Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Είμαι ευαίσθητη! Πώς να μην πληγώνεσαι

είμαι ευαίσθητη

Εμείς οι γυναίκες, ανάμεσα στα πολλά χαρακτηριστικά που έχουμε ως γυναικείο φύλλο, έχουμε και πολύ ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευαισθησίας ή τουλάχιστον όπως δείχνουν οι περισσότερες έρευνες το έχουμε πιο ανεπτυγμένο ή το δείχνουμε πιο εύκολα από το αντρικό φύλλο. Και μπορεί να μην θέλουμε να το δείχνουμε προς τα έξω όμως αυτή η ευαισθησία μας πολλές φορές μας επηρεάζει στην καθημερινότητα μας σε βαθμό που τις περισσότερες φορές μας διαταράσσει ολόκληρη την ψυχολογία μας. Για να καταλάβεις καλύτερα αυτό που σου περιγράφουμε αρκεί να αναρωτηθείς πόσες φορές δεν σκέφτηκες ότι σε ενοχλούν και σε επηρεάζουν πράγματα ή καταστάσεις επειδή είσαι ευαίσθητη; Ή πόσες φορές ένα γεγονός που συνέβη σε στεναχώρησε ή σου άλλαξε όλη την διάθεση και την ψυχολογία με αποτέλεσμα να σου χαλάσει όλο το υπόλοιπο της ημέρας; Στην περίπτωση που είσαι μια ευαίσθητη γυναίκα η απάντηση είναι σίγουρα πάρα πολλές. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάθε φορά που σε πιάνουν οι μελαγχολικές σου τάσεις ή που σε καταβάλει ένα γεγονός αρνητικά σκέφτεσαι «καλά να πάθω αφού είμαι ευαίσθητη» ή πολλές φορές μπορεί να δικαιολογείς τον εαυτό σου λέγοντας απλά «είμαι ευαίσθητη». Πολλοί άνθρωποι εκλαμβάνουν την ευαισθησία ως αδυναμία ενώ κάποιοι άλλοι θαυμάζουν τους ανθρώπους με ευαισθησίες. Όμως η ευαισθησία έχει διαβαθμίσεις και αυτό ακριβώς θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο. Θα προσπαθήσουμε να σου δώσουμε εκείνες τις συμβουλές τις οποίες εάν τις ακολουθήσεις σταδιακά θα πάψεις να πληγώνεσαι, να σε παίρνει από κάτω και να χαλάς την ψυχολογία σου για πράγματα και καταστάσεις που πραγματικά δεν αξίζουν.

Είναι καλό που είμαι ευαίσθητη;
Ένα ρητό λέει ότι τίποτα δεν έχει τόσο μεγάλη αξία ώστε να σου χαλάσει την ψυχολογία για πάνω από μια ώρα. Όμως ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές άμυνες και διαφορετικές αντοχές και ανοχές απέναντι σε καταστάσεις, λόγια, πράγματα. Άλλωστε είναι επιβεβαιωμένο ότι εάν συμβεί ακριβώς το ίδιο γεγονός μπροστά στα μάτια δυο ανθρώπων την ίδια στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα επηρεάσει και τους δυο αυτούς ανθρώπους του ίδιο, στον ίδιο βαθμό και με τον ίδιο τρόπο.
Εάν αναρωτιέσαι «είναι καλό που είμαι ευαίσθητη;» αυτό που μπορούμε να σου πούμε είναι ότι το να είσαι ευαίσθητη έχει θετικά αλλά έχει και πολλά αρνητικά. Ωστόσο εάν θέλουμε να δώσουμε μια επιπόλαιη και απλοϊκή απάντηση στο ερώτημα «είναι καλό που είμαι ευαίσθητη» τότε μπορούμε να σου πούμε πως ναι είναι καλό που είσαι ευαίσθητη γιατί αυτό δείχνει ότι έχεις αισθήματα, καλή ψυχή και είσαι καλός άνθρωπος. Όμως τα πράγματα καλώς ή κακώς δεν είναι τόσο απλοϊκά.  Θα πρέπει να είσαι ευαίσθητη όμως μέχρι εκείνο το σημείο και να επηρεάζεσαι μέχρι εκείνο τον βαθμό που δεν θα σε κάνει να πληγώνεσαι, δεν θα σου χαλάσει την διάθεση σου για πολύ και φυσικά δεν θα επηρεάζει την ημέρα σου.
Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι «είμαι ευαίσθητη»
Σε αυτό το σημείο λοιπόν πρέπει να ξεχωρίσουμε εάν αυτό που έχεις ως χαρακτηριστικό, ως στοιχείο του χαρακτήρα σου είναι ότι έχεις απλά αισθήματα και είσαι συναισθηματική ή διακατέχεσαι από μεγάλη ευαισθησία, είσαι αρκετά ευαίσθητη σε βαθμό που να επηρεάζεσαι. Όπως είπαμε είναι καλό να είσαι ευαίσθητη αλλά είναι επίσης καλό να έχεις μέτρο. Άλλωστε όλα τα πράγματα χρειάζονται μέτρο πόσο μάλλον η ευαισθησία μας.
Εάν λοιπόν είσαι άνθρωπος που δίνεσαι ολοκληρωτικά στους δικούς σου ανθρώπους, που δίνεις μεγάλη προτεραιότητα στους άλλους, που αφήνεσαι συναισθηματικά και εμπιστεύεσαι πολύ εύκολα τότε δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είσαι μια πολύ ευαίσθητη γυναίκα. Ακόμα οι ευαίσθητες γυναίκες δεν είναι εγωίστριες, δεν μπορούν να κρύψουν τα αισθήματα τους αλλά ούτε και αυτά που νιώθουν ή σκέφτονται. Επίσης μια ευαίσθητη γυναίκα δύσκολα θα κακολογήσει ή θα σκεφτεί άσχημα για κάποιον άλλο. Συνήθως είναι ενοχική και αυτό την κάνει υπερευαίσθητη. Μια ευαίσθητη γυναίκα μπορεί να στεναχωρηθεί για το παραμικρό κάτι που κάποιος άλλος άνθρωπος ούτε καν θα το σκεφτεί.
Πώς να μην πληγώνεσαι
Όπως καταλαβαίνεις όταν λες για τον εαυτό σου ότι «είμαι ευαίσθητη» μπορείς και να το αντιμετωπίσεις σωστά άλλωστε όπως σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει το να είσαι ευαίσθητη σε κάνει συνεχώς να είσαι εκτεθειμένη ψυχολογικά σε διάφορους.  Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη αστάθεια στον ψυχολογικό σου κόσμο.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορείς να καταφέρεις, όσο το δυνατόν περισσότερο να μην πληγώνεσαι αλλά παράλληλα να κρατήσεις ως ένα φυσιολογικό βαθμό το χαρακτηριστικό της ευαισθησίας το οποίο είναι σπάνιο και πολύ όμορφο αρκεί να μην είναι καταστροφικό.
  • Μην υπερτιμάς τους ανθρώπους
Οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες και είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή ακόμα και άθελα τους θα σε πληγώσουν. Ειδικά ένα εσύ έχεις υπερτιμήσει την αξία τους στην ζωή σου είναι πιο σίγουρο ότι θα πληγωθείς.
  • Δεν χρειάζεται να είσαι καλή με όλους
Το ξέρουμε ότι επειδή είσαι ευαίσθητη δεν θέλεις να απορρίπτεις ανθρώπους όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε καλά με όλους. Είναι λογικό με κάποιους ανθρώπους να μην ταιριάζεις. Άλλωστε οι άνθρωποι που περιβάλλονται από πολλούς ανθρώπους και είναι ευαίσθητοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πληγωθούν. Στην δική σου περίπτωση καλό είναι να απομακρύνεις αυτούς που δεν σου ταιριάζουν.
  • Μην δίνεσαι από την αρχή
Ειδικά όσο αφορά στις σχέσεις δεν θα πρέπει να δίνεσαι από την αρχή πόσο μάλλον στις ερωτικές σχέσεις. Κράτα πάντα μια πισινή γιατί όπως σου ξαναείπαμε οι άνθρωποι είμαστε ευάλωτα πλάσματα και παρασυρόμαστε και κάνουμε πράγματα που τα μετανιώνουμε. Αυτό να το έχεις πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σου και μην αφήνεσαι στους ερωτικούς σου συντρόφους ολοκληρωτικά.
  • Θωράκισε τον εαυτό σου
Ο καλύτερος τρόπος για να μην πληγωθείς τουλάχιστον όχι πολύ είναι πάντα μα πάντα να έχεις στο μυαλό σου ότι μπορεί κάτι να συμβεί που θα σε πληγώσει. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση για κάθε κατάσταση. Έτσι και εσύ απλά προστάτευσε τον εαυτό σου προφυλάσσοντας τον με την δύναμη του μυαλού σου.
  • Μην έχεις προσδοκίες
Οι άνθρωποι που έχουν προσδοκίες αλλά και απαιτήσεις από τους γύρω τους συχνά απογοητεύονται όταν δεν εκπληρώνονται είτε οι προσδοκίες είτε οι απαιτήσεις τους.  Ειδικά εάν είσαι ευαίσθητη τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που προσδοκάς, περιμένεις κάτι και αυτό δεν γίνεται ότι χαλάει η ψυχολογία σου και πληγώνεσαι άθελα σου. Σταμάτα λοιπόν να έχεις προσδοκίες και τότε θα δεις μια τεράστια αλλαγή σε ολόκληρη την ζωή σου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα