Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει τις ώρες του διασκεδάζοντας. Ο εξαιρετικός άνθρωπος στην εκπαίδευση του εαυτού του

Φωτογραφία του χρήστη Success Mentor.
-του Γιάννη Αραχωβίτη 
Πράγματι πολλές ώρες περνάμε άσκοπα, σερφάροντας άσκοπα και ψιλοζαλισμένα στο ίντερνετ, διαβάζοντας από περιέργεια τα διάφορα κουτσομπολιά, μια ατάκα που είπε ο δείνα ξερόλας ή ο τάδε «αστέρας» των τηλεοπτικών τηλεπαιχνιδίων. Ξαναδιαβάζουμε και αναπαραγάγουμε για χιλιοστή φορά τη φάση του πέναλτι που δεν δόθηκε στον χ ποδοσφαιρικό αγώνα ή το νέο φόρεμα της ξανθιάς τηλεπαρουσιάστριας.
Και βεβαίως δεν υποστηρίζω ότι το να διασκεδάζει κάποιος είναι κακό. Απεναντίας το θεωρώ αναγκαίο και χρήσιμο. Την ασταμάτητη και άσκοπη « χαζοδιασκέδαση» είναι που θεωρώ χάσιμο χρόνου. Αυτή που μας σερβίρουν τα MME και τα Social Media και δυστυχώς απορροφούν όλη μας την προσοχή και την παραγωγική μας ενέργεια.
Προστατέψτε τον χρόνο σας. Το που και πως αφιερώνεται το χρόνο σας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πραγματικότητά σας , το τι είστε και το τι θα γίνεται.

Η εκπαίδευση του εαυτού μας είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε. Από αυτόν μπορούμε να περιμένουμε την βελτίωση που πραγματικά χρειάζεται ο καθένας μας και όχι από την παθητική περιπλάνηση των ματιών μας στα κουτσομπολίστικα περιοδικά. Από αυτόν θα βρούμε την δύναμη και τη βοήθεια που θα χρειαστούμε στα δύσκολα. Αυτός είναι που μας μεταφέρει στο μονοπάτι της ζωής και αυτός χρειάζεται να τροφοδοτείτε με γνώσεις, ικανότητες και ψυχικές δυνάμεις.
Γίνεται λοιπόν επιλεκτικοί στο τι διαβάζετε, στο πως περνάτε τον χρόνο σας, στο ποιους συναναστρέφεστε. Κάθε τι που κάνετε μετράει. Είτε σας κάνει καλύτερους , είτε χειρότερους. Ο χρόνος και η ενέργεια είναι χρήμα και δεν πρέπει να ξοδεύεται απερίσκεπτα και άσκοπα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα