Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Μερική έκλειψη Ηλίου στις 13.9.2015


Η Νέα Σελήνη αυτού του μήνα δεν είναι απλά μια νέα Σελήνη, αλλά πρόκειται για μερική ηλιακή έκλειψη. Συμβαίνει στις 13 Σεπτεμβρίου, στις 09:41 και στην 20ή μοίρα της Παρθένου. Για τα γεωγραφικά δεδομένα της Ελλάδας η έκλειψη έχει ωροσκόπο στον Ζυγό και ο χάρτης που καταστρώνεται για το φαινόμενο είναι ο παρακάτω.



Από την ηλιακή έκλειψη επηρεάζεται κυρίως ο μεταβλητός σταυρός (Δίδυμοι-Παρθένοι-Τοξότες-Ιχθύες) και ειδικότερα όσοι έχουν γεννηθεί απο 8-14/3, από 8-14/6, από 10-16/9 και από 10-16/12. Επίσης όσοι έχουν πλανήτες ή ακμές οίκων από την 17η έως την 23η μοίρα των μεταβλητών ζωδίων και από αντισκιά επηρεάζονται όσοι έχουν πλανήτες ή ακμή οίκου στην 10η μοίρα του Κριού ή του Ζυγού.

Μια ηλιακή έκλειψη σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή που μπορεί να φέρει όμως πολλές ριζικές αλλαγές στην ζωή μας. Αυτό συμβαίνει με μια σειρά γεγονότων που μπορεί να είναι ευχάριστα ή και δυσάρεστα, ανάλογα με τον προσωπικό μας χάρτη. Οτιδήποτε  φέρνει μια ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατό και ξεκάθαρο και σε εμάς και στους άλλους και δε θα παραμείνει απλά σαν ένα εσωτερικό γεγονός που μας δημιουργεί σκέψεις. Στην περίπτωση που η ηλιακή έκλειψη αγγίζει συγκεκριμένους πλανήτες στον χάρτη μας, τότε προτού συμβούν οι αλλαγές θα πρέπει να ξεπεράσουμε μια πρόκληση που περιγράφεται από τους συγκεκριμένους πλανήτες για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε το καινούργιο κεφάλαιο στη ζωή μας.

Μια έκλειψη δεν είναι φαινόμενο που δίνει αποτελέσματα άμεσα, αλλά χρειάζεται αρκετός χρόνος μέχρι να ξεδιπλωθεί η ενέργειά της στην ζωή μας. Αυτή η έκλειψη ολοκληρώνει τον κύκλο που άρχισε με την προηγούμενη ηλιακή έκλειψη στις 20 Μαρτίου 2015 και δίνει την σκυτάλη σε έναν νέο κύκλο που θα ολοκληρωθεί με την επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στις 9 Μαρτίου 2016. Ο προηγούμενος κύκλος ήταν αρκετά σοβαρός για πολλούς λόγους και αυτός ο νέος κύκλος προδιαγράφεται επίσης σημαντικός αν και δίνει περισσότερες ευκαιρίες για ελεύθερη έκφραση, πάντα βέβαια μέσα από προσαρμογές στις κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις που διαμορφώνονται.

Κύκλος Σάρος 125
Κάθε έκλειψη ανήκει σε μια οικογένεια εκλείψεων που μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά και ίδια αστρονομική γεωμετρία. Αυτές οι οικογένειες εκλείψεων ονομάζονται κύκλοι Σάρος και ο κάθε κύκλος έχει έναν αριθμό. Η έκλειψη της 13ης Σεπτεμβρίου ανήκει στον κύκλο Σάρος 125. Η πρώτη ηλιακή έκλειψη του κύκλου έγινε στις 4 Φεβρουαρίου 1060 και αυτός ο κύκλος θα ολοκληρωθεί με την έκλειψη που θα γίνει στις 9 Απριλίου 2358. Κάποια χαρακτηριστικά της πρώτης έκλειψης αυτού του κύκλου (πάντα η πρώτη έκλειψη ενός κύκλου Σάρος δίνει τον τόνο και το βασικό θέμα ολόκληρου του κύκλου) είναι η σύνοδος Αφροδίτης-Δία στον Αιγόκερω, η αντίθεση Άρη-Ουρανού ο οποίος μόλις ειχε περάσει τότε στον Τοξότη και η σύνοδος ανάδρομου Ερμή-Πλούτωνα στον Υδροχόο. Αναπτύσσονται λοιπόν σε αυτόν τον κύκλο θέματα που έχουν να κάνουν με την υλική άνεση, με κοινωνικές συγκεντρώσεις που έχουν σκοπό την βοήθεια μιας ομάδας, με φίλους που γίνονται εχθροί και με την χειραγώγηση της σκέψης, την μεταφυσική και την εγκληματικότητα.

Φράσεις-κλειδιά για την τρέχουσα έκλειψη

  • επιθυμία να εντρυφήσω στα βάθη του εαυτού μου ή στο παρελθόν
  • επιθυμία να διαφύγω από την εξάρτηση των άλλων
  • η συσσώρευση προσωπικής απογοήτευσης εκρήγνυται σε επανάσταση 
  • επιθυμία να αποκτήσω καινούργιες εμπειρίες
  • φέρνω τον εαυτό μου σε δύσκολη θέση ώστε να υπερβώ την δυσκολία


Κοινωνία
Η έκλειψη γίνεται στον 11ο οίκο του χάρτη που δείχνει το κοινοβούλιο, τα μέλη της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές αντιπαραθέσεις. Οι νέες νομοθεσίες θα προσαρμοστούν στις απαιτήσεις που σχετίζονται με άλλες χώρες και με διεθνή ζητήματα λόγω της χιαστί όψης με τον Ουρανό στον 7ο οίκο του χάρτη. Ο Δίας στον 11ο και σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα φέρνει εξευτελισμό του κυβερνητικού κύρους, οικονομικές αλλά και θρησκευτικές διαφωνίες και υποθέσεις που έχουν να κάνουν με εμπόριο, οικονομία και συναλλαγές υποβιβάζονται και επιβαρύνονται.

Ο Ερμής είναι ο κυβερνήτης της έκλειψης, ετοιμάζεται να κάνει στάση για να γυρίσει ανάδρομος και βρισκεται στον 12ο οίκο του χάρτη σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Όλα τα παραπάνω υπόσχονται σκάνδαλα, δυσφημίσεις, συζητήσεις στα ΜΜΕ σχετικά με κακή ή κρυφή διαχείριση χρημάτων καθώς και απάτες, κλοπές και εγκληματικότητα. Η όψη εξαγώνου με την Αφροδίτη που είναι ο κυβερνήτης του χάρτη ελαφρύνει κάπως τα παραπάνω καθώς δίνει ευκαιριες για να λυθούν ζητήματα μέσω διπλωματίας  ή μέσω εκδήλωσεων αγάπης σε ατομικό επίπεδο.

Η έκλειψη τετραγωνίζει το μεσοδιάστημα Αρη/Ουρανού το οποίο είναι άξονας ξαφνικών γεγονότων, αγώνα για ανεξαρτησία, επεμβάσεων και εγχειρήσεων.  Ενεργοποιείται επίσης και το μεσοδιάστημα Ποσειδώνα/Β.Δ. που είναι άξονας ομάδων που η φύση τους δεν είναι ξεκάθαρη και μυστικιστικών οργανώσεων. Το τελευταίο ενισχύεται και από το μεσοδιάστημα Πλούτωνα/Β.Δ. που ενεργοποιείται από τον Άρη και μιλάει για βία και σκληρότητα πάνω σε έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων που μοιράζονται μια τραγική μοίρα και για την επιθυμία του ατόμου να κάνει τους άλλους υπόλογους για τις δικές του βλέψεις ή επιθυμίες.

Προσωπικά
Οι σχέσεις ζωντανεύουν με αυτή την έκλειψη και επικρατεί η ανάγκη να γίνει μια σωστή και καλή αρχή στα αισθηματικά μας. Κάποιες φιλίες που μέχρι τώρα δεν είχαν δείξει το άλλο τους πρόσωπο αρχίζουν να γίνονται τώρα κάτι παραπάνω από φιλίες. Πολλούς θα τους χτυπήσει κεραυνοβόλος έρωτας με πρόσωπα που κατέχουν αξίωμα ή που βρίσκονται σε κοινό χώρο εργασίας. Τα ξεκαθαρίσματα και οι συζητήσεις με την ήδη υπάρχουσα σχέση μας  θα πρέπει να γίνουν με προσοχή και διπλωματικότητα γιατί υπάρχει η τάση από την πλευρά του συντρόφου να έχουμε απρόβλεπτες αντιδράσεις καθώς θα θελήσει να αποφύγει ευθύνες. Γενικότερα και για οποιαδήποτε μορφή σχέσης (σταθερή, ελεύθερη, παράλληλη, φρέσκια γνωριμία) καλό είναι να είμαστε ξεκάθαροι και να αποφύγουμε να παίξουμε συνειδητά ή ασυνείδητα τον ρόλο του θύματος.

Σημαντικές ημερομηνίες που μπορεί να συνοδευτούν από γεγονότα που σχετίζονται με το νόημα αυτής της έκλειψης είναι στις 27 και στις 30 Οκτωβρίου, όταν ο Άρης και η Αφροδίτη αντίστοιχα περάσουν πάνω από την μοίρα που γίνεται η έκλειψη και στις 23 Νοεμβρίου, όταν ο Δίας θα περάσει πάνω από την συγκεκριμένη μοίρα. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα