Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

5+1 φωτογραφίες που σόκαραν τον κόσμο

5+1 φωτογραφίες που σόκαραν τον κόσμο

2015. Η φωτογραφία του 3χρονου Αϊλάν που ξεβράστηκε στα τουρκικά παράλια, άνοιξε μία τεράστια συζήτηση για το προσφυγικό ζήτημα. Των προσφύγων της Συρίας που ψάχνουν ένα μέρος να κολλήσουν τα συντρίμια της ζωής τους. Για κάποιους, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ήταν αχρείαστη αφού το πρόβλημα είναι γνωστό ή δεν μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο. Η ιστορία πάντως μας έχει διδάξει ότι η δύναμη της φωτογραφίας είναι τεράστια και δεν πρέπει να υποτιμάται ως προς την επίδραση που έχει στις κοινωνίες. Στο θέμα αυτό θα δούμε 5 φωτογραφίες που συγκλόνισαν και λίγο ή πολύ... άλλαξαν τον κόσμο.
5+1 φωτογραφίες που σόκαραν τον κόσμο

1. Η εκτέλεση της Σαϊγκόν (1968)

22eqeadsa
Η "εκτέλεση της Σαϊγκόν" (Saigon execution), είναι μια από τις διασημότερες φωτογραφίες του αιώνα που μας πέρασε. Η εκτέλεση ενός αιχμαλώτου στη μέση του δρόμου, ανέδειξε το σκληρό και παράλογο πρόσωπο του πολέμου. Διαβάστε εδώ την ιστορία της.

2. Ο βουδιστής μοναχός (1963)

53132a1419db1
Η φωτογραφία με τον Βιετναμέζο βουδιστή μοναχό Κουάνγκ Ντουκ που αυτοπυρπολείται στη Σαϊγκόν, είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί ποτέ. Ο Κουάνγκ Ντουκ αυτοπυρπολήθηκε στις 11 Ιουνίου του 1963 διαμαρτυρόμενος για την δίωξη των βουδιστών στο Νότιο Βιετνάμ. Διαβάστε εδώ αναλυτικά την ιστορία και δείτε το συγκλονιστικό βίντεο.

3. Ο Ιρακινός κρατούμενος (2003)

53132bbc3204d
Ένας Ιρακινός κρατούμενος, το 2003 με τον 4χρονο γιο του. Εκατοντάδες άνθρωποι κρατήθηκαν παράνομα μέσα στα πλαίσια των "αντιτρομοκρατικών" νόμων που τέθηκαν σε εφαρμογή μετά την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους. 

4. Το παιδί που πεθαίνει... (1993)

531322e61e2a6
Ένα παιδί που πεθαίνει στην Αφρική από την πείνα. Ο Κέβιν Κάρτερ τράβηξε αυτή τη φωτογραφία το 1993 στο Σουδάν. Κέρδισε με αυτή τη φωτογραφία το Βραβείο Πούλιτζερ. Ένα χρόνο μετά θα αυτοκτονούσε βαθιά στιγματισμένος από όσα είδε και έζησε στην Αφρική.

5. Το καμένο κορίτσι του Βιετνάμ (1973)

dfadda
Βόμβες Ναπάλμ κτυπούν το χωριό της μικρής Κιμ Πουκ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Νικ Ουτ και κέρδισε Βραβείο Πούλιτζερ.

5+1. Ο Αϊλάν από τη Συρία... (2015)

8569 xyarxp
Ο Αϊλάν Κούρντι, 3 ετών από τη Συρία. Το άψυχο κορμάκι του ξεβράστηκε στα παράλια της Τουρκίας. Πνίγηκε στην προσπάθεια της οικογένειά του να βρεθεί στην Ευρώπη. Στην προσπαθειά της να αποφύγει τις σφαίρες και τις βόμβες του συριακού εμφυλίου.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα