Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν την άπιστη από την…εμφάνιση!

cheater woman
Λένε ότι δεν είναι σωστό να κρίνεις έναν άνθρωπο από την εμφάνισή του! 
Ωστόσο, νέα μελέτη υποστηρίζει ότι οι άνδρες μπορούν να καταλάβουν πόσο πιστή είναι μια γυναίκα απλά και μόνο κοιτάζοντας το πρόσωπό της.
Στο πλαίσιο της έρευνας, που δημοσιεύτηκε από το περιοδικό Plos One, η καθηγήτρια SamanthaLeiversαπό το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αυστραλίας έβαλε τους άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα να συγκρίνουν 17 ζευγάρια φωτογραφιών που απεικόνιζαν άγνωστες σε αυτούς γυναίκες. Σε κάθε ζεύγος, η μία από τις δύο δεν είχε κάνει ποτέ σεξ με άτομο άλλο από τον σύντροφό της ενώ ήταν σε σχέση. Η άλλη το είχε κάνει τουλάχιστον δύο φορές.

Εν συνεχεία ζητήθηκε από τους άνδρες να εκτιμήσουν ποια από τις δύο ήταν πιθανότερο πιστή. Όπως διαπιστώθηκε, απλά και μόνο κοιτώντας τα πρόσωπά τους, οι άνδρες ήταν σε θέση να κρίνουν σωστά στο 55%-59% των περιπτώσεων. Ακόμα και λαμβανομένου υπόψη του ενδεχομένου του παράγοντα τύχη (50-50), το συγκεκριμένο επίπεδο ακρίβειας θεωρείται στατιστικά σημαντικό.
Εκ βιολογικής απόψεως, είναι λογικό οι άνδρες να έχουν αναπτύξει μια ικανότητα εντοπισμού της απιστίας, καθώς δεν μπορούν να είναι πάντα 100% βέβαιοι ότι το παιδί είναι δικό τους.
«Επί της ουσίας αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι άνδρες χρησιμοποιούν την αντίληψη περί αξιοπιστίας. Εάν η πιστή φαίνεται πιο αξιόπιστη από την άπιστη, τότε ο συμμετέχων είναι πιο πιθανό να μαντέψει ότι είναι όντως η πιστή», αναφέρει η Leivers.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα