Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ;

lifehub-anthropos-filosofia-54

ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ;


Στο παρακάτω σχήμα 10 φαίνεται σε μια ημιτονοειδή παράσταση η ετήσια πνευματική δράση ενός σπουδαστή, σε σχέση με τα διάφορα Φεστιβάλ του έτους και τις κινήσεις της Γης σε σχέση με τον Ήλιο. Ομοίως προσαρμόσθηκε ο τριετής κύκλος δράσης του ΝΟΕΚ* σε ετήσιο κύκλο.
lifehub-anthropos-filosofia-52

Στο σχήμα 11 έχουμε μια προσπάθεια ημιτονοειδούς παράστασης ενός τριετούς κύκλου επίδρασης του ΝΟΕΚ στη συνείδηση των ανθρώπων.
lifehub-anthropos-filosofia-53
Τα πλεονεκτήματα που μας παρέχουν αυτά τα ημιτονοειδή διαγράμματα μπορούν να συνοψισθούν έτσι :
Με τα διαγράμματα αυτά κατανοούμε σαφέστερα ότι τα πάντα στη ζωή είναι ρυθμός και κυκλική επανάληψη των ίδιων βασικά πραγμάτων. Μπορούμε έτσι να αυξήσουμε τις δυνατότητες μας πρόβλεψης μιας επερχόμενης ή εξελισσόμενης δραστηριότητας, των κρίσιμων στιγμών της και των αποτελεσμάτων της, καθώς και μιας αντίδρασης σε αυτήν υφισταμένων και επακόλουθων καταστάσεων και δυνάμεων.
Αρκεί να ρίξουμε ένα βλέμμα στο διάγραμμα, εφόσον βέβαια πρώτα το χαράξουμε σωστά, βάσει παρατηρηθέντων στο παρελθόν γεγονότων, το προεκτείνουμε στο μέλλον με το γνωστό μαθηματικό του νόμο και στο τέλος το συνδέσουμε και το συγκρίνουμε με άλλες εκδηλώσεις. Επομένως αν βρούμε τον υφιστάμενο ρυθμό σε ένα εξεταζόμενο θέμα, μπορούμε να αντιληφθούμε καλύτερα τους επιδρώντες παράγοντες, να τους απομονώσουμε, να μελετήσουμε τα αποτελέσματα τους και να εργαστούμε για την απομάκρυνση των ενοχλητικών από αυτούς, όπως και για τη συνδρομή τυχών ωφελίμων.
Έτσι μπορούμε να αποφύγουμε επικίνδυνες στιγμές και καταστάσεις, να εκμεταλλευτούμε ευνοϊκές στιγμές και επιδράσεις και να επιφέρουμε επιθυμητά αποτελέσματα. Μπορούμε δηλαδή να επωφεληθούμε ιδιαίτερα από τις στιγμές ανόδου, ισορροπίας, έντασης, καθόδου, βύθισης κλπ.
Για να μην υπάρξει παρεξήγηση από κάποιο σπουδαστή, τονίζω ότι η ημιτονοειδής παράσταση μιας εκδήλωσης, η έναρξή της από το μηδέν και η κατάληξή της πάλι στο μηδέν μετά την πραγμάτωση του κύκλου της, δεν σημαίνει ότι μάταια εκδηλώθηκε έτσι η ενέργεια. Γιατί – και αυτό το μεγάλο μυστικό της εξέλιξης – κάθε εκδήλωση και κάθε κύκλος ζωής είναι ένα βήμα προς την τελειότητα. Η διαφορά μεταξύ του μηδενός της έναρξης και του μηδενός του πέρατος δεν είναι μόνο χρόνος (ας θυμηθούμε την αλήθεια ότι “χρόνος είναι το μήκος μιας σκέψης “ = δημιουργικής εκδήλωσης) αλλά και δημιουργικό κέρδος, εξελικτικό βήμα. Είναι μια διαφορά σε ύψος, σε ποιότητα και σε εκπλήρωση του σκοπού του Θεού. Έτσι ο κύκλος γίνεται το βήμα μιας σπείρας και την ημιτονοειδή παράσταση πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού πρέπει να τη δούμε με την φαντασία μας στερεοσκοπικά, σαν μια σπειροειδή ανέλιξη στον χώρο, που είναι γεμάτος με την αθάνατη Οντότητα. Έτσι τα όρη και οι κοιλάδες μέσα σε αυτόν τον Χώρο, οι μανβαντάρες και οι πραλάγιες κάθε όντος μέσα στην Απόλυτη Ύπαρξη, δεν είναι παρά απειροελάχιστες αντανακλάσεις της αναπνοής του άπειρα εξελισσόμενου Πνεύματος.

ΝΟΕΚ = Νέος Όμιλος Εξυπηρετητών του Κόσμου.
photo svouranews.blogspot.com

Δ.Μ.Μ. – ΣΤΕΡΩΠΙΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα