Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ



Για να μπορέσει το πνεύμα σας να είναι λαμπερό και τολμηρό, είναι σημαντικό να καθαριστεί από τα συναισθηματικά εμπόδια στο ενεργειακό σας πεδίο. Ένας από τους τρόπους να χρησιμοποιήσετε την τροφή για να το κάνετε αυτό και να διευκολύνετε τις πνευματικές αποκαλύψεις είναι απλά να κατανοήσετε την δύναμη της μυρωδιάς και τον τρόπο που εργάζεται ο εγκέφαλος. 

Έχετε ποτέ μυρίσει ή γευτεί κάτι που στην στιγμή σας εκτόξευσε πίσω σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο παρελθόν σας; Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο. Από όλες τις αισθήσεις, η όσφρηση είναι ο πιο δυνατός τρόπος να προσεγγίσετε δυνατές και ζωντανές αναμνήσεις. Η μυρωδιά του αρωματισμένου με δενδρολίβανου κοτόπουλου που ψήνεται στον φούρνο σας κάνει ίσως να σκεφτείτε την γιαγιά σας όταν ήσασταν παιδί. Και η μυρωδιά γλυκόριζας στον αέρα μπορεί να σας θυμίσει την ημέρα που τρώγατε γλυκό και ο αδελφός σας έπεσε από το ποδήλατο του. Και ακόμα και αν δεν θυμάστε συνειδητά το γεγονός από το παρελθόν σας, ενεργοποιείται μια συναισθηματική ηχώ της ανάμνησης.

Η μυρωδιά είναι τόσο δυνατό ερέθισμα για την μνήμη, επειδή το οσφρητικό νεύρο είναι πολύ κοντά στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένο με τα συναισθήματα και τις συναισθηματικές αναμνήσεις. Στην πραγματικότητα, η μνήμη μας και η μυρωδιά είναι τόσο φανερά αλληλένδετα ώστε όταν το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με την μνήμη υποστεί βλάβη, ένα άτομο συχνά χάνει την ικανότητα να αναγνωρίζει διάφορες μυρωδιές. Αυτό συμβαίνει για τον λόγο ότι αναγνωρίζουμε τις μυρωδιές επειδή έχουμε την ανάμνηση τους.



Αν θέλετε να θυμηθείτε κάτι, σύμφωνα με έρευνες, μυρίζοντας απλά μια δυνατή μυρωδιά που ήταν παρούσα εκείνη την χρονική στιγμή θα βοηθήσει την μνήμη σας. Οι έμποροι έχουν ανακαλύψει πώς να χρησιμοποιήσουν την σύνδεση όσφρησης-μνήμης. Κάποιοι έχουν ακόμα και καμουφλαρισμένα δοχεία στρατηγικά τοποθετημένα στα καταστήματα τους, εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, τα οποία αναβλύζουν ένα μίγμα μυρωδιάς κανέλλας και πεύκου. Φαίνεται ότι για πολλούς ανθρώπους, τα αρώματα αυτά ενεργοποιούν αναμνήσεις των διακοπών της παιδικής ηλικίας και τους κάνουν να αγκαλιάσουν το πνεύμα των γιορτινών ημερών ακόμα περισσότερο, ξοδεύοντας έτσι περισσότερα χρήματα.


Η ερευνήτρια Δρ Gemma Calvert, ειδικός στην απεικόνιση του εγκεφάλου, έδωσε σε μια ομάδα εθελοντών να εισπνεύσουν κανέλλα και μετά είδε τι συνέβη στον εγκέφαλο τους με την χρήση ενός μηχανήματος MRI. Καθώς εισέπνευσαν την μυρωδιά, ο εγκέφαλος άναψε, ειδικά η περιοχή που συνδέεται με την συναισθηματική εμπλοκή. Με άλλα λόγια, η αίσθηση της όσφρησης ενεργοποιεί όχι μόνον τις αναμνήσεις σας, αλλά και τα συναισθήματα σας. Είναι ενδιαφέρον, ότι πολλά καταστήματα έχουν κουκουνάρια με άρωμα κανέλλας προς πώληση αμέσως μόλις περάσετε την πόρτα.


Όσον αφορά το φαγητό που τρώτε, αυτό που ως επί το πλείστον αντιλαμβάνεστε σας γεύση όταν τρώτε, στην πραγματικότητα είναι μυρωδιά (τα μόνα πράγματα που μπορείτε πραγματικά να γευτείτε είναι γλυκά, ξινά, αλμυρά, πικρά, και umami, το οποίο ονομάζεται επίσης και «νοστιμάδα» και συχνά αποδίδεται στα μανιτάρια, τον ζωμό, και το κρέας). Δεδομένης της ισχυρής σχέσης μεταξύ μυρωδιάς/μνήμης/συναισθημάτων, το φαγητό που τρώτε μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί για να κάνει θαύματα στην ζωή σας. 


Αν έχετε κάποια μπλοκαρίσματα που δεν έχουν ανταποκριθεί σε άλλες μεθόδους, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε την αίσθηση της όσφρησης και της γεύσης για να βοηθηθείτε να τα εξαλείψετε. Όλα σχεδόν τα μπλοκαρίσματα έχουν την ρίζα τους σε παλιότερες χρονικές στιγμές στην ζωή μας κατά τις οποίες υιοθετήσαμε μια περιοριστική πεποίθηση για την ζωή ή σχετικά με το τι νομίζαμε ότι αξίζουμε. Και όλες σχεδόν εκείνες οι χρονικές στιγμές έχουν κάποιες μυρωδιές να συνδέονται με αυτές. Έτσι, μπορείτε κυριολεκτικά να χρησιμοποιήσετε το φαγητό για να αποκτήσετε πρόσβαση και να θεραπεύσετε παλιές αναμνήσεις.

Kate Minogianni"Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο"

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα