Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Μα τι σημαίνει να είναι ένας άνθρωπος κακός;



Αναρωτιέμαι μερικές φορές τι είναι ο άνθρωπος. Όταν ζει πλουσιοπάροχα, δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο σαν να ζει για πάντα. Όταν είναι φτωχός απευθύνεται ξαφνικά στον άγνωστο (γνωστό) θεό που πιστεύει, ώστε να του λύσει τα προβλήματα της ζωής του. Και τόσα άλλα παραδείγματα παρόμοια.

Και κάποιοι που μας αγαπούν και ενδιαφέρονται για εμάς, μας δείχνουν μιλώντας για τον θεό την δύναμη του, ώστε να φοβηθούμε και να πέσουμε κάτω προσκυνώντας το άγνωστο από φόβο. Για να μην γίνουμε περισσότερο κακοί.

Μα τι σημαίνει να είναι ένας άνθρωπος κακός; Ειδικά όταν δεν του έχουν μάθει ποτέ τι είναι το αγαθό; Παρά του μαθαίνουν το οτιδήποτε έχει σχέση με τον υλικό κόσμο και τον φόβο για τον Θεό;

Ας ρίξουμε μια ματιά λοιπόν, τι είναι ο Θεός και πως μπορούμε να τον αντιληφθούμε, ώστε να γνωρίζουμε τον δρόμο της αγάπης και της αλήθειας.


....
Το φως εκεινο, ειπε, ειμαι εγω, ο Νους, ο Θεος σου, που προυπαρχω, απ’την υγρη φυση, που δημιουργηθηκε απ’το σκοταδι κι ο φωτεινος Λογος, που δημιουργηθηκε απ’το Νου, είναι ο γιος του Θεου.
..κι ο αερας, καθως ηταν ελαφρυς, ακολουθησε το πνευμα και ξεκινωντας απ’τη γη και το νερο ανεβηκε από μονος του μεχρι τη φωτια. Η γη δε και το νερο παρεμεναν μονα τους αναμεμιγμενα, και κινουνταν με τον πνευματικο Λογο, που επιδρουσε πανω τους.


( Σημ: υγρή φύση ονομάζει τον υλικό κόσμο τον αισθητό που ζούμε σήμερα, και είναι το σκοτάδι. Άρα ζούμε σε έναν κόσμο που ανήκει στο σκοτάδι. Και φως ονομάζει τον πνευματικό κόσμο της ψυχής)
Ο πνευματικός Λόγος είναι ο μόνος που μπορεί να κινήσει το σκοτάδι. ΄Άρα πρέπει να είμαστε άνθρωποι με πνευματικό λόγο αν θέλουμε να είμαστε με την αλήθεια. Ειδάλλως, χωρίς τον Λόγο της ψυχής, θα μας οδηγεί το σκοτάδι.


• Πως εγινε αυτό; Λεω.
• Μαθε το εξης: αυτό, που από μεσα σου βλεπει και ακουει αποτελει το Λογο του Κυριου, ο δε Νους αποτελει τον Πατερα Θεο. Το ένα απ’το άλλο δεν διαχωριζονται, καθοσον η ενωση τους αποτελει την ζωη.
• Σ’ευχαριστω, του ειπα.
• Ν’αντιληφθεις, όμως, το φως και να το αναγνωριζεις.

Αυτό που βλέπουμε μέσα μας και ακούμε λοιπόν. Η ψυχή μας είναι η μόνη αλήθεια! Να είμαστε αυτό που μας μιλά μέσα μας, αυτό το αγαθό το γαλήνιο το δίκαιο μέσα από την αγάπη. Χωρίς πάθη και αρνητικά συναισθήματα.


morfeas sky


oneirosky

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα