Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Οι λέξεις προδίδουν πάντα τα συναισθήματα σου

anapnoes.gr : 11870906 907563579324480 4024184287213045608 n Οι λέξεις προδίδουν πάντα τα συναισθήματα σου.
Μήπως οι εκφράσεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματά μας και θα έπρεπε να τους δίνουμε μεγαλύτερη βαρύτητα.
Για να δούμε τι προδίδουν κάποιες κλασικές εκφράσεις…
  • «Πετάω στα σύννεφα» – Είμαι ευτυχισμένος
Όταν είμαστε ευτυχισμένοι, χημικές ουσίες εκκρίνονται στον εγκέφαλο, όπως η ορμόνη σεροτονίνη.  Η σεροτονίνη λοιπόν, είναι η χημική ουσία που ευθύνεται για τη διάθεσή μας και συγκεκριμένα, για την ευφορία, τη σεξουαλική επιθυμία και την ευτυχία.  Η έλλειψή της συναντάται κυρίως σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη και άλλες διαταραχές της διάθεσης.
  • «Ανακατεύομαι» – Νιώθω αηδιασμένος
Όταν νιώθουμε έντονη δυσαρέσκεια και αποστροφή είτε κυριολεκτικά, λόγω κάποιας έντονης γεύσης ή μυρωδιάς, είτε λόγω κάποιων γεγονότων τότε νιώθουμε το στομάχι μας να ανακατεύεται.  Αυτό συμβαίνει επειδή τα πρώτα όργανα που λαμβάνουν αυτά τα ερεθίσματα είναι η μύτη, το στόμα και ο οισοφάγος και αυτά ενεργοποιούν τα αντανακλαστικά του εμετού και της ναυτίας.

  • «Έχω ένα βάρος στο στήθος ή έχω βαριά καρδιά» – Νιώθω λυπημένος
Σε περιπτώσεις απώλειας, πένθους ή βιώματος ενός άσχημου γεγονότος,  νιώθουμε ένα βάρος στο στήθος, γιατί η αναπνοή μας δυσκολεύεται και νομίζουμε πως δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα.  Επίσης, αρχίζουν τα τσιμπήματα στην καρδιά που μπορεί είναι νευρικής φύσεως, αλλά εμείς νομίζουμε πως θα πάθουμε έμφραγμα.
  • «Έγινα κόκκινος σαν το παντζάρι» – Νιώθω εξαιρετικά ντροπιασμένος
Σε περιπτώσεις έντονης ντροπής, αυξάνεται η αδρεναλίνη που προκαλεί αύξηση στη ροή του αίματος και  αυτό είναι πιο έντονο στο πρόσωπο, μάγουλα, μύτη και αυτιά.
  • «Μου κόπηκαν τα πόδια» – Νιώθω φοβισμένος και απελπισμένος
Όταν αντιμετωπίζουμε μια έντονη απειλή, είτε μια κατάσταση που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, όπως μια επίθεση, σεισμό, φωτιά, μια ληστεία, τότε το σώμα μας παραλύει.  Σε αυτές τις περιπτώσεις η αναπνοή μας γίνεται βαριά, τα πόδια μας παραλύουν, δεν μπορούμε να φωνάξουμε βοήθεια, και γενικότερα έχουμε μειωμένη ικανότητα αντίληψης και αντίδρασης.
Για το τέλος ας αναφερθούμε στο πιο όμορφο συναίσθημα που είναι ο έρωτας.
  • «Αρρώστησα από αγάπη» – Είμαι ερωτευμένος
Σε αυτή την περίπτωση στον οργανισμό μας γίνονται αλλεπάλληλες χημικές αντιδράσεις, που μας κάνουν να νιώθουμε πως στο τέλος θα πεθάνουμε από αγάπη και έρωτα.  Η καρδιά μας χτυπά σαν τρελή, το στομάχι μας γίνεται κόμπος και μας κόβεται η όρεξη, οι ενδορφίνες χτυπούν κόκκινο, κι εμείς ζούμε μόνο για το άλλο μας μισό.  Θέλουμε να είμαστε συνέχεια δίπλα του, μας ελκύει το άρωμά του, όχι αυτό της κολόνιας του, αλλά αυτό που εκπέμπουν οι φερομόνες του.
Επομένως, η συναισθηματική μας κατάσταση επηρεάζει τις σωματικές μας λειτουργίες που προκαλούν ίδιες σωματικές αντιδράσεις σε όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από το φύλο και την ηλικία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα