Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Δεν με θέλει η πεθερά μου – Λύσεις

δεν με θέλει η πεθερά μου

Μπορεί το φαινόμενο “νύφη – πεθερά” να είναι πολύ συχνό, αλλά είναι και διαχρονικό! Πολλές γυναίκες υπήρχαν και υπάρχουν που δηλώνουν πεθερόπληκτες και που δυσκολεύονται να διαχειριστούν την κατάσταση αφού μπλέκουν σε έναν φαύλο κύκλο στον οποίο πιστεύουν πως το ένα φέρνει το άλλο. Ανήκετε, λοιπόν, στην κατηγορία γυναικών που δηλώνουν πως “δεν με θέλει η πεθερά μου”; Μην τα χάνετε! Προσέξτε όμως μερικές λεπτομέρειες αφού αυτού του είδους οι σχέσεις έχουν και λεπτές ισορροπίες. Η αλήθεια είναι πως πολύ λίγα ζευγάρια έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν την παλιά οικογένεια με την καινούρια που δημιουργούν με επιτυχία. Συνήθως οι μικροπαρεξηγήσεις δεν λείπουν και κυρίως με τις πεθερές που νιώθουν πως χάνουν τον μονάκριβο γιο! Άλλωστε πάντα υπήρχε μία ιδιαίτερη σχέση μάνας και γιου.
Οι γυναίκες ως πιο ανεξάρτητα όντα κόβουμε πιο γρήγορα τον ομφάλιο λώρο αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους άντρες και πολλές φορές ακόμα και αν οι ίδιοι θέλουν, οι μαμάδες φροντίζουν να μην συμβεί. Κάπως έτσι δημιουργείται και η ρήξη πεθεράς – νύφης αφού και οι δυο με τον τρόπο τους διεκδικούν την αποκλειστικότητα από τον ίδιο άντρα. Λύσεις μπορεί να υπάρχουν σε κάθε περίπτωση αλλά πολλές φορές εξαρτάται και από την συμπεριφορά των άλλων.

 Έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μιλάμε απλά για λύση αλλά για στρατηγική! “Δεν με θέλει η πεθερά μου”, σκέφτεστε και βλέπετε μπροστά σας ένα αδιέξοδο αφού αναρωτιέστε πως θα μπορούσατε να κρατήσετε τις ισορροπίες αφού υπάρχει περίπτωση να έρθετε κάποια στιγμή σε ρήξη με τον ίδιο σας τον άντρα. Να βρεθείτε ανάμεσα σε μάνα και γιο απλά ξεχάστε το! Δεν θα σας οδηγήσει πουθενά και θα βρεθείτε στο τέλος χρεωμένη. Σκεφτείτε λογικά, ψύχραιμα και κάντε τις κατάλληλες κινήσεις την κατάλληλη στιγμή και δεν θα χάσετε.
Δεν με θέλει η πεθερά μου – βήμα 1ο
Το να το καταλάβετε με βεβαιότητα τι συμβαίνει είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Σιγουρευτείτε για την συμπεριφορά της πεθεράς σας απέναντί σας χωρίς καμία απολύτως αντίδραση. Ίσως σε αυτήν την φάση καλό θα ήταν να ξεπεράσετε λίγο τον εαυτό σας και να μην αντιδράσετε καθόλου σε τυχόν περίεργα σχόλια. Πρέπει αρχικά να είστε σίγουρες πως δεν περνάτε την φάση που παρεξηγείτε οτιδήποτε και αν ειπωθεί. Αφού πλέον έχετε καταλήξει στο ότι δεν σας θέλει η πεθερά σας αλλά παρ’ όλα αυτά θέλετε να είστε καλά με τον άντρα σας συνεχίστε στο επόμενο βήμα!
Δεν με θέλει η πεθερά μου – βήμα 2ο
Ένα μεγάλο λάθος που θα έπρεπε να αποφύγετε είναι το να ρίξετε ευθύνες στον άντρα σας για την συμπεριφορά της μητέρας του απέναντί σας. Έτσι αφού έχετε ξεκαθαρίσει την γνώμη της μητέρας του για εσάς μπορείτε χωρίς πολλά και περιττά λόγια και σε κάποια ήρεμη στιγμή απλά να τον ρωτήσετε με το πιο ναζιάρικό σας ύφος μήπως έχετε κάνει κάτι στην “πεθερά” άθελα σας. Θα τον συγκινήσει το ενδιαφέρον σας αλλά θα έχει αρχίσει να αναρωτιέται τι συμβαίνει με την μητέρα του και εσάς. Φυσικά με τις καλές σας προθέσεις δεν θα αμφιβάλλει για εσάς όταν θα ταλαντεύεται ανάμεσα στις δυο γυναίκες της ζωής του. Μην ξεχνάτε πως για όλους η μάνα έχει εξέχουσα θέση στην καρδιά μας! Έτσι μην την κατηγορήσετε γιατί το πιο πιθανό είναι να βρεθείτε στην άκρη και να χάσετε το δίκιο σας.
Δεν με θέλει η πεθερά μου – βημα 3ο
Αν θέλετε να μιλήσετε μαζί της επιλέξτε να το κάνετε μόνες αφού η παρουσία του άντρα σας μόνο δυσάρεστα αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Ίσως το λάβει ως προσπάθεια από πλευρά σας να τους βάλετε τον έναν απέναντι στον άλλον. Δεν μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς τον τρόπο που σκέφτεται οπότε μην το ρισκάρετε. Πλησιάστε την μόνη και εξηγείστε της αμέσως με ειλικρίνεια και ψυχραιμία ποιός είναι ο λόγος που θέλετε να μιλήσετε οι δυό σας. Οι σωστές και ήρεμες κουβέντες δεν έκαναν σε κανέναν κακό ίσως μπορεί να σας φέρουν τα αποτελέσματα που επιθυμείτε! Κάντε μία προσπάθεια να της εξηγήσετε αρχικά πως δεν μονοπωλείτε την αγάπη του αφού έχετε διαφορετική θέση στην καρδιά του. Η ειλικρίνια σας, αν αυτό είναι το πρόβλημα που δεν σας θέλει, θα την αφοπλίσει. Αν πάλι δεν σας συμπαθεί για άλλους λόγους απλά με την ήρεμη συζήτησή σας και την πρωτοβουλία που πήρατε θα την αφήσετε άναυδη!
Δεν με θέλει η πεθερά μου – βήμα 4ο
Το τελευταίο και πιο σημαντικό είναι να δείτε αν ο άντρας σας επεμβαίνει σε όλη αυτή την κατάσταση και κατα πόσο παίρνει θέση θετικά ή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Τελικά είναι ο άνθρωπος κλειδί της ιστορίας και αυτός που θα παίξει καθοριστικό ρόλο αφού ουσιαστικά είναι ο μόνος που μπορεί να κρατήσει τις ισορροπίες. Δεν μπορείτε να είστε μόνες ανάμεσα σε δυο ανθρώπους και φυσικά δεν μπορείτε να σταθείτε σε μία σχέση προσπαθώντας να μαζέψετε τα ασυμάζευτα! Για να επιβιώσετε σε μία κατάσταση που η πεθερά δεν σας θέλει, θα πρέπει η μεταξύ σας σχέση να είναι πολύ δυνατή και εννοείται να αξίζει!
Το γνωστό ρητό “στους δυο τρίτος δεν χωρεί” δεν έχει βγει τυχαία! Φροντίστε ιδιαίτερα την σχέση με τον άντρα σας και δώστε του να καταλάβει πως είστε εσείς οι δυο και μόνο. Κάντε τον με τρόπο να καταλάβει πως σημασία έχει να είστε καλά μεταξύ σας! Πρέπει να καταλάβετε και οι δυο πως προτεραιότητα έχει να είστε δεμένοι και να ξέρετε τι θέλετε και μην φοβάστε κάπως έτσι το λαμβάνουν και οι έξω το μήνυμα, οπότε η γνώμη τους σε αυτήν την περίπτωση είναι περιττή! Αν πάλι δείτε πως η πεθερά σας τον επηρεάζει απόλυτα μάλλον είναι καιρός να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας αφού το μόνο σίγουρο είναι πως αυτό δεν θα σταματήσει να συμβαίνει δια μαγείας όπως θα ελπίζατε! Μπορεί να έχετε όλη την καλή διάθεση να το αντιμετωπίσετε αλλά θα πρέπει να καταλάβετε πως όλες οι περιπτώσεις “πεθεράς” δεν είναι ίδιες και αποδεδειγμένα κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα περίπλοκες και φαντάζει ακατόρθωτο να αλλάξουν τα πράγματα. Έτσι φερθείτε έξυπνα για να μην εκτεθείτε και από εκεί και πέρα θα δείτε την πορεία. Μπορεί κάποια πράγματα να μην αλλάζουν αλλά η επιλογή είναι δική σας. Αυτά που θα σας βοηθήσουν σίγουρα είναι η ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό! “Δεν με θέλει η πεθερά μου”, ουσιαστικά μελετήστε καλά αν αλλάζει ή όχι και αν επηρεάζει την ζωή σας!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα