώπους μέχρι να μάθουν πώς να πάρουν τον έλεγχο του μυαλού τους.
Αλλά ο Δημιουργός μας πολύ σοφά εφοδίασε τον καθένα μας με τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να μετατρέψουμε αυτές τις εμπειρίες σε πλεονεκτήματα μιας ανεκτίμητης αξίας. Τα μέσα είναι τα προσόντα που θα διατηρήσουμε και θα κατευθύνουμε μια Θετική Ψυχική Διάθεση.
Πέρα από τα οφέλη που πιθανόν να μας δίνουν οι Αντιξοότητες καθώς και τις δυσάρεστες εμπειρίες πάσης φύσης κανένας δε θέλει να συναντήσει τις συγκεκριμένες εμπειρίες.
Μόλις μάθετε ότι οι Αντιξοότητες μπορούν να μάθουν να μας ωφελήσουν τότε θα αρχίσετε να αναζητάτε τους σπόρους των ισοδύναμων οφέλη σε σχέση με τις Αντιξοότητες που βιώνετε κάθε φορά. Είναι μαγικό ότι αρκετές φορές οι άνθρωποι πρέπει να περιοριστούν από αποτυχίες και ήττες προκειμένου να καταλάβουν ότι έχουν μυαλό που μπορεί να τιθασεύσει όλα τους τα προβλήματα.
Ένα παράδειγμα είναι του πρώην προέδρου της Αμερικής Φράνκλιν Ρούσβελτ ο οποίος χτυπήθηκε στην αρχή της ζωής τους από πολιομυελίτιδα η οποία του κατέστρεψε τη δυνατότητα να περπατάει. Αντί να κάθετε στη γωνία ενός δρόμου ζητιανεύοντας με ένα δοχείο για κέρματα όπως ίσως κάποιοι άλλοι έχουνε κάνει, ο Ρούσβελτ μετέτρεψε την Αντιξοότητά του σε Αυτοδυναμία η οποία τον ανύψωσε στην υψηλότερη θέση που υπάρχει στην ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.
Βάλτε όλο τον ενθουσιασμό σας στις διαταγές σας μπροστά σε κάθε Αντιξοότητα και σε κάθε χρήσιμη πρόκληση που θα σας εμπνεύσει για την Επιτυχία σας και την οποία δε θα τη γνωρίζατε χωρίς αυτή την εμπειρία.
Να θυμάστε πάντα τη σημαντικότητα της Αξίας να έχετε πάντοτε Θετική Ψυχική Διάθεση γιατί αυτή είναι η Αξία που θα χρειαστείτε περισσότερο προκειμένου να μετατρέψετε τις δυσάρεστες εμπειρίες σε πλεονεκτήματα.
Ένα ακόμη καλό παράδειγμα έρχεται από τον ίδιο τον Hill που βίωσε μια τέτοια εμπειρία όταν έχασε τη μητέρα του σε ηλικία 8 ετών. Και η απώλεια της μητέρας κάποιος σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν βρίσκεται είναι ένας πολύ δυνατή απώλεια η οποία δε μπορεί να μας φέρει κάποιον προφανές πλεονέκτημα. Αλλά ακόμη και από την απώλεια των αγαπημένων μας θα ανακαλύψουμε ότι υπάρχει ένας σπόρος με ένα ισοδύναμο πλεονέκτημα. Και ο Hill βρήκε αυτό το σπόρο σε έναν από τους πιο υπέροχους ανθρώπους που συνάντησε ποτέ, όταν ο πατέρας του έφερε στο σπίτι τη νέα του μητέρα. Και ήταν εκείνη που ενέπνευσε τον Hill για την ευκαιρία που θα λάμβανε αργότερα στη ζωή του μόλις συνάντησε τον Carnegie και τον διόρισε να οργανώσει τη πρώτη Πρακτική Φιλοσοφία της Επιτυχίας στον κόσμο. Εάν δεν υπήρχε η απώλεια της μητέρας του αυτή τη στιγμή το συγκεκριμένο κείμενο δε υπήρχε για να το διαβάζουμε καθώς και τα βιβλία του Hill τα οποία βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να βρουν τη θέση τους στη ζωή.
Τίποτα δεν είναι ποτέ τόσο κακό και τόσο δυσάρεστο μέσα από το οποίο δε μπορείτε να βρείτε κάποιο πλεονέκτημα το οποίο θα σας βοηθήσει να κρατήσετε Θετική Ψυχική Διάθεση μέσα από αυτή την εμπειρία και δημιουργείστε τη συνήθεια να βρίσκεται πάντα μέσα από τις αντιξοότητες, αυτό το σπόρο που κρύβει το όφελος. Αυτό φυσικά περιλαμβάνει την εφαρμογή της πού σημαντικής Αξίας της Προσωπικής Πρωτοβουλίας.
Έχετε απόλυτη ευθύνη απέναντι στον εαυτό σας, στους αγαπημένους σας αλλά και απέναντι στο Δημιουργό σας να αποκτήσετε τον έλεγχο του μυαλού σας και να το κατευθύνετε προς ότι τέλος εσείς επιθυμείτε.
Είναι σίγουρα ένα τμήμα ενός συνολικού σχεδίου του σύμπαντος να δώσει στους ανθρώπους το πλεονέκτημα μόνο αυτών των ευλογιών που αναγνωρίζει, αγκαλιάζει και χρησιμοποιεί εποικοδομητικά. Αν δοκιμάσετε να δέσετε το χέρι σας στο πλευρά σας και σταματήστε να το χρησιμοποιείται, θα δείτε ότι η φύση επαναστατεί αμέσως προκαλώντας στον ώμο σας ατροφία κάνοντάς το στο τέλος άχρηστο. Αν αρνηθείτε να κρατήσετε επαφή με τους φίλους σας τότε σταδιακά θα τους χάσετε. Αν δείξετε αδιαφορία στο εργοδότη σας πού σύντομα θα βρεθείτε χωρίς εργασία για τις υπηρεσίες σας.
Είναι ένας απαράβατος νόμος της φύσης ότι «πάντα θα χάνετε, αυτό που δε χρησιμοποιείτε». Και αυτό συμπεριλαμβάνει το μυαλό σας όπως και οτιδήποτε άλλο.
Εάν είσαστε έτοιμοι για τη συγκεκριμένη Αξία του να Μαθαίνετε μέσα από τις Αντιξοότητες, τότε θα την αγκαλιάσετε αμέσως, και ποτέ ξανά όσο ζείτε, δε θα βιώνετε άσχημες εμπειρίες χωρίς να γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι θα πρέπει να πρέπει να αξιοποιείται καλύτερα τις προσπάθειές σας αναζητώντας πάντα το αντίστοιχο όφελος που κρύβετε μέσα σε αυτές τις αντίξοες εμπειρίες.
Τέλος προσπαθήστε να θυμηθείτε τις παλιές σας εμπειρίες, μελετήστε κάθε αντιξοότητα και αποτυχία που ίσως έχετε βιώσει προσπαθήστε να ανακαλύψετε αυτό το σπόρο που κρύβει το όφελος από κάθε μια άσχημη εμπειρία που είχατε και δεν είχατε μέχρι τώρα ανακαλύψει. Και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι γίνατε πιο πλούσιος απ’ όσο πιστεύατε ότι μπορούσατε να γίνετε.
Τίποτα δε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αποτυχία μέχρι να το δεχτείτε εσείς ως αποτυχία.
 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΟΡΑΜΑ



Το Δημιουργικό Όραμα είναι η Αξία που ευθύνεται για το χτίσιμο όλων των σχεδίων μας, στόχους και σκοπούς μας. Έχει ειπωθεί ότι η φαντασία είναι το εργαστήριο όπου διαμορφώνουμε τους σκοπούς του μυαλού μας και τις ιδέες της ψυχής μας. Ο Hill μας λέει ότι δε γνωρίζει καλύτερο ορισμό της φαντασίας πέραν αυτού:
Υπάρχουν 2 μορφές Φαντασίας:
1-        Είναι η Συνθετική Φαντασία που αποτελεί, οργανώνει και συναρμολογεί αναγνωρισμένες ιδέες, έννοιες και γεγονότα, τοποθετημένα σε ένα νέα συνδυασμό. Πολύ σπάνια κάποιος δημιουργεί κάτι τελείως καινούργιο. Σχεδόν ότι γνωρίζουμε από τον μέχρι τώρα στο πολιτισμό μας είναι ένας συνδυασμός από κάποια πράγματα που είναι ήδη παλιά.
Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα Συνθετικής Φαντασίας στην πράξη:
Α) Η εφεύρεση της λάμπας του Έντισον ήταν η δημιουργία της Συνθετικής Φαντασίας γιατί είχε δημιουργηθεί συνθέτοντας ένα νέο συνδυασμό από 2 παλαιότερες και πολύ γνωστές Αξίες.
Β) Το πρώτο αυτοκίνητο του Φορντ δημιουργήθηκε επίσης από τη Συνθετική Φαντασία από την απλή διαδικασία του να τοποθετήσει μαζί τη πολύ γνωστή μέθοδο μέχρι τότε μεταφορικού μέσου, την άμαξα και τη μηχανή ατμού. Και οι δύο ιδέες ήταν παλιές αλλά παρέμειναν για τον Φορντ να τα συνθέσει σε μια νέα μέθοδο χρήσης και έτσι έκανε τον εαυτό του τον πιο διακεκριμένο επιχειρηματία της εποχής του με το κατόρθωμά του. Χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε και την αμύθητη περιουσία του.

2-        Είναι η Δημιουργική Φαντασία η οποία δραστηριοποιείται μέσω της Έκτης Αίσθησης και έχει τη βάση της στο υποσυνείδητο μέρος του εγκεφάλου μας και χρησιμεύει ως το αποκλειστικό μέσο με το οποίο αποκαλύπτονται ουσιαστικά νέες ιδέες ή γεγονότα.
Δείτε παρακάτω μερικά παραδείγματα Δημιουργικής Φαντασίας στην πράξη:
Α) Η εφεύρεση του Έντισον, ο φωνογράφος, είναι καλό παράδειγμα Δημιουργικής Φαντασίας καθώς κανένα κομμάτι της συγκεκριμένης μηχανής δεν ήταν γνωστό προηγουμένως και δεν είχε χρησιμοποιηθεί πουθενά.
Β) Η εφεύρεση του Guglielmo Marconi, της ασύρματης επικοινωνίας, είναι επίσης ένα καλό παράδειγμα Δημιουργικής Φαντασίας γιατί ήταν βασισμένη πάνω σε καινούργιες ιδέες που δεν είχανε χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν. Ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα μέσα όπου ο αιθέρας μπορούσε να αντικαταστήσει το καλώδια στη μεταφορά του ήχου.
Γ) Η ανακάλυψη της κας Κιουρί (Marie Skłodowska Curie), το ράδιο, ήταν επίσης το αποτέλεσμα τη Δημιουργικής Φαντασίας γιατί κανένας πριν από εκείνη δεν είχε καν ανακαλύψει την ύπαρξη του Ραδίου.
Και εάν δε το έχετε ήδη αναγνωρίσει, αυτή τη στιγμή ο Hill, μας φέρνει πολύ κοντά στο σημείο που οι άνθρωποι μερικές φορές ανάβουν τη Δημιουργική τους Φαντασία και καταλήγουν σε ιδέες που μπορούν να ωφελήσουν ένα τεράστιο αριθμό από ανθρώπους και να γίνουν οι ίδιοι διάσημοι και πλούσιοι. Έτσι ο Hill μας δίνει τις προτάσεις για να αποκτήσουμε την έμπνευση και να παρουσιαστούμε στη δική μας σχολή Δημιουργικής Φαντασίας.
Όλες οι καλές ιδέες έχουν ήδη εξαντληθεί. Είναι αυτό που μόλις είπατε; Αντιθέτως! Οι καλύτερες ιδέες δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη και να τεθούν στις υπηρεσίες της ανθρωπότητας!
Δεν υπάρχουν άλλες ευκαιρίες πλέον για να γίνεται πλούσιοι. Είναι αυτό που μόλις είπατε; Εάν δώσετε ένα αποδεκτό πλάνο που θα επηρεάσετε τους παντρεμένους ανθρώπους να υιοθετήσουν και να χρησιμοποιήσουν την Αξία της Εγκεφαλικής Συμμαχίας στις εσωτερικές τους σχέσεις ίσως να ωφελήσετε πολλά εκατομμύρια ανθρώπους που στο σπίτι τους δεν επικρατεί αρμονία και να δημιουργήσετε φήμη για εσάς αντάξια ενός βασιλιά.
Εάν έχετε μια καλύτερη ιδέα ή πλάνο για να χρησιμοποιηθεί προς χρήση από πωλητές, σε κάθε τομέα των πωλήσεων, ίσως η ιδέα σας να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να αυξήσουν τα έσοδά τους και να σας φέρει ανταμοιβή ισάξια της ιδέας σας.
Όλα τα παραπάνω είναι ιδέες για να μάθετε να εξασκείτε το εργαστήριο της φαντασίας σας. Η φαντασία είναι μια κατάσταση που ξυπνάει με βάση της Αρχές της Επιτυχίας που έχουν προαναφερθεί.
Εσείς είστε ο μοναδικός άνθρωπος που πρέπει να εφοδιάσει αυτή τη δράση.
 Νίκος Βασιλέλλης
 ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα