Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

ΤΑ «ΠΟΝΤΙΚΙΑ» ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ… «ΓΑΤΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑ «ΠΟΝΤΙΚΙΑ» ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ… «ΓΑΤΕΣ» ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη
Θέλετε να μοιάζετε με τα ποντικάκια στο βίντεο που παρουσιάζουμε, ποντίκια που ψηφίζουν άσπρες ή μαύρες γάτες για να τα κυβερνούν ;
O Tommy Douglas, (29 October 1904-24 February 1986), Σκοτσέζος στην καταγωγή αλλά μεγαλομένος στο Καναδά, ήτανε βουλευτής του «Democratic Socialist». Είχε πάρει τον τίτλο του, «The greatest Canadian». Αυτός ο άνθρωπος μίλησε λοιπόν για την δημοκρατία παρομοιάζοντας τους πολίτες με…ποντίκια και αυτούς που μας κυβερνούν με γάτους.
Είναι εκπληκτικό το βίντεο που παρουσίασε και που δείχνει ακριβώς το πόσο βλάκες και αγαθοί είμαστε να πιστεύουμε σε αυτούς που εκλέγουμε, τους δίνουμε εξουσία, τους υποστηρίζουμε και τους πληρώνουμε.

Η «Mouseland» είναι ένα μέρος όπου τα ποντίκια  γεννιούνται, δουλεύουν ζουν και πεθαίνουν. Ζουν λοιπόν όπως όλοι εμείς και κάθε 4 χρόνια έχουν εκλογές. Οι υποψήφιοι τους πληρώνουν και τα μεταφορικά για να πάνε στις εκλογές να ψηφίσουν τους υποψήφιους, χοντροθρεμένους γάτους.
Δεν είναι περίεργο ότι ποντίκια ψηφίζουν γάτους να τους κυβερνούν ; Ο Douglas λέει πως αν παρατηρήσουμε την ιστορία του Καναδά τα τελευταία 90 χρόνια, οι ψηφοφόροι δεν ήτανε πιο ηλίθιοι από το ότι είμαστε και εμείς σήμερα και ψήφιζαν κυβερνήτες- γάτους που ήταν «ευγενικοί τύποι» συνεπείς στα κοινοβούλια.
Κάνανε τέλειους νόμους, νόμους που ήταν συμφέροντες μόνο για τους γάτους, όχι για τα ποντικια. Ένας νόμος έλεγε παραδείγματος χάριν ότι… «η τρύπα όπου μπαίνουν τα ποντίκια πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη ώστε οι γάτοι να μπορούν να εισβάλλουν και να τα δηλητηριάζουν αν χρειαστεί».
Ένας άλλος νόμος της «γατοκρατίας», έλεγε ότι τα ποντίκια πρέπει να έχουν όρια ταχύτητας ώστε να μπορούν εύκολα οι γάτοι να τα πιάνουν. Όλοι οι νόμοι λοιπόν ήταν τέλειοι για τους γάτους, ενώ η ζωή των ποντικών γινόνταν όλο και πιο δύσκολη.
Και όταν το πράγμα δεν πήγαινε άλλο, τα ποντίκια αποφάσισαν επιτέλους ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει. Γι’ αυτό πήγαν και πάλι στην κάλπη και αυτή την φορά καταψήφισαν τον μαύρο γάτο και στην θέση του έβγαλαν τον άσπρο γάτο. Η ιστορική διαφορά του μαύρου από τον άσπρο γάτο, ήταν ότι ο άσπρος κήρυττε πως κάποια πράγματα πρέπει οι γάτοι να τα δουν από διαφορετική οπτική. Δηλαδή, τα ποντίκια να αλλάξουν τις τρύπες των φωλιών τους από στρογγυλές σε τετράγωνες και… έτσι οι γάτοι να μπορούν πιο εύκολα να τα αρπάζουν.
Τότε τα ποντίκια στις επόμενες εκλογές καταψήφισαν τον άσπρο γάτο και έβγαλαν ξανά τον μαύρο γάτο, και μετά πάλι τον άσπρο γάτο και μετά πάλι το μαύρο. Στο τέλος αυτό που έβγαλε η κάλπη το ονόμασαν… συγκυβέρνηση. Άρα δεν ήτανε το πρόβλημα το χρώμα τον γατών, αλλά το πρόβλημα ήταν οι ίδιες οι γάτες, καθώς είτε άσπρες, είτε μαύρες, το μόνο που τις ενδιέφερε ήταν να τα βρίσκουν αναμεταξύ τους και να κυνηγάνε και να εκμεταλλεύονται τα ποντίκια.
Μέχρι που κάποια στιγμή ένα ποντίκι ξύπνησε και είχε μια υπέροχη ιδέα : Γιατί να εκλέγουμε γάτους να μας κυβερνούν ; Γιατί δεν κάνουμε μια κυβέρνηση από εμάς. Τότε, τα υπόλοιπα ποντίκια τον χαρακτήρισαν λαϊκιστή, υπονομευτή της ασφάλειας τους και στο τέλος, τον έβαλαν φυλακή. Κάποια νεαρά όμως ποντίκια είχαν ασπαστεί τις ιδέες του και δημιούργησαν ένα καινούργιο κόμμα γιατί μπορεί να φυλακίσεις ένα ποντίκι ή έναν άνθρωπο, αλλά δεν μπορείς ποτέ να φυλακίσεις μια ιδέα
Αυτά να θυμόμαστε όλοι εμείς και στις επόμενες εκλογές, να μη ψηφήσουμε και πάλι τους γάτους, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
nikosxeiladakis
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα