Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Τα Κακά Παιδιά της Χιλιετίας (1000 – 2000): Οι 10 Χειρότεροι Μοχθηροί δικτάτορες, Τύρρανοι-χασάπηδες, Εξολοθρευτές λαών και βασανιστές

Black List

Τα Κακά Παιδιά της Χιλιετίας (1000 – 2000)

Οι 10 Χειρότεροι Μοχθηροί δικτάτορες, Τύρρανοι-χασάπηδες, Εξολοθρευτές λαών και βασανιστές

d23b312a0bb119c6ed0de52dce0d9d7f

Ένας Θάνατος είναι τραγωδία. Ένα εκατομμύρια θάνατοι είναι Στατιστική”

Ι. Στάλιν

hitler-parkinson

1. Αδόλφος Χίτλερ

Αναμφισβήτητα η πιο παρανοϊκή, αλλοπρόσαλλη και Δολοφονική πολιτική προσωπικότητα της χιλιετίας. Υπεύθυνος για τον Β΄ Παγκόσμιο  Πόλεμο, που στοίχισε περίπου 50 εκατομμύρια ζωές. Σ’ αυτόν χρεώνεται επίσης, ανάμεσα στ’ άλλα, και η απόφαση για την «Τελική Λύση», δηλαδή για την εξόντωση περίπου 6 εκατομμυρίων Εβραίων της Ευρώπης. Μόνον τα άμαχα θύματα του, ανάμεσα τους και μισό εκατομμύριο Έλληνες, ξεπερνούν στην Ευρώπη τα 20 εκατομμύρια.

Dzegins Han

2. Τζένγκινς Χαν

Υπήρξε ο πιο τρομερός πολέμαρχος της χιλιετίας, που ερήμωσε και κατέκτησε ολόκληρη σχεδόν την Ευρασία. Εκτός από τον όλεθρο, μετέφερε και την πανούκλα στα μέρη που κατέκτησε (ο Μαύρος Θάνατος στοίχισε τη ζωή στο 1/3 του ευρωπαϊκού πληθυσμού). Περηφανευόταν ότι «δεν υπάρχει κανείς να πολεμήσει εναντίον μου εκτός από τη σκιά μου!» Στα Μογγολικά το όνομα του σημαίνει “Καθολικός Κυβερνήτης” διότι κυβέρνησε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία όλων των εποχών, τριπλάσια σε έκταση και πενταπλάσια σε πληθυσμό απ΄ εκείνη του Μ. Αλέξανδρου.
Stalin
  1. Ιωσήφ Στάλιν

Αιμοσταγής δικτάτορας, που σάρωσε με τις πολιτικές του εκκαθαρίσεις ολόκληρη τη Σοβιετική Ένωση, ενταφιάζοντας παράλληλα και την προσπάθεια να εγκαθιδρυθεί μια «κομμουνιστική ουτοπία» στη χώρα του. Μια απόφασή του αρκούσε για να εκτοπιστεί ένας ολόκληρος λαός στη Σιβηρία και στην κεντρική Ασία. Τα θύματα των σταλινικών διώξεων στην ΕΣΣΔ ξεπέρασαν τα 20 εκατομμύρια.
Timur-à-Tachkent.
  1. Ταμερλάνος

Όχι άδικα ονομάστηκε από τους ιστορικούς: «Η μάστιγα του Θεού». Όταν κατέλαβε το Ισπαχάν της Περσίας, διέταξε να εκτελεστούν και οι 70.000 κάτοικοί του κι έκτισε με τα κεφάλια τους μια γιγαντιαία πυραμίδα. Οι πόλεις που κατέκτησε ο Μογγόλος πολέμαρχος έγιναν σωροί από ερείπια και οι κάτοικοί τους εξολοθρεύτηκαν.
torquemada1
  1. Τόμας ντε Τορκουεμάντα

Επικεφαλής της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης. Το όνομά του έγινε ταυτόσημο με την εικόνα του απάνθρωπου και σκοταδιστή ιεροεξεταστή. Εκτός από την εξορία περίπου 200.000 Εβραίων της Ισπανίας, ευθύνεται προσωπικά και για το κάψιμο στην πυρά τουλάχιστον 2.000 ανθρώπων.
ivan-the-terrible-theredlist
  1. Ιβάν ο Τρομερός

Φοβόταν ακόμη και τη σκιά του, παρ’ όλα αυτά έσπειρε τον τρόμο σ’ ολόκληρη τη Ρωσία. Καχύποπτος κι εκρηκτικός, σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια τον πρωτότοκο γιο του. Διέπραξε μια σειρά από φοβερά εγκλήματα, αλλά ταυτόχρονα κατάφερε ν’ απαλλάξει τη χώρα του από τη μάστιγα των Τατάρων.
Robiespiere
  1. Ροβεσπιέρος

Όταν τέθηκε επικεφαλής της Γαλλικής Επανάστασης ζήτησε αμέσως τη θανατική καταδίκη του βασιλιά και δεκάδων αριστοκρατικών οικογενειών. Κατόπιν, διέταξε χιλιάδες εκτελέσεις και δολοφονίες πολιτικών του αντιπάλων, στις οποίες συμμετείχε και προσωπικά. Στα χρόνια του, η λαιμητόμος (γκιλοτίνα) «πήρε φωτιά» από τη συχνή χρήση της!
napoleon

8. Ναπολέων Βοναπάρτης


Ο πιο «μολυσματικός» δικτάτορας της χιλιετίας. Η εγωμανία του έχει εμπνεύσει όλους τους δικτάτορες του 20ου αιώνα. Κατέστρεψε πολλές χώρες, έκανε δεκάδες εκστρατείες και πολέμους, στους οποίους αποδεκατίστηκε ο ανδρικός πληθυσμός της Γαλλίας. Μόνον η εκστρατεία στη Ρωσία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 500.000 στρατιώτες.
vlad-tepes-impaler-dracula
  1. Βλαντ Τέπες

Ο Βλαντ Τέπες ήταν ένας αιμοσταγής και σκληρός βασιλιάς της Βλαχίας, που αντιστάθηκε σθεναρά στην προέλαση των Τούρκων. Διέταζε, μάλιστα, να παλουκώνουν τους χιλιάδες αιχμαλώτους που έπιανε στις μάχες, γι’ αυτό και ονομάστηκε Τέπες (Ανασκολοπιστής). Απ’ αυτόν προήλθε και ο θρύλος του κόμη Δράκουλα.
Pol pot
  1. Πολ Ποτ

Στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια «αγροτική ουτοπία», ο αρχηγός των «Ερυθρών Χμερ», δολοφόνησε περίπου 2,5 εκ. ανθρώπους, σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού της Καμπότζης. Κύριοι στόχοι του αποτέλεσαν οι μορφωμένοι και οι ικανοί. Αν και πέρασαν πάνω από 20 χρόνια από την πτώση του καθεστώτος του (1979), η Καμπότζη δεν έχει ακόμη συνέλθει από την καταστροφή.
Vlad tepes 2
Φυσικά η λίστα με τους Χειρότερους Μοχθηρούς δικτάτορες, Τύρρανους-σφαγείς, Εξολοθρευτές λαών και βασανιστές δεν έχει τέλος, αλλά έπειτα από σχετική ιστορική έρευνα και σύμφωνα και με τη γνώμη των περισσοτέρων ιστορικών, κατέληξα πως αυτά είναι τα χειρότερα «παιδιά» της προηγούμενης χιλιετίας. Ας ελπίσουμε η νέα χιλιετία να μην φέρει χειρότερα, αλλά δυστυχώς η ανθρώπινη φύση κουβαλά πολλές αιμοβόρες και σκοτεινές πτυχές που θα χρειαστούν ίσως χιλιετίες ακόμη προσπαθειών για να εκριζωθούν ή έστω να περιοριστούν…
© Γιώργος Στάμκος, Περιοδικό ΖΕΝΙΘ.
images
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα