Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Τι σκέφτονται οι άντρες, όταν βλέπουν μια γυναίκα με μπικίνι;

Η μελέτη που ακολουθεί προήλθε από το αμερικανικό πανεπιστήμιο του Princeton, όπου η καθηγήτρια ψυχολογίας Susan Fiske και η ομάδα της ερευνούν εδώ και χρόνια τα ανθρώπινα στερεότυπα. Αυτή τη φορά θέλησαν να ρίξουν φως στα ενδότερα του αντρικού εγκεφάλου προσπαθώντας να ανακαλύψουν τι ακριβώς σκέφτονται οι άντρες, όταν αντικρίζουν μια γυναίκα με καυτό μπικίνι στην παραλία.

Γυναίκα ίσον αντικείμενο;

Οι ερευνητές μοίρασαν στους νεαρούς άντρες που συμμετείχαν στην έρευνα φωτογραφίες γυναικών με προκλητικά μπικίνι. Όπως παρατήρησαν, ενεργοποιήθηκε αμέσως η περιοχή του εγκεφάλου τους που αφορά στον χειρισμό ενός εργαλείου ή ενός αντικειμένου. Η έκπληξη ήταν ότι σε κάποιους άντρες δεν παρουσιάστηκε καμία δραστηριότητα στην εγκεφαλική περιοχή που συνήθως ενεργοποιείται όταν κάποιος παρατηρεί ένα ανθρώπινο όν, προσπαθώντας να καταλάβει τις σκέψεις, τις προθέσεις και τα συναισθήματά του.
Με άλλα λόγια, η αντρική ματιά εξετάζει τις ημίγυμνες γυναίκες ως άψυχα αντικείμενα! Μάλιστα οι περισσότεροι από τους νεαρούς θυμούνταν πολύ καλύτερα τις… ακέφαλες φωτογραφίες γυναικών με μπικίνι, ακόμα και αν τις είχαν παρατηρήσει μόνο για δύο δέκατα του δευτερολέπτου.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα