Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η ΜΙΚΡΗ ΝΕΡΑΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΚΟΣ

Άννα Κυριακίδου

Ο δράκος ξαφνιάστηκε. Κοίταξε την μικρή νεράιδα στα μάτια και την ρώτησε.
-Δε φοβάσαι μήπως σε φάω?

-Όχι …είμαι πολύ μικρούλα για να χορτάσεις.

 -Δε φοβάσαι μήπως σε φυλακίσω για πάντα?

 -Όχι..όποτε θέλω εξαφανίζομαι.


 -Δε φοβάσαι μήπως σε αγαπήσω?

Η νεράιδα σάστισε, δεν περίμενε αυτή την ερώτηση… όμως του απάντησε.

 -Όχι… όλοι θέλουν κάποτε να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.

 Ο δράκος ένιωσε έντονα την επιθυμία να την αγκαλιάσει

Όμως τα νύχια του κάρφωσαν τη μικρήνεράιδα

Θέλησε να τη φιλήσει.. η καυτή ανάσα του έκαψε τα φτερά της

Ο δράκος δάκρυσε.. όμως τα δάκρυα του την έπνιγαν. 

Η μικρή νεράιδα πέθαινε στην αγκαλιά του..Του ψιθύριζε απλά το μυστικό … -ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ… 

Οι πιο πολλοί άνθρωποι βλέπουν την αγάπη πρωταρχικά σαν  μέσο για να αγαπηθούν  και όχι για να αγαπήσουν. Η αγάπη είναι δράση , είναι άσκηση μιας ανθρώπινης δύναμης που μπορεί να εκδηλωθεί μόνο ελεύθερα και ποτέ ως αποτέλεσμα καταναγκασμού. Το να δίνεις αγάπη είναι η πιο υψηλή έκφραση του δυναμισμού , καθώς νιώθουμε μέσα από αυτή , τη δύναμη ,τον πλούτο και τις ικανότητες μας. Η μεγαλύτερη συμβολή της αγάπης είναι ότι μέσα από αυτήν μπορούμε,  να «συλλάβουμε» το μυστικό του ανθρώπου και του σύμπαντος και να κατανοήσουμε το μεγαλείο του.


Ο Erich Fromm, ψυχαναλυτής και κοινωνικός φιλόσοφος,  πιστεύει ότι η αγάπη είναι ένα πολύ ειδικό αίσθημα , που ενώ κάθε ανθρώπινο ον έχει την ικανότητα να το νιώσει , αλλά η πραγματοποίηση του φέρνει μεγάλο βαθμό δυσκολίας . Αν αγαπάς καθώς εκφράζεσαι στην ζωή , σαν άνθρωπος που αγαπά ,  τότε η αγάπη σου είναι ικανή. Αν αγαπάς καθώς «σε έχουν μάθει »από φιλανθρωπία , ή για να κερδίσεις την ταυτότητα του «καλού» , τα θεμέλια της αγάπης σου δημιουργούν εσωτερική  δυστυχία και ενοχές , καθώς τα συναισθήματα αυτά δεν είναι αληθινά. Στην πραγματικότητα όλοι μας πιστεύουμε ότι τίποτε δεν είναι ευκολότερο από το να αγαπάς , καθώς είναι ένα συναίσθημα που σε κάνει να νιώθεις απέραντη χαρά.  Δε  φτάνει όμως να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς, και για να μπορείς πρέπει να το έχεις νιώσει, να το έχεις βιώσει από την εμβρυακή σου ακόμη ηλικία.

annathetatherapy.blogspot.com

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα