Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Αλήθεια ποιος είναι ο δούλος του Θεού ?


Αυτό το δούλος λοιπόν είναι γραμμένο στο Ευαγγέλιο και είναι η αιτία που αρκετοί άνθρωποι έχουν ένσταση προς αυτόν τον χαρακτηρισμό.
Όμως τελικά πόσο αληθινός είναι αυτός ο χαρακτηρισμός? Ναι υποτίθεται ότι εμείς είμαστε δούλοι Του, αλλά μήπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο?


Ο Θεός και Πατέρας όλων μας, όντας με την Παρουσία Του στο πλευρό μας, ακόμη και σε αυτούς που λένε ότι δεν τον πιστεύουν. Γιατί ο Θεός έχει απέραντη κατανόηση και δεν κρίνει, ούτε αξιολογεί κανέναν. Αλλά αφήνει τον καθένα από εμάς να κάνει ότι θέλει, αφού μας έχει δώσει την ελεύθερη βούληση, δηλαδή την ελευθερία να επιλέγουμε.
Θλίβεται Εκείνος με όλες μας τις κακοπάθειες και με όλες μας τις πτώσεις. Όμως δεν μπορεί να παρέμβει ενεργά, παρά μόνο όταν εμείς του το ζητήσουμε. Ωστόσο πάντα θα κάνει ότι μπορεί για να μας προειδοποιήσει και να μας προστατέψει. 

Όταν εμείς κάνουμε ένα βήμα προς Εκείνον τότε Εκείνος αμέσως θα κάνει ότι μπορεί για μας, με τον καλύτερο τρόπο.
Ο Θεός λοιπόν καθώς είναι πανταχού παρόν, είναι κάθε λεπτό σε ετοιμότητα για να εκπληρώσει όλες μας τις ανάγκες. Άρα μήπως δεν είμαστε εμείς δούλοι του, όπως είναι γραμμένο μέσα στην Καινή Διαθήκη ? Πώς είναι δυνατόν ο δούλος να ευεργετείτε συνέχεια από τον Βασιλιά Του ?
Οπότε ας σταματήσουμε να μαχόμαστε κάτι το οποίο δεν ισχύει. Γιατί ποιος αφέντης είναι αυτός που δίνει στον «δούλο» την ελευθερία να επιλέγει και όχι μόνο. Ο αφέντης να βρίσκεται πάντα στο πλευρό του δούλου και κάποιες φορές πριν ακόμη ο «δούλος» τελειώσει τη φράση του ο αφέντης να έχει απαντήσει ? Κανένας !!
Μόνο δούλοι του λοιπόν δεν είμαστε, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

Ως προς δε αυτό το δούλος δεν σημαίνει κάτι υποτιμητικό, αλλά μας χρήζει ο Κύριος βοηθούς Του, όπως έκανε και με τους μαθητές του. Κατά τη διάρκεια της μαθητείας μας λοιπόν δούλοι- βοηθοί του ως δόκιμοι Χριστιανοί, για να λάβουμε τα πλούσια Δώρα του Πατέρα μας, αν εργαστούμε με αγάπη και Πίστη.

Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα