Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

11 ''όχι και τόσο'' ΜΥΣΤΙΚΑ για να ΖΗΣΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!

walking-longevity-key

Η επιθυμία για μακροζωία είναι αναμφισβήτητα κοινή μεταξύ των ανθρώπων. Πώς μπορούμε να επιτύχουμε, όχι μόνο μια μακράς διαρκείας, αλλά ταυτόχρονα και γεμάτης ζωής, μέχρι τέλους; 
Οι συντάκτες του περιοδικού «Prevention» προσπαθούν να καταλήξουν σε απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω.

Σταματήστε επιζήμιες συνήθειες

Η διακοπή του καπνίσματος και η κατάχρηση αλκοόλ παρατείνουν σημαντικά τη ζωή σας, κάτι που έχει αποδειχθεί. Και όσον αφορά την εξοικονόμηση χρημάτων, μπορείτε να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας και να αποβάλετε αυτές τις συνήθεια ώστε να είστε σε θέση να αρχίσετε να επικεντρωνόσαστε σε αυτά που πραγματικά έχουν σημασία στη ζωή.

Κόκκινο κρασί

Οι ειδικοί εδώ και καιρό υποστηρίζουν ότι η συνετή χρήση κόκκινου κρασιού (100-200 ml την ημέρα) είναι ευεργετική για τη σωστή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.Το σημαντικό είναι να πίνετε υψηλής ποιότητας κόκκινο κρασί και να ξέρετε πότε να σταματήσετε μετά το πρώτο ποτήρι.

Αθλητισμός

Νεολαία ποδόσφαιρο-Ιντιάνα-1024x581
Μην ξεχνάτε να ασχολείστε με αθλητικές δραστηριότητες. Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα από τα κύρια στοιχήματα για την υγεία και τη μακροζωία.
Βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς σώματος και πνεύματος. Δεν είναι τόσο σημαντικό ποια θα επιλέξετε όταν είστε μεγάλοι σε ηλικία - πρωινό τρέξιμο, γυμναστική στο χαλί ή μπιλιάρδο.
Η ζωή σχετίζεται με την κίνηση - κάντε ό, τι θεωρείτε σωστό για εσάς.

Πνευματική δραστηριότητα

Δεν είναι λιγότερο σημαντική για την υγεία μας από τη φυσική. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερη ικανότητα για διανοητική δραστηριότητα, διατηρούν πλέον καθαρή τη σκέψη τους, έχουν εξαιρετική μνήμη και περισσότερο ενδιαφέρον για τον έξω κόσμο.

Αίσθηση του χιούμορEinstein_laughing

Χωρίς αμφιβολία άνθρωποι λένε ότι το γέλιο παρατείνει τη ζωή.
Η γνώμη αυτή μπορεί να ληφθεί κατά γράμμα, καθώς τα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το γέλιο βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, θεραπεύει τις καρδιακές παθήσεις και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

Τακτική σεξουαλική ζωή

Σύμφωνα με επιστήμονες από την Ταϊβάν, είναι αναζωογονητική για το σώμα και επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Είναι σωματική δραστηριότητα - σας βοηθά να χάσετε βάρος και να ελευθερώσετε μια μεγάλη ποσότητα ντοπαμίνης καθώς βιώνεται ευχαρίστηση.

Ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων

ελευθερία bannerΗ σύγχρονη ψυχολογία υποστηρίζει σθεναρά την άποψη ότι ένα πρόσωπο πρέπει να εκφράζει ελεύθερα τα συναισθήματά του.
Σύμφωνα με τα παράξενα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης, οι γυναίκες που εκφράζουν τα συναισθήματά τους δυνατά, γρήγορα και εύκολα ξεπερνούν το άγχος, ενώ για τους άνδρες αντενδείκνυται, δεδομένου ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Αντιοξειδωτικά

Πολύ γρήγορα εισήχθηκαν στην ιατρική ορολογία, σαν ειδικές ουσίες που εμποδίζουν την οξείδωση των οργανικών ενώσεων ενισχύοντας έτσι τα ανθρώπινα κύτταρα. Μέσω αυτού του μηχανισμού μπορεί να ειπωθεί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης του συνόλου του οργανισμού. Τα αντιοξειδωτικά βρέθηκαν σε μεγάλες ποσότητες σε πολλά φρούτα και λαχανικά όπως: καρότα, λάχανο, ροδάκινα, βερίκοκα, φράουλες, και επίσης στα ψάρια, το ρόδι, το πράσινο τσάι, κλπ

Καρύδια

Μια μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, λέει ότι η χρήση των καρυδιών επεκτείνει τη διάρκεια ζωής κατά μέσο όρο 7 χρόνια. Τα καρύδια περιέχουν ουσίες που προστατεύουν την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία από τις βλαβερές συνέπειες της χοληστερόλης. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι αρκετό να τρώτε 5 καρύδια την εβδομάδα.

ΚλάμαΓυναίκα να κλαίει.

Αυτό το «μυστικό» μακροζωίας είναι ίσως έκπληξη για πολλούς, αλλά όχι σύμφωνα με τον βιοχημικό William H. Frey.
Υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι, οι οποίοι συγκρατούν τα δάκρυα τους στην παιδική τους ηλικία, αρρωσταίνουν πιο συχνά και πεθαίνουν νωρίτερα.
Αυτό, σύμφωνα με τον επιστήμονα, είναι ιδιαίτερα αληθές για τα αγόρια.

Ξύσιμο

Αυτός είναι ίσως ο πιο ασυνήθιστος τρόπος για μακροζωία. Μια ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Cambridge διαπίστωσε ότι η συνήθεια του ξυσίματος σε πιθήκους οδήγησε σε αυξημένη απελευθέρωση ενδορφινών - την ορμόνη της ευτυχίας. Σύμφωνα με Βρετανούς ειδικούς, το ξύσιμο είναι καταπραϋντική και εναρμονιστική χειρονομία.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ



H αναδημοσίευση υλικού σε άλλη ιστοσελίδα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση της αναφοράς της πηγής με ενεργό link  και όχι απλά η λέξη ‘ΠΗΓΗ’ με λίνκ, θεωρώντας απαραίτητο ο αναγνώστης να έχει άμεση γνώση για το ποιος υπογράφει το άρθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα