Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Περί συκοφαντίας και διαπόμπευσης…



Απόσπασμα από:
Το Βιβλίο της θεϊκής Μαγείας - Omraam Mikhaël Aïvanhov

Πόσοι άνθρωποι είναι ανικανοποίητοι για την τύχη τους! Τα βάζουν με όλο τον κόσμο γιατί η ζωή είναι γι αυτούς δύσκολη, και τα λόγια που λένε ενάντια στους πιο προνομιούχους από αυτούς ή που νομίζουν ότι είναι υπεύθυνοι για την κατάστασή τους είναι πραγματικά καταστρεπτικά: είναι γεμάτα από μια δύναμη που ίσως δε γνωρίζουν, αλλά που προκαλεί ζημιές στους άλλους.

 Αυτό δεν επιτρέπεται και πρέπει να το ξέρετε. Αν αισθάνεστε την ανάγκη να ταπεινώσετε τους άλλους ή να τους βλάψετε με τα λόγια σας γιατί αισθάνεστε ότι μειονεκτείτε, παραπονεθείτε και κλάψτε αν αυτό σας κάνει καλό, αλλά αφήστε τους άλλους ήσυχους, διαφορετικά το κάρμα θα έρθει μια μέρα να σας ζητήσει λογαριασμό.

Πρέπει λοιπόν ο καθένας να επιβλέπει τον εαυτό του, να βλέπει τον κίνδυνο αυτών των τάσεων, να καταλαβαίνει ότι αυτές οι τάσεις είναι μια αδυναμία και όχι μια δύναμη για την οποία μπορεί να είναι υπερήφανος. Αν παίρνει προφυλάξεις και προσπαθεί να δαμάζει αυτές τις καταστρεπτικές τάσεις, μια μέρα, αργά ή γρήγορα, θα τα καταφέρει. 


Αλλά δε θα θριαμβεύσει ποτέ αν πιστεύει ότι είναι θαυμάσιο να ενεργεί όπως το κάνει. Και μάλιστα ας υποθέσουμε ότι ένα άλλο άτομο που του μοιάζει ορθώνεται μπροστά του, του πεισμώνει και τον συντρίβει με τη σειρά του, παρουσιαζόμενο τόσο υπερήφανο όσο και εκείνος για τη στάση του: τότε θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι πια τόσο δίκαιο και τόσο θαυμάσιο! 

Ναι, εκείνος που θέλει να μιλήσει δυνατά πρέπει να ξέρει ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί κάποιος μπροστά του που θα μιλήσει πιο δυνατά από αυτόν, και εκείνος που είναι χυδαίος θα βρίσκει πάντα έναν πιο χυδαίο από αυτόν.

Κανένας λόγος που προφέρετε δε μένει χωρίς συνέπειες. Λοιπόν, αν σας ξέφυγαν μερικά άδικα ή βλαβερά λόγια για κάποιον, προσπαθήστε, μόλις το συνειδητοποιήσετε, να συγκεντρωθείτε για να του στείλετε πολλή αγάπη, πολύ φως. 

Αλλά ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση, ορισμένες ζημιές έγιναν ήδη και χρειάζεται καιρός για να αισθανθεί τα αποτελέσματα των καλών σας σκέψεων. 

Τα λόγια του Μωάμεθ είναι πολύ βαθιά: τα φτερά πέταξαν και δεν μπορεί πια κανείς να τα μαζέψει. Εκπέμψτε δυνάμεις ευεργετικές, θετικές, και θα έχετε αποτελέσματα ευεργετικά και θετικά. Εκπέμψτε αρνητικές δυνάμεις, θα επακολουθήσουν αρνητικές συνέπειες. Να πώς το καλό και το κακό συνυπάρχουν, αλλά, το επαναλαμβάνω, σε δύο διαφορετικά στρώματα. Το κακό παράγει κακό, το καλό παράγει καλό.

Να γιατί πρέπει να εργάζεστε κάθε μέρα προσπαθώντας να κάνετε το λόγο σας νοήμονα, φωτεινό, αρμονικό, ώστε να κάνει θαύματα, πρώτα σε εσάς τον ίδιο, και μετά στους άλλους και σε ολόκληρη τη φύση. Η αληθινή μαγεία είναι ο δυνατός λόγος, ο ζωντανός, ο λόγος που βγαίνει από το Θεό, που κυλάει από την Πηγή.




ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα