Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Φυσική αντιβιοτική αλοιφή

φυσικό Neosporin 02
Από  Alex ‘Earthie Mama’ Du Toit

Η πρώτη σκέψη που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με γρατζουνιές, κοψίματα και άλλους μικροτραυματισμούς είναι να χρησιμοποιήσουν Neosporin, ένα αντιβιοτικό προϊόν που διατίθεται στο εμπόριο για την πρόληψη των λοιμώξεων και την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγώνΠαρά το γεγονός ότι πολλοί από εμάς έχουν χρησιμοποιήσει αυτή την αντιβακτηριακή τοπική αλοιφή για πολλά χρόνια, μία γρήγορη ανάγνωση στον κατάλογο των συστατικών της μπορεί να μας κάνει να σταματήσουμε και να αναρωτηθούμε γιατί τη βάζουμε στο δέρμα μας!
Η Neosporin περιλαμβάνει συστατικά όπως θειική νεομυκίνη, πολυμυξίνη Β, βακιτρακίνη, ψευδάργυρο, πραμοξίνη και το χειρότερο, όλα αυτά ανακατεμένα με βαζελίνη. Υπάρχουν πολλές παρενέργειες που συνήθως συνδέονται με αυτά τα συστατικά, όπως αλλεργικές αντιδράσεις, μυϊκές συσπάσεις, σπασμοί, απώλεια ακοής, βλάβες στο έμβρυο, εξανθήματα, κνίδωση, σφίξιμο στο στήθος, και ο κατάλογος συνεχίζεται. Και ακόμη και με όλα αυτά τα άγνωστα συστατικά σε αυτό, η Neosporin κοστίζει περίπου 10 δολάρια τα 28 γραμμάρια!
Ευτυχώς, η Μητέρα Φύση μας παρέχει γενναιόδωρα ευεργετικά συστατικά που προάγουν την επούλωση, χωρίς τις παρενέργειες που σχετίζονται με φαρμακευτικές εναλλακτικές λύσεις. Έτσι, σήμερα θα σας παρουσιάσουμε πώς να  κάνετε μια απόλυτα φυσική - αλλά ισχυρή - τοπική αντιμικροβιακή λύση.
Στην παρακάτω συνταγή, κάθε συστατικό περιέχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Η βάση είναι ένας συνδυασμός ελαίων που έχουν αντι-ιικές, αντι-φλεγμονώδεις, αντι-μικροβιακές και αντι-μυκητιασικές ιδιότητες. Τα βότανα έχουν διάφορες ιατρικές ιδιότητες επίσης. 

Το κερί μελισσών είναι ένα προστατευτικό του δέρματος, απομακρύνοντας τις ερεθιστικές ουσίες από το δέρμα, ενώ επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα μέσα στην τραυματισμένη περιοχή.

 Η Αμαμελίδα βοηθάει στον καθαρισμό και την απολύμανση πληγών, ενώ επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα απίστευτα οφέλη της φυσικής αυτής αντιβιοτικής αλοιφής.

Συνταγή - Φυσική αντιβιοτική αλοιφή

Συστατικά:

- 1/2 φλιτζάνι βιολογικό έλαιο καρύδας
- 1/2 φλιτζάνι βιολογικό αμυγδαλέλαιο, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού, ή ελαιόλαδο
- 1/2 φλυτζάνι θεραπευτικών βοτάνων της επιλογής σας (δοκιμάστε χαμομήλι, καλέντουλα, σύμφυτο, λεβάντα...)
- 4 κουταλιές βιολογικό μελισσοκέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αμαμελίδα
- 15 σταγόνες λεβάντα ή  αιθέρια έλαια Tea Tree (προαιρετικό)

Οδηγίες:

1. Βάλτε τα βότανα σε ένα γυάλινο βάζο και ρίξτε λάδι πάνω από τα βότανα. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει καλύψει τα βότανα.
2. Βάλτε το γυάλινο βάζο σε μια κατσαρόλα  μισογεμάτη με νερό. Ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά.
3. Σουρώστε τα βότανα από το λάδι με ένα φίλτρο καφέ, γάζα, t-shirt, κ.λπ.
4. Τοποθετήστε το στραγγισμένο λάδι στο βάζο και τοποθετήστε το πίσω στην κατσαρόλα με το νερό.
5. Προσθέστε το κερί μέλισσας. Ανακατέψτε καλά.
6. Βγάλτε το από τη φωτιά όταν έχει πλήρως λιώσει
7. Προσθέστε αμαμελίδα και ανακατέψτε.
8. Αφού κρυώσει, βάλτε σε ένα δοχείο της επιλογής σας και φυλάξτε το σε δροσερό, σκοτεινό μέρος. (Διατηρείτε μέχρι και ένα χρόνο.)
9. Εφαρμόζεται άμεσα σε γρατζουνιές, κοψίματα, εγκαύματα, εξάνθημα από πάνα, ξηρό δέρμα, στο πόδι του αθλητή, κ.λπ., όπου απαιτείται.
Alex, Earthie Mama

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει η φύση, όχι Μητέρα Φύση. Αυτά είναι ειδωλολατρικές απόψεις απο κάτι άτομα που προσκυνάνε....χώμα και λουλούδια και τα έχουν για θεούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα