Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα αυξάνονται τον χειμώνα;

low temperature
Το κρύο σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σοβαρό έμφραγμα αλλά και για ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδίως σε όσους πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή σύμφωνα με δύο νέες επιστημονικές έρευνες, που παρουσιάσθηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Λονδίνο.
Η πρώτη έρευνα του Πανεπιστημίου της Μανιτόμπα στον Καναδά διαπίστωσε ότι για κάθε πτώση της θερμοκρασίας κατά δέκα βαθμούς Κελσίου αυξάνεται κατά 7% ο κίνδυνος σοβαρού οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου, το οποίο μπορεί να αποβεί θανατηφόρο.

Σύμφωνα με την μελέτη, όταν ο υδράργυρος έπεφτε κάτω από το μηδέν, τα σοβαρά εμφράγματα ήσαν 0,94/μέρα έναντι 0,78/μέρα όταν η θερμοκρασία ήταν πάνω από το μηδέν.
Η δεύτερη μελέτη του Εθνικού Πανεπιστημίου Γιανγκ-Μινγκ της Ταϊβάν, διαπίστωσε ότι ο κρύος καιρός σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για ισχαιμικού τύπου εγκεφαλικό, ιδίως σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή. Η κολπική μαρμαρυγή, η κυριότερη καρδιακή αρρυθμία, αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού κατά τέσσερις έως πέντε φορές.
Συνεπώς το χειμώνα, ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το καλοκαίρι όπου η θερμοκρασία ανεβαίνει.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα