Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Οι Γερμανοί ήξεραν τα σχέδια Τσίπρα-Βαρουφάκη, οι Έλληνες όχι!



Οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν τα ΜΜΕ για προπαγάνδα. Η σημερινή κάνει κάτι καλύτερο: έχει αφήσει όλα τα ΜΜΕ -δικά τους και αντίπαλα- εκτός κάθε πληροφόρησης

Έτσι τον τελευταίο καιρό (το προσέξατε;) από τα ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία μαθαίνουμε τα γεγονότα, ανάμικτα με τη δική τους προπαγάνδα. Εν ολίγοις… πιάσε το αυγό και κούρεψ’ το!

Στα μέσα Μαΐου, ο γερμανικός τύπος είχε επαναφέρει τα σενάρια περί εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας αναλυτικά στοιχεία για τη συνάντηση ενός ειδικού με τον Αλέξη Τσίπρα και το Γιάννη Βαρουφάκη.
Σε πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ τους, τόσο η Bild όσο και η Welt, επικαλούνταν τη σχετική πρόταση του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Thomas Mayer, ο οποίος θεωρείται ο εμπνευστής του Geuro.
Πρόκειται δηλαδή για ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι θα πληρώνονται με μιας μορφής ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία θα γίνονται δεκτά και για συναλλαγές με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Μυστική συνάντηση στις 28 Απριλίου 

Η Welt αποκαλύπτει ότι στις 28 Απριλίου, ο αμερικανικής καταγωγής Thomas Mayer είχε μια συζήτηση “ιδιωτικής φύσης” τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Οικονομικών.
Ειδικότερα αναφέρει πως η συνάντηση με τον κ. Βαρουφάκη έγινε στο υπουργείο Οικονομικών και εκεί τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα και όχι μόνο το παράλληλο νόμισμα. Στη συνέχεια, όπως διηγείται ο ίδιος στην εφημερίδα, πήγαν με τα πόδια προς το Μέγαρο Μαξίμου και το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα. “O Τσίπρας και ο Βαρουφάκης δε μου είπαν τι θα κάνουν με τα σχέδιά μου”, λέει στη Welt o Mayer, ο οποίος γνωρίστηκε με τον Βαρουφάκη σε ένα συνέδριο στη Φλωρεντία τον περασμένο Νοέμβριο. 
Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε επιβεβαίωση τη συνάντηση, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες,διαψεύδοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση εξετάζει σενάριο παράλληλου νομίσματος. 

Οι συνέπειες του Geuro

Σύμφωνα με το σχέδιο Mayer, τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι πως μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και να απομακρύνει κάθε συζήτηση περί Grexit.
Στα αρνητικά συγκαταλέγεται το γεγονός ότι το νέο “νόμισμα” σύντομα θα χάσει αξία και θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, ωστόσο αυτό θα βοηθούσε τη μείωση του κόστους εργασίας και την ανταγωνιστικότητα, ενώ θα έκανε πιο εύκολη την επιστροφή στο κανονικό ευρώ.
Η εφημερίδα τότε ανέφερε ακόμη πως η Ελλάδα δεν έχει εμπειρία με σταθερά νομίσματα, καθώς “αν υπολογιστεί το ευρώ αναδρομικά, τότε τηδεκαετία του ’80 ένα ευρώ αντιστοιχούσε σε 62 δραχμές, ενώ μια δεκαετία αργότερα η αντιστοιχία τριπλασιάστηκε ενώ η ισοτιμία που τελικά κλείδωσε πριν την είσοδο στο ευρώ ήταν 340,75 δραχμές”.

Ο Thomas Mayer προσωπικός φίλος του Γιάννη Βαρουφάκη

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγων της Deutsche Bank χτες μίλησε αποκλειστικά στο δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη περιγράφοντας το πώς ο πρώην Έλληνας Υπουργός Οικονομικών τον σύστησε στον Αλέξη Τσίπρα για να του καταθέσει μεταξύ άλλων την ιδέα του για το διπλό νόμισμα στην Ελλάδα!
Απαντώντας στις ερωτήσεις του Θάνου Δημάδη, περιγράφει πως “όταν συνάντησα τον κ. Βαρουφάκη, του μίλησα για την ιδέα μου περί εισαγωγής νομίσματος παράλληλα με το ευρώώστε να δημιουργήσουμε χώρο για εσωτερική φορολογική πολιτική.Επανέφερα αυτή την ιδέα στις αρχές του έτους, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε σχηματίσει κυβέρνηση και εξέφραζε τη δυσαρέσκειά του για το προηγούμενο πρόγραμμα”.
Και προσθέτει: “Συνάντησα τον κ. Βαρουφάκη πέρυσι σε ένα συνέδριο, όταν ήταν ακόμη ακαδημαϊκός και μου ανέφερε ότι ίσως ασχοληθεί με την πολιτική και αστειεύτηκε πως όταν θα είναι στην πολιτική, σίγουρα θα χρειαζόταν πολλές συμβουλές. Του είπα: “Αν χρειαστείτε συμβουλές, ενημερώστε με”. Αυτή ήταν η αρχή της συνομιλίας μας. Όταν ήταν ακόμη ακαδημαϊκός, κάναμε συζητήσεις μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανταλλάσσοντας σκέψεις. Τον Απρίλιο, με ρώτησε αν είχα χρόνο να έρθω στην Αθήνα. Πήγα αεροπορικώς στην Αθήνα και επισκέφτηκα τον κ. Βαρουφάκη στο γραφείο του. Σκέφτηκε τότε να πάμε να επισκεφτούμε τον Πρωθυπουργό για λίγο, το οποίο και κάναμε” λέει.
Στο ερώτημα ποια ήταν η σκοπιμότητα εκείνης της συνάντησής του με τους Βαρουφάκη και Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλώνει: “Εκείνη τη μέρα, εξήγησα στον υπουργό Οικονομικών το σχέδιό μου. Επίσης,συναντήσαμε τον Πρωθυπουργό για να συζητήσουμε για το σχέδιό μου. Επίσης, εξήγησα εν συντομία την ιδέα μου για ένα νόμισμα παράλληλα με το ευρώ. Ούτε ο υπουργός Οικονομικών, ούτε ο Πρωθυπουργός ανέφεραν ότι συμφωνούν ή δεν συμφωνούν με όσα είχα να πω σε ό,τι αφορούσε το παράλληλο νόμισμα. Απλώς άκουγαν αυτά που είχα να πω, αλλά δεν εξέφρασαν άποψη”. Αναφερόμενος στους Τσίπρα-Βαρουφάκη, ο κ.Μάγερ προσθέτει: “Όταν μιλούσα μαζί τους, δεν γνώριζα και δεν ρώτησα, διότι θεωρούσα ότι δεν ήταν στο χέρι μου να τους ρωτήσω τι σκέφτονταν. Ήθελα μόνο να τους πω τις απόψεις μου, να τις σκεφτούν και να αποφασίσουν μόνοι τους αν θα τις αγνοούσαν ή αν θα συνέχιζαν να τις σκέφτονται”.
Όταν ερωτάται αν πιστεύει πως ο κ.Βαρουφάκης είχε ως στρατηγική του την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ο κ. Μάγερ απαντάει πως “ο Βαρουφάκης είχε πει, πριν μπει η Ελλάδα στο ευρώ, ότι αυτή δεν ήταν καλή ιδέα. Αν κατάλαβα καλά, είχα διαβάσει ότι δεν ήταν υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε., αλλά αντιλαμβάνομαι τη θέση του, ότι τώρα που η Ελλάδα είναι μέλος, είναι καλύτερα να παραμείνει μέλος παρά να βγει εκτός” καταλήγει, καλύπτοντας τη δημιουργική ασάφειατου φίλου του!

Ποιο πρόβλημα τους απασχολεί τελικά;

Τελικά είναι ολοφάνερο ότι η νέα αριστερή μας κυβέρνηση, δεν εστίαζε και ούτε εστιάζει σε λύσεις πάταξης φοροδιαφυγής, άδικες φοροαπαλλαγές και αισχροκέρδεια. Όλες οι συζητήσεις με ειδικούς και όλη η έγνοια, εστιάζει στο πως θα γίνουν μειώσεις σε μισθωτούς και συνταξιούχους, με το πάγιο παραπλανητικό πρόσχημα της ανταγωνιστικότητας. Το ίδιο που ακούσαμε και ακούγαμε από την αρχή των μνημονίων μέχρι σήμερα και ανάπτυξη δεν είδαμε, δεν… γίναμε ακόμα ανταγωνιστικοί.
Κι ενώ ο κος Βαρουφάκης έχει δώσει άπειρες διαλέξεις και ομιλίες για το πως η λιτότητα σκοτώνει την οικονομία (έχει καλοπληρωθεί μάλιστα για όλες αυτές) το ενδιαφέρον του όπως φαίνεται περιοριζόταν στην πάταξη της φοροδιαφυγής της κομμώτριας και του ταβερνιάρη, στους οποίους ήθελε να βάλει ηλεκτρονικούς ρουφιάνους και στον ηλεκτρονικό έλεγχο όλων των Ελλήνων ώστε να πληρώνονται οι φόροι αυτόματα ή με συμψηφισμούς (για όσους έχουν λαμβάνειν, φυσικά) ή με ένα παράλληλο υποτιμημένο νόμισμα το οποίο στην ουσία τι θα είναι; Κάτι πολύ χειρότερο από νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.
Και όλη αυτή η «έρευνα» που ακουγόταν σε επίπεδο φημών, γινόταν παράλληλα, όσο οι ενημερωμένοι λεφτάδες έβγαζαν τα χρήματα τους από τις τράπεζες και τα έχωναν σε σεντούκια ή εκτός Ελλάδας.
Γι’ αυτό και ο Τσίρπας είναι εξίσου συνένοχος με τον Βαρουφάκη και του κάνει πλάτες, κριτικάροντας μόνο την επιμελώς ατημέλητη ενδυματολογική κακογουστιά του!  Οι συνένοχοι δεν μπορούν να αρχίσουν τα μαχαιρώματα εύκολα, γιατί ο ένας ξέρει τις βρομιές του άλλου.
Έχουν φέρει ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ την Ελλάδα σε ένα απίστευτο αδιέξοδο μεταξύ γκρεμού και ρέματος, αδιέξοδο που είναι πολύ δύσκολο να συμφωνήσει ότι επήλθε λόγω «απειρίας» ή «κακών χειρισμών».
Να τελειώνουμε με το μύθο του πολιτικού βλάκα στυλ ΓΑΠ, ανίκανου στυλ Σαμαρά και δεν ξέρω τι άλλα ονόματα τους βάζουν κατά καιρούς; Ούτε χαζοί, ούτε ανίκανοι. Κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και πάνω απ’ όλα, ακόμα και τώρα, ξέρουν πως να κοροϊδεύουν έναν ολόκληρο λαό.
Καλό είναι και ο λαός να παραδεχτεί τα δικά του κατ’ εξακολούθηση λάθη, πριν ζητήσει και πάλι τα ρέστα από τους επαγγελματίες χειραγωγούς. Καιρός δεν είναι; Και δείγμα ωριμότητας…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα