Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Δύναμη της Επιλογής (Μέρος 2ο)


Η Ιστορία της Έλσας
Η Έλσα έμαθε για πρώτη φορά για τη δύναμη της επιλογής από μία σύμβουλο, την Δέσποινα. Ήταν έφηβη εκείνη την εποχή, και είχε μπει σε κάποιες φασαρίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να πρέπει να βλέπει μία κυρία που πήγε στο σπίτι για να βοηθήσει τη μητέρα της να καταλάβει πώς να διαχειριστεί την απείθαρχη έφηβη κόρη της (την Έλσα) . Όταν η Δέσποινα έφτασε στο σπίτι, η Έλσα ήταν κακοδιάθετη, και καθόλου ευχάριστη με την Δέσποινα, ή την μητέρα της, ή κάποιον άλλο. Ένιωθε ότι είχε δίκιο. Της είχαν συμβεί κάποια άσχημα πράγματα και ήταν θυμωμένη με τη μητέρα της που είχε κάνει μιας σειρά από λάθη.
Ένιωθε ότι η μητέρα της όφειλε να γνωρίζει καλύτερα, ή να είχε πράξει καλύτερα, ή τουλάχιστον να είχε συμπεριφερθεί όσο καλά περίμενε από την Έλσα. Είχε πει ψέματα στην Έλσα (μεταξύ άλλων), έτσι η Έλσα, πάνω απ 'όλα, θεωρούσε ότι η ανεντιμότητα της μητέρας της ήταν ασυγχώρητη. Πίστευε ότι η ανεντιμότητα της μητέρας της της έδινε επαρκείς λόγους για να μην την εμπιστεύεται, και να είναι ανειληκρινής μαζί της. Και έτσι, η Δέσποινα, η σύμβουλος, έφτασε στο σπίτι της, και εκείνη αρνήθηκε να την εμπιστευτεί. Υπέθεσε ότι ήταν με το μέρος της μητέρας της, το οποίο σήμαινε ότι ήταν «ένας από αυτούς."

Η Δέσποινα της είπε μερικά πράγματα για τον εαυτό της, και πώς εκείνη είχε πάρει την απόφαση να γίνει σύμβουλος. Είχε ότι είχε κάποιες δύσκολες εμπειρίες, με τις οποίες η Έλσα μπόρεσε να ταυτιστεί. Της είπε επίσης ότι από την εμπειρία της, θα μπορούσε είτε να ακολουθήσει τα βήματα από τα λάθη που άλλοι είχαν κάνει πριν από αυτήν, ή να μάθει από αυτά τα λάθη και να χαράξει μια νέα πορεία.
Στη συνέχεια, της παρουσίασε την ίδια επιλογή - να ακολουθήσει τα χνάρια είχαν που είχαν έρθει πριν από αυτήν, ή να χαράξει τον δικό της δρόμο. Συμφώνησε ότι είχε ζήσει κάποια δυσάρεστα πράγματα, και συμφώνησε ότι ήταν ανθρώπινο να είναι αναστατωμένη με τους γονείς της για τα λάθη τους, αλλά της εξήγηση επίσης ότι είναι υπεύθυνη για τις επιλογές της. «Ακριβώς επειδή έκαναν λάθη με τη ζωή τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνεις τα ίδια λάθη με τη δική σου ζωή."
Είχε δίκιο. Η Έλσα είχε τη δυνατότητα να διαλέξει τον δικό της δρόμο. Και η δύναμη της επιλογής έμοιαζε με υπερδύναμη.
Μάθημα από την ιστορία της Έλσας: Ακόμα και αν οι άλλοι έχουν κάνει κάποιες κακές επιλογές, μπορούμε να επιλέξουμε να τους ακολουθήσουμε, ή να χαράξουμε τη δική μας πορεία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα