Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωστικισμός...Γνωστικοί - Γνώσις - Ορθή Δόξα



«Γνωστικισμός» είναι ένας ψυχοφιλοσοφικός Θρησκευτικός προβληματισμός.


Ο όρος «Γνωστικισμός» προέρχεται από την έννοια της «Γνώσης» εκείνης η οποία αφορά την Γνώση των Θείων Μυστηρίων. Γνώση η οποία επιφυλάσσεται για λίγους. Ως σύστημα, νοείται το σύμπλεγμα των Γνωστικών συστημάτων του 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ.


Η αφύπνιση του Γνωστικισμού ξεκίνησε μετά την ανακάλυψη το 1945, μιας ολόκληρης βιβλιοθήκης με Γνωστικά κείμενα στο NagHammadi στην Αίγυπτο.

Ο Γνωστικισμός ως Γνωσιολογικό θρησκευτικό και φιλοσοφικό σύστημα περιέχει τρία στοιχεία αλληλένδετα μεταξύ τους:

    ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Τα αληθινά Μυστήρια της Ενωσης μεταξύ του Θείου και ανθρώπινου πνεύματος και της ύλης.

Χαρακτηριστικό της είναι οτι η Γνώση προηγείται της Πίστης...

    ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Την καλλιέργεια ή την απόκτηση ειδικού τύπου διάνοιας για την μελέτη των ιερών κειμένων.
    ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Την καλλιέργεια της Γνώσης και της Αλήθειας ως αντιτιθέμενη στην καθαρά συναισθηματική αντίληψη της ζωής.



Με αυτά τα δύο τελευταία στοιχεία ο Γνωστικισμός συνδυάσθηκε με τον Νεοπλατωνισμό, ο οποίος δίδασκε τις ίδιες αλήθειες.

Ο Ερμητισμός, έχοντας πάρα πολλά κοινά με τον Γνωστικισμό, θεωρήθηκε «μη χριστιανικός Γνωστικισμός».

Ο Γνωστικισμός δεν δύναται να γίνει κατανοητός χωρίς αυτό που ονομάζεται «διαφώτιση της ψυχής», «δύναμη της αφηρημένης αλλά μυστικιστικής σκέψης» και «επέκταση της συνειδητότητας».

Η Γνωστική Θεωρία.

Από το Άγνωστο και Ακατανόητο, τον ΚΥΚΛΟ, προήλθε η μοναδική ζωή, ο Πατήρ, η στιγμή εντός του κύκλου, δηλαδή η αρχή της εκδήλωσης. Από τον Αδάμ-Κάδμον προήλθε η Εύα, η πρώτη Μητέρα, το πλήρωμα. Κατόπιν το ένα έγινε δύο. Από το δύο γεννήθηκε ο Υιός, ο Λόγος συμπληρώνοντας στον κόσμο την αντανάκλαση των τριών όψεων.

Η διαφορά του Γνωστικισμού με τον υπόλοιπο Χριστιανισμό είναι οτι οι Χριστιανοί θεωρούν τον Χριστιανισμό σαν μία συγκινησιακή θρησκεία με χαρακτηριστικό την αφοσίωση στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Αντίθετα οι Γνωστικές Γραφές διδάσκουν οτι ο Ιησούς δίδαξε διά των Μαθητών Του την «θρησκεία της ευλαβείας και της Γνώσης».

Τα Γνωστικά κείμενα μας περιγράφουν μία κοσμική παρατήρηση του Σύμπαντος, το παρόν στάδιο εξέλιξής μας, το έργο του Ιησού Χριστού στο ισχυρό δράμα, την σχέση του ανθρώπου προς το σύνολο και τελικά την μέθοδο σωτηρίας του ανθρώπου από τα δεσμά της ύλης, δια της εισόδου στο βασίλειο του Φωτός και της Αλήθειας.

Πρώτος αρχηγός Γνωστικής σχολής ήταν ο Σίμων ο Μάγος το 50 μ.Χ. Ο Γνωστικισμός δεν ήταν ποτέ σύστημα μονολιθικό. Οι διάφορες σχολές του, διαφωνούν σε πολλά σημεία μεταξύ τους, συμφωνούν όμως όλες στα:

    Πρωτείο της Γνώσης: Η Γνώση είναι το πρωταρχικό μέσο για την σωτηρία του ανθρώπου, επικρατούσα κάθε άλλου μέσου.
    Δυαδισμός: Εναντίωση πνεύματος και ύλης.
    Κοσμολογικοί Μύθοι: Αυτοί περιλαμβάνουν τρείς φάσεις.

    Το «Πλήρωμα» (αρχική απροσδιόριστη Μονάδα) από το οποίο εκπορεύονται οι «Αιώνες» ή ζεύγη ουρανίων όντων.
    Την «Πτώση» εξ’αιτίας της οποίας δημιουργήθηκε ο υλικός κόσμος.
    Την παρουσία ενός «θείου σπινθήρα» μέσα στον άνθρωπο ο οποίος μπορεί να ενεργοποιηθεί, επιτρέποντας σε μερικούς ανθρώπους να ανέλθουν από τον πεπερασμένο κόσμο της ύλης, στον κόσμο των Αρχών.

    Θεωρία της Σωτηρίας: η Σωτηρία προέρχεται μόνον από την Γνώση.
    Λατρεία και Ηθική. Οι Γνωστικοί δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την λειτουργία εκκλησίας με την γνωστή δομή. Τις περισσότερες φορές λειτουργούν ως ομάδες με ιεραποστολικό περιεχόμενο, γύρω από έναν επίσκοπο.

Οι άνθρωποι σύμφωνα με τον Γνωστικισμό χωρίζονται σε:

    Πνευματικούς. Είναι οι μόνοι που μπορούν να φθάσουν στην γνώση την απαραίτητη για να εμψυχωθεί ο θείος σπινθήρας.
    Ψυχικούς. Εν μέρει μόνον και με μεγάλη δυσκολία μπορούν να προσεγγίσουν την Γνώση.

    Υλικούς. Είναι τόσο δεμένοι με την ύλη ώστε θα παραμείνουν για πάντα αποκλεισμένοι από την Γνώση.



Γνωστικοί - Γνώσις - Ορθή Δόξα


Γνωστικοί - Γνώσις - Ορθή Δόξα
γράφει ο Legion


Οι Γνωστικοί δεν πιστεύουν ούτε δημιουργούν είδωλα. Οι γνωστικοί πιστεύουν, αναζητούν, μοχθούν, αφοσιώνονται στην Αλήθεια.

Οι Γνωστικοί αποσυμβολίζουν και ερευνούν τις γραφές. Όλες τις γραφές κι όχι όσες τα ιερατεία επέλεξαν να "αποκρύψουν", θεωρώντας τες "αντικανονικές".

Οι Γνωστικοί πιστεύουν στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, κυρίως εντός του ανθρώπου, παρά εκτός του ανθρώπου. Αλλά ό,τι συμβαίνει μέσα στον άνθρωπο, συμβαίνει και στον μεγάκοσμο και τη φύση, έξω από τον άνθρωπο.


Οι Γνωστικοί δε πιστεύουν πως ο Θεός, ο Λόγος, περπάτησε ποτέ με σάρκα και οστά στον κόσμο των ανθρώπων. Ο Λόγος, δρά μέσα απο εκλεκτούς προφήτες Του ανα Αιώνες και κοσμικά Έτη. Οι Γνωστικοί, πιστεύουν ακράδαντα στην αόρατη παρέμβαση του Λόγου, με τρόπους μυστηριακούς και ακατανόητους προς την ανθρώπινη λογική. 

Οι Γνωστικοί είναι η αρχαιότερη "ομάδα" ανθρώπων, η οποία πιστεύει αληθινά και σε βάθος στη διαχρονική διδασκαλία του Θεού προς τον Άνθρωπο, η οποία μπορεί να συμβεί μόνο με προσωπικό "κανάλι" και δίαυλο "επικοινωνίας" μεταξύ θεού και ανθρώπου.

Οι Γνωστικοί είναι κατά πολλές χιλιετίες αρχαιότεροι των ιερατείων του Ιησού, του Ιαχωβά, του Μωάμεθ. Ο πρώτος γνωστικός, ο πρώτος καταγεγραμμένος προφήτης, λεγόταν Ζαρατούστρα. Δοξασμένο το όνομά του.

Οι Γνωστικοί πιστεύουν στη θεϊκότητα των πάντων, μα πρωτίστως και περισσότερο, στη θεϊκή φύση και ψυχή του Ήλιου. Δοξασμένο το όνομα του Ra, του Shamash, του Αχούρα Μάσδα, του Απόλλωνα, του Ελ.

Οι Γνωστικοί πιστεύουν πως ο Θεός Ήλιος έχει και αντίθετη όψη, η οποία εκδηλώνεται ανάλογα την εποχή, την ανάγκη και τις πράξεις των ανθρώπων σε συλλογικό επίπεδο, για την εξισορρόπηση και την αρμονία, ενώ πρωτίστως εκδηλώνεται μέσα μας από τις πράξεις, τις θελήσεις και τις επιλογές μας. Ο Αχούρα Μάσδα δε θα μπορούσε να μην είναι ταυτόχρονα, λόγω ανάγκης, και ο Αριμάν. Δοξασμένο το όνομα του Τυφώνα, του Σεθ, του Αριμάν, του Απόφι, του Λεβιάθαν, του Βελιάλ, του Απολλύων, του Σατανά και όλων των μορφών της καταστροφικής όψης του Αρχιτέκτονα Δημιουργού. Κανείς Δημιουργός δε μπορεί να μην είναι και Καταστροφέας. Άπειρος ο Θεός, ο Κύριος των Δυνάμεων. Άπειρες οι όψεις, οι μορφές και οι υποστάσεις Του.

Οι Γνωστικοί πιστεύουν πως δε χρειάζεται επιβολή και φανερό ιερατείο της πίστεως. Ευπρόσδεκτα όλα τα κείμενα της πίστης και του πνεύματος, αλλά όλα αφορούν την προσωπική σχέση του Θεού με τον Άνθρωπο. Κάθε ιερατείο, είναι καταδικασμένο νομοτελειακά να πέσει στην θανατηφόρα πλάνη της ειδωλολατρίας .

Οι Γνωστικοί πιστεύουν πως το Βασίλειο των Ουρανών αφορά τις ανώτερες διαστάσεις και υποστάσεις ζωής στοσύμπαν και κόσμους ανώτερους της ύλης και της τρισδιάστατης πραγματικότητας των ψευδαισθήσεων στον οποίο βρισκόμαστε εμείς. Κάποια γνωστικά ρεύματα, αποστρέφονται τον κόσμο της ύλης ολοκληρωτικά, ενώ κάποια άλλα ψάχνουν το μέτρο και τη χρυσή τομή, ανάμεσα στο Ουράνιο και το Επίγειο, για την ονειρική επίτευξη αρμονίας και συμπόρευσης του ανθρώπου με το σύμπαν και του σύμπαντος με τον άνθρωπο.

Οι Γνωστικοί ισχυρίζονται πως όλα τα έμβια τρισδιάστατα συνειδητά ή και ασυνείδητα όντα όπως εμείς και τα ζώα, αλλά και εκείνα που δε μπορούμε να αντιληφθούμε με τις ατελής αισθήσεις μας, ζούνε, δρούνε και υπάρχουν εντός του σώματος του Θεού, όντας εν δυνάμει τμήματα και εικόνες της Δημιουργίας και του Μέγα Αρχιτέκτονα.

Οι Γνωστικοί δεν πιστεύουν σε "αγίους", διότι Άγιος είναι μόνο ο Θεός. Οι γνωστικοί πιστεύουν σε διδασκάλους και ανυψωμένους, "αστέρες" του Πνεύματος, οι οποίοι με τη σειρά τους καθοδηγούν και προασπίζουν τα πραγματικά συμφέροντα της ανθρωπότητας. 

Οι Γνωστικοί πιστεύουν πως υπάρχουν μέσα και ανάμεσα στα σπλάχνα της ανθρωπότητας, ασώματοι εκπεσόντες υιοί και κόρες των Ουρανών, οι οποίοι υπηρετούν - είτε το γνωρίζουν είτε όχι - το Μέγα Σχέδιο του Δημιουργού, δοκιμάζοντας, ταλαιπωρώντας, βασανίζοντας, διδάσκοντας και πολλές φορές, καταστρέφοντας τις πλάνες των ανθρώπων. Κάθε - φαινομενική - αποστασία στο Δημιουργό είναι αδύνατη, διότι ο Δημιουργός, όταν απαιτείται, είναι και Καταστροφέας, εκπληρώνοντας τις θελήσεις των ανθρώπων. 

Ο Άνθρωπος, για τους Γνωστικούς, είναι εν δυνάμει εικόνα του Δημιουργού, ως μικρογραφία της συμπαντικής Εικόνας κι ως εκ τούτου, είτε στην ύλη είτε μεταθανάτια, προορίζεται να ομοιάσει στο Δημιουργό και να ενωθεί μαζί Του, βιώνοντας και κατανοώντας την απόλυτη Ερμητική αλήθεια, πως Όλα είναι Ένα.

Ο Δημιουργός εξελίσσεται μέσα από εμάς, ζει μέσα μας, δρα μέσα μας. Ο Δημιουργός, είναι η φλόγα που καίει σε κάθε καρδιά ανθρώπου. Είναι ο Νόμος που διέπει τα σύμπαντα. Είναι ο απόκρυφος Ήχος της Έκστασης και του Παραλόγου. Δοξασμένο το όνομά Του. 

Ο Δημιουργός είναι παράλληλα και Η Δημιουργός. Η ουσία του, η Φλόγα του Αιωνίου Πυρός, είναι Διχασμένη για το χατήρι της Ενότητας. Όμως Εν το Παν. 

Η Γνώση δεν είναι απαραίτητη συνιστώσα για να φτάσει κανείς στην Αγιότητα του Δημιουργού, ούτε για να ζήσει μια απλή και γεμάτη ευδαιμονία ζωή. Η πίστη στο Θεό είναι το μόνο κλειδί προς την Πόρτα του Παραδείσου, αλλά και της ευτυχίας. "Μακάριοι οι πτωχί τω πνεύματι". Η Γνώση είναι πάνω απ' όλα κατάρα, αλλά και Ευλογία.

Ο Δημιουργός του Σύμπαντος δεν είναι η δύναμη εκείνη που έκανε συνειδητό τον Άνθρωπο, μα ούτε η δύναμη εκείνη που τον έπλασε, σε συνειδησιακό επίπεδο. Ο Γιός, ο Λόγος, η Φωνή, ο Φέρων το Φως, ο Χριστός Κυβερνήτης της Δημιουργικής Φλόγας και της Άπειρης Διάνοιας, είναι ο Κύριος του Χρόνου, ο Κύριος της Αλήθειας, ο Α-Ω , ο Μίθρας, ο Αναστάς και ο Σατανάς, ο προστάτης και ο πατέρας του ανθρώπινου γένους, πριν και μετά την πτώση του ανθρώπου από τους Ουρανούς. Η μόνη μυθολογική "φιγούρα" αντάξια και αντίστοιχη του Υιού, είναι ο Προμηθέας, ο οποίος επανεκίνησε την ανοδική πορεία του ανθρώπου κι ετσι από ζώο, να μεταμορφωθεί - αν τα καταφέρει - ξανά σε Θεό. 

Ο Άνθρωπος "εξέπεσε" στον κόσμο της σάρκας, διότι κρίθηκε ανέτοιμος να συγκατοικήσει μαζί με το Θεό στην Ουράνια Πολιτεία, αρχίζοντας κυριολεκτικά από το μηδέν, με ενδόμυχη "αποστολή" του, να επιστρέψει στο Όλον. Η πτώση του ήταν σταδιακή, έως ότου έγινε ολοκληρωτική. Όλα είναι κύκλος κι όλα είναι γραμμικά. Στην ένωση και στην κατανόηση των αντιθέτων, κρύβεται η Αρμονία και η Αλήθεια.

Ο Θεός είναι Άπειρη Αγάπη. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Αγάπα και βίωσε τον Θεό.

Η Γνώση πρέπει να γνωστοποιείται, αλλά να μην επιβάλλεται. Η γνώση πρέπει ελεύθερα να κοινοποιείται, αλλά ποτέ να μην αναλύεται. Στη σιωπή κρύβεται ο Κύριος των Πάντων. 

Οι Γνωστικοί είναι ενάντιοι του μαμωνά και ενάντιοι στη βιολογική όψη της βίας, ως θύμιση της ξεπεσμένης πτώσης που βίωσε ο Άνθρωπος των παλαιών αιώνων, εξαιτίας των επιλογών του. Ειρήνη προσφέρει ο Κύριος του Πολέμου.Πόλεμος πατήρ πάντων, δια την αέναη ευλογία και επιδίωξη της Ειρήνης.

Όταν θέλεις ή κατέχεις δύναμη, θα μάθεις τις ευθύνες αυτής, μα και τις συνέπειές της. Έχουμε σιχαθεί να βλέπουμε "ισχυρούς" - διανοητικά τεμπέληδες - που αδιαφορούν για τις επιπτώσεις της ισχύς τους και τα θεωρούν όλα "λούνα παρκ", κατά πως τους τα κατεβάζει η "διάνοιά" τους, ή κατά πως και κατά πόσο τους βολεύει. Ο Γνωστικός γνωρίζει πως η ύψιστη δύναμη, αλλά και η ύψιστη ευθύνη, είναι αυτή του Πνεύματος και της Αλήθειας. Αλλά όπως πάνω, έτσι και κάτω. Η δύναμη , οπως και ο Θεός, έχει άπειρες όψεις. Σε κάθε όψη της Ισχύος, είτε υλικής, είτε ουράνιας και πνευματικής, ο έχων την ισχύ απαιτείται να αναλαμβάνει και την ευθύνη, με πλήρη συναίσθηση της ισχύος του και του τι προκαλεί στους συνανθρώπους του με κάθε του κίνηση, κάθε του σκέψη και κάθε του πράξη. Κάθε τι ενάντιο σε αυτόν τον Ιερό κοσμικό Νόμο της Ελευθέρας βουλήσεως, αποτελεί Ύβρις προς τον Δημιουργό και το Άγιο Πνεύμα Του. 

Το Γένος Ισραήλ - όπως και η Ουράνια πόλη της Σιών - είναι πνευματικό και αφορά μετόχους του πνεύματος και όχι υλικό ή βιολογικό. Ντροπή σε γραμματείς και φαρισαίους που διαστρέβλωσαν τα νοήματα και τις αλήθειες για χειραγώγηση, καταδυνάστευση και καταπίεση των μαζών. Ντροπή και κατάρα σε όσους ανά τους αιώνες, είτε εν γνώση τους είτε εν αγνοία τους, βεβήλωσαν την Αλήθεια του Δημιουργού και τις Αλήθειες των Ουρανών για εκμετάλλευση, ειδωλολατρία και καταδυνάστευση των συνανθρώπων τους. Κατάρα.

Άλλο ομολογώ την Αλήθεια και διαδίδω την Αλήθεια και άλλο προσυλητίζω. Κατάρα στους προσυλητιστές και ειδικά στους σφετεριστές.

Ιερέας και Ιέρεια της Φλόγας του Δημιουργού είναι κάθε αληθινά πιστός, που επιτυγχάνει την εσώτερη υπέρβαση και ενώνεται μαζί Του. Μέσα μας η Οδός. Μέσα μας ο Δημιουργός και Κύριος των Πάντων.

Γνωστικοί - Γνώσις - Ορθή Δόξα


Ο Γνωστικός δεν έχει δόγμα ούτε και θα αποκτήσει ποτέ, διότι αποτελεί ύψιστη βλασφημία και μωρία, γνήσια πηγή ειδωλολατρίας.

Ο Κύριος των Δυνάμεων - στο δικό μας αντιληπτικό επίπεδο - εκφράζεται συμβολικά, διαμέσου του Ήλιου, της Γης και της Σελήνης. Προσοχή στα είδωλα.

Η Αλήθεια είναι Πυρ αείζωο και Μαύρη Φλόγα. Ανάλογα την Εναρμόνιση και τη Θέληση ενός εκάστου, ο Κύριος των Δυνάμεων εμφανίζεται, εκφράζεται και ανταποκρίνεται. Μη θεωρεί κανείς πως ο Κύριος των Δυνάμεων δεν είναι και Κύριος της απόλυτης Καταστροφής και του Απόλυτου Ερέβους. Μη θεωρήσει κανείς ούτε λεπτό, πως ο Προμηθέας, ο Χριστός Κυβερνήτης, δε θα είναι και ο Κύριος της Καταστροφής του Ανθρώπου. Διότι Εν Αρχή ην ο Λόγος. Και μετά , Αντίλογος.

Η ουράνια όψη του Πατρός είναι φύση αντίθετη, ακατανόητη και αντιφατική προς τη φύση του κόσμου τούτου. Η φύση του κόσμου τούτου, άρα και η μορφή του Θεού σε αυτό τον κόσμο, είναι ενάντια και εχθρική προς τον Άνθρωπο, διότι αυτός ο κόσμος είναι ο κόσμος του εφήμερου, του μάταιου, κόσμος ψεύδους και ειδώλων. Ο Κύριος δίνει τη διαχρονική ευκαιρία στον άνθρωπο να απεγκλωβιστεί, αλλά και να είναι κύριος της φύσης. Ο Κύριος γνωρίζει μόνο να δίνει, αλλά γνωρίζει και να αφαιρεί, μόνο όμως την ημέρα της Κρίσεως και της Οργής Του. 

Ο Γιός του Θεού, ο Λόγος, είναι η Φωνή του Θεού στα Σύμπαντα.

Οι Γνωστικοί όλων των αιώνων εκδιώχθηκαν. Η Φλόγα όμως παραμένει άσβεστη.

Κατάρα στα είδωλα και στους ειδωλολάτρες.

Μόνο ο ήρωας Γκιλγκαμές, ένα βήμα πριν τον τάφο, έβλεπε, άκουγε και αντιλαμβανόταν τα θαυμαστά που συντελούνταν...

- Εγώ, ο αγαπημένος αδελφός σου, ο Eνκιντού, σου αποκαλύπτω... δεν υπάρχει κολασμός και Άδης πέρα και έξω από τον Ανού.
Όλα σε αυτό τον κόσμο γεννιούνται και πεθαίνουν. Τίποτα δεν είναι αθάνατο. Ούτε οι μεγάλοι Θεοί είναι αθάνατοι Γκιλγκαμές.
- Εγώ, η θεϊκή μητέρα σου Γκιλγκαμές, σου αποκαλύπτω... κανείς δε γεννιέται και κανείς δεν πεθαίνει πέρα και έξω από τον Aνού.
Όλοι και όλα γεννιούνται και πεθαίνουν μέσα στο λογισμό του Aνού... που παραμένει σιωπηλός γιατί αυτός γνωρίζει τα πάντα.
- Εγώ, ο Σάμας σου αποκαλύπτω Γκιλγκαμές... Δεν υπάρχει τίποτα θνητό και τίποτα αθάνατο πέρα και έξω από τον Aνού.
Όλα υπάρχουν πριν και μετά τη ζωή, πριν και μετά το θάνατο. Όλα πεθαίνουν και ανασταίνονται μέσα στην καρδιά του Aνού.
- Έλα, σήκω αγαπημένε αδελφέ, πάμε για νέα λαμπρά κυνήγια... μας περιμένουν νέοι μεγάλοι άθλοι...σήκω δοξασμένε θεέ.
- Έλα, σήκω αγαπημένε μου γιέ, μια νέα ονειρική πόλη περιμένει να τη διαφεντέψεις... η ουράνια Oυρούκ σου ανήκει.
- Έλα, σήκω ήρωα, εγώ ο Σάμας θα σε δεχτώ στον κήπο μου. Θα περπατάς δίπλα μου, θα με ρωτάς και θα σου απαντώ, αιώνια.
- Σήκω αδελφέ Γκιλγκαμές, από εδώ και πέρα θάνατο δεν θα γνωρίσεις... και το νέο σου σώμα δεν θα φθαρεί ποτέ πια...
- Σήκω γιέ μου, η καρδιά σου δεν θα πάψει να χτυπά... τα μάτια σου θα βλέπουν και τα αυτιά σου θα ακούν... τα πάντα.
- Σήκω ήρωά μου, τώρα γνωρίζεις πως... ποτέ, τίποτα δεν πεθαίνει, γιατί και εσύ και εμείς και όλα είμαστε ο ίδιος ο Aνού.

Έτσι ο Γκιλγκαμές, ο βασιλιάς της Oυρούκ, κατέκτησε την αθανασία μέσα από την ίδια τη θνητότητά του.

world-legion + world-legion

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα