Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Μια γυναίκα και ένα μωρό πέφτουν από τον 5ο όροφο

ΦΩΤΟ STORY: Μια γυναίκα και ένα μωρό πέφτουν από τον 5ο όροφο

Είναι κάποιες στιγμές, που η ζωή με το θάνατο απέχει λίγα μόλις εκατοστά. Η φωτογραφία που βλέπετε, αποτυπώνει μια τραγική ειρωνία, ένα παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε μια 19χρονη κοπέλα και τη 2 ετών βαφτιστική της, οι οποίες απείχαν λίγο από το να σωθούν από τις φλόγες που είχαν τυλίξει το διαμέρισμά τους.
ΦΩΤΟ STORY: Μια γυναίκα και ένα μωρό πέφτουν από τον 5ο όροφο
Είναι 22 Ιουλίου του 1975. Η 19χρονη Diana Bryant και η μόλις 2 ετών Tiare Jones, προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φλόγες που έχουν ζώσει το διαμέρισμα στο οποίο μένουν στην περιοχή Μάρλμπορο στη Βοστώνη των ΗΠΑ.
1acollapse1
Ένας πυροσβέστης τις έχει βγάλει από το καιόμενο σπίτι και τις έχει οδηγήσει στην έξοδο κινδύνου. Το σχέδιο διάσωσης προέβλεπε να ανεβούν σε μια πτυσσόμενη σκάλα της πυροσβεστικής και να κατεβούν σώες στο έδαφος.

1acollapse2
Η σωτηρία μοιάζει να είναι κοντά, καθώς η σκάλα φτάνει στον 5ο όροφο. Τότε όμως γίνεται το απρόβλεπτο. Λίγα εκατοστά πριν προλάβουν να ανέβουν στη σκάλα, το μπαλκόνι στο οποίο βρίσκονταν καταρρέει και οι δύο τους πέφτουν στο κενό από ύψος 15 μέτρων.
1acollapse3
Η Bryant τραυματίζεται σοβαρά και μετά από λίγο υποκύπτει. Έχει όμως- χωρίς φυσικά να το ξέρει- γίνει η αιτία να σωθεί η μικρή Tiare, η οποία έπεσε πάνω στη νονά της το σώμα της οποίας απορρόφησε μεγάλο μέρος της ενέργειας πρόσκρουσης της μικρής.
1acollapse4
Τις φωτογραφίες τράβηξε ο ρεπόρτερ που κάλυπτε το γεγονός ονόματι Stanley Forman. Δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Boston Herald και από εκεί έγινε η αναπαραγωγή τους σε όλο τον κόσμο. Για τις φωτογραφίες του αυτές, στο Forman απονεμήθηκε το Βραβείο Πούλιτζερ ένα χρόνο αργότερα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα