Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Έρευνα: Η γιόγκα μειώνει τους πόνους της αρθρίτιδας



Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Rheumatology, έδειξε ότι η γιόγκα είναι ασφαλής και αποτελεσματική γυμναστική για άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο, δύο από τις πιο κοινές μορφές αρθρίτιδας.
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι η γυμναστική γιόγκα για περίοδο δύο μηνών προσφέρει σημαντική σωματική αλλά και ψυχική βελτίωση σε άτομα με ρευματοειδή αρθρίτιδα και οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έχουν εξετάσει τα οφέλη της γιόγκα, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα είναι η μεγαλύτερη τυχαιοποιημένη μελέτη μέχρι σήμερα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της γιόγκα σε σωματική και ψυχική υγεία.
 
Η γιόγκα λειτουργεί για τα άτομα με αρθρίτιδα, διότι συνδυάζει τεχνικές σωματικής χαλάρωσης και διαχείρισης του στρες, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται στην σειρά ασκήσεων ώστε να σέβεται τους περιορισμούς που μπορεί να έχει το κάθε άτομο.
 
Η αρθρίτιδα είναι η κύρια αιτία της αναπηρίας που επηρεάζει έναν στους πέντε ενήλικες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτω των 65 ετών. Αν δεν τη διαχειριστούμε σωστά, η αρθρίτιδα μπορεί να παρεμποδίσει όχι μόνο την κινητικότητα αλλά και να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική υγεία και ευεξία, και τελικά την ποιότητα ζωής. Η αρθρίτιδα δεν έχει οριστική θεραπεία, αλλά ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για τη διαχείρισή της είναι να παραμείνει το άτομο δραστήριο.
 
Η συγκεκριμένη μελέτη είχε 75 συμμετέχοντες, οι οποίες επελέγησαν τυχαία και είτε να έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα μάθημα γιόγκα ή ήταν μέρος της ομάδας ελέγχου, που δεν έκανε καθόλου γιόγκα. Με βάση τα αποτελέσματα, τα άτομα που έκαναν γιόγκα ανέφεραν 20% βελτίωση στην ενέργεια, τη διάθεση και το επίπεδο του πόνου που ένιωθαν στις αρθρώσεις τους, καθώς και σημαντική βελτίωση στην σωματική λειτουργία σε σύγκριση με εκείνους στην ομάδα ελέγχου. Οι βελτιώσεις αυτές ήταν επίσης εμφανείς ακόμα και μετά από εννέα μήνες.
 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα