Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΣΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ


Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας
Η αλήθεια είναι ότι από αυτό το ντιμπέιτ μου έμειναν δυο πράγματα. Οχι, αγαπητέ μου. Δεν ήταν απλώς μια σειρά από μονόπρακτα, αποστειρωμένα και χωρίς έμπνευση στη δομή του λόγου τους. Ηταν κάτι παραπάνω. Κάτι ξεχωριστό.
Το πρώτο που ξεκίνησε ως απορία ήταν γιατί ο Μεϊμαράκης έσκασε μύτη γδυτός. Ο Βαγγέλης περπάταγε στους κήπους του ραδιομεγάρου με τη γραβάτα επ’ ώμου, όπως παλιότερα έκανε ο Μητσοτάκης με το σακάκι του σε χαρωπή διαφήμιση των 90s. Σκέφτηκα ότι ήταν σημειολογικό. Ηρθε με λυμένο το ζωνάρι. Να κάνει καβγά. Ομως, το ίδιο φεύγοντας. Στο τελευταίο πλάνο νομίζω πως είδα έναν παρατρεχάμενο να του δίνει τις πιτζάμες του.
Και το δεύτερο που μου έμεινε είναι απορία. Τι βάζει η Σία Κοσιώνη στο μαλλί της και γυαλίζει τόσο; Θα μου πεις δεν την βλέπεις στον Σκάι; Θα σου απαντήσω, όχι εδώ και καιρό. Το έχω αφαιρέσει από τη μνήμη της τηλεόρασης γιατί την τελευταία φορά, πήγα για Σία κι έπεσα πάνω στη Ζωή. Πώς λέμε, πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος. Κι αν δεν σας φτάνει αυτό να σας σημειώσω ότι την προτελευταία φορά έπεσα σε πλάνο Κυριάκου Μητσοτάκη να κουνά με μαεστρία σε κυκλική κίνηση τα μάτια του, με φόντο ένα ευρώ να πέφτει σε μια λίμνη και τίτλο: Ευρώ ή δραχμή; Μου αρέσουν τα θρίλερ, όχι όμως τόσο hard core. Προτιμώ τον Στήβεν Κινγκ από τον Κυριάκο.

Ετσι που λες. Κάθησα ένα τρίωρο για να πάρω απαντήσεις και στο τέλος απλώς προστέθηκαν άλλες δυο απορίες σε όλες τις υπόλοιπες που είχα.
Κατά τα άλλα θα ήθελα να σημειώσω την ατυχή σκέψη της Φώφης να κοιτά εξαρχής την κάμερα. Αυτό δεν το τόλμησε ούτε ο Κουτσούμπας, γνωστός για το σεξαπήλ του. Θα πρέπει να της δώσω το ελαφρυντικό ότι ήταν χαμένη από χέρι. Οι επιλογές της ήταν οι εξής δυο: ανφάς και δεξί προφίλ. Από την Σκύλα στη Χάρυβδη, δηλαδή. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει θα ήταν να αλλάξει θέση με την Τρέμη. Φαντάζομαι η Ολγα δεν θα είχε πρόβλημα να αλλάξει και θέση και ρόλους. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια είτε αυτήν άκουγα είτε τον Βενιζέλο, το ίδιο και το αυτό ήταν.
Να πούμε ακόμα μια αλήθεια. Ο Καμμένος τους έκανε όλους μια χόρτα. Και δεν αναφέρομαι στον Μεϊμαράκη. Οταν λέω όλους, εννοώ όλους. Το ευτραφές παλληκάρι είναι για το Μπρόντγουεϊ. Τον είδες στη διαφήμιση με τον σακατεμένο πιτσιρικά. Μιλάμε για βελτίωση 1000% από τότε που τον βάλανε κατάχαμα να παίζει -με τον ίδιο αρτιμελή τότε πιτσιρικά- με το τραινάκι.
Για τον Θεοδωράκη δεν έχω να πω τίποτα. Ο άνθρωπος κάποια στιγμή μπέρδεψε την Κοσιώνη με τη Ζαχαρέα. Ηταν σαν να μπερδεύεις το φιλέτο με το σπανακόρυζο. Σε παρακαλώ.
Ο Μεϊμαράκης μπροστά στην κάμερα δεν θυμάμαι τι είπε, όμως έμαθα ότι εκτός πλάνου γέμιζε τα ποτήρια των άλλων -και του Τσίπρα- με νερό. Οπότε αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος.
Ο Λαφαζάνης με ιντρίγκαρε πραγματικά, όταν είπε πως υπάρχει σίκουελ στο διαφημιστικό του σποτ, όπου ο ταξιτζής τον αποβιβάζει στο Νομισματοκοποίο και εκεί τον περιμένουν οι υπόλοιποι Ντάλτον. Το τελευταίο είναι δικό μου, ευγενική προσφορά για ένα ολοκληρωμένο σενάριο.
Πώς; Ο Αλέξης μας; Δεν τον είδα. Ηταν εκεί;
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα