Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

6 φυτά που καταπολεμούν τις ασθένειες



Η φύση έχει προνοήσει μερικά ισχυρά εργαλεία για τη τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού. Και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε τις ασθένειες από το να τρέφεστε σωστά. Δείτε ποια φυτά θα σας κρατήσουν υγιείς και ισχυρούς.

Σκόρδο. Μπορεί η μυρωδιά του να είναι αποκρουστική, αλλά θα πρέπει να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, γιατί έχει αντιβακτηριακή, αντιμικροβιακή, αντιμυκητιακή δράση και μειώνει τη φλεγμονή. Μελέτες δείχνουν, ότι το σκόρδο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του καρκίνου του πνεύμονα, του καρκίνου του προστάτη και την οστεοαρθρίτιδα. Επίσης, αν τρώτε σκόρδο τακτικά μπορεί να αποφύγετε το κοινό κρυολόγημα και να μειώσει την αρτηριακή πίεση. Φυσικά σε καμία περίπτωση το σκόρδο δεν αντικαθιστά τη φαρμακευτική αγωγή, εφόσον σας την έχει χορηγήσει ο γιατρό σας.
Μπρόκολο. Μπορεί να μην είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά, αλλά προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες, σε σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο, αλλά περιέχει σε μικρές ποσότητες όλα τα ιχνοστοιχεία και τις βιταμίνες. Επίσης, έχει μελετηθεί για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες και οι βλαστοί του μπορεί να μειώσουν το σάκχαρο του αίματος και τη χοληστερόλη, προστατεύοντας έτσι από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.
Σπαράγγια. Αυτά τα λαχανικά είναι μαχητές εναντίον πολλών χρόνιων προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και ορισμένες μορφές καρκίνου. Τα σπαράγγια έχουν επίσης, αντιοξειδωτικές ιδιότητες, για αυτό και καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για πολλές ασθένειες. Αξιοποιήστε στο έπακρο τα οφέλη που προσφέρουν με τόση γενναιοδωρία αυτά τα λαχανικά.
Βασιλικός. Αυτό το βότανο δεν είναι χρήσιμο μόνο για να δίνει γεύση και άρωμα στο φαγητό, αλλά κρύβει και πολλά οφέλη για την υγεία. Έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προσφέρει μια μικρή ποσότητα βιταμίνης Κ, που είναι απαραίτητη για τη πήξη του αίματος. Επίσης, περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά, όπως το β-καροτένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και από την εκφύλιση ωχράς κηλίδας στους ηλικιωμένους. Ένα άλλο βασικό προνόμιο του βασιλικού είναι ότι, μπορεί να απαλύνει τους πονοκεφάλους, διότι έχει ένα συστατικό, την ευγενόλη. Μελέτες υποστηρίζουν ότι αυτό το συστατικό λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, όπως και η ασπιρίνη και η ιβουπροφαίνη, και έτσι ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.
Κόκκινο λάχανο. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Κ. Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που καταπολεμάει τη φλεγμονή και προστατεύει τα κύτταρα από τις βλάβες, βοηθώντας έτσι στη πρόσληψη χρόνιων παθήσεων. Είναι επίσης ένα βασικό συστατικό του κολλαγόνου, που ενισχύει τα οστά, το δέρμα και άλλους συνδετικούς ιστούς. Η βιταμίνη Κ βοηθά στην πήξη του αίματος και προστατεύει από την οστεοπόρωση, την αθηροσκλήρωση και τον καρκίνο στον κόλπο.
Χαμομήλι. Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τις αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες του. Επίσης, μπορεί να επιταχύνει την επούλωση των πληγών, ιδιαίτερα των εγκαυμάτων, να βοηθήσει στη θεραπεία του κρυολογήματος και να ηρεμήσει τους μυϊκούς σπασμούς, διευκολύνοντας τις στομαχικές διαταραχές. Επιπλέον, είναι το τέλειο καταπραϋντικό, γιατί σας βοηθάει να κοιμηθείτε, σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα αϋπνίας. Σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας της Ιατρικής Σχολής το χαμομήλι μπορεί να ανακουφίσει το άγχος και ακόμη να μειώσει τα συμπτώματα της ήπιας κατάθλιψης. Αγοράστε λοιπόν σπόρους χαμομηλιού και φυτέψτε τους στο μπαλκόνι σας και σε μερικούς μήνες, θα έχετε μικρά κίτρινα και άσπρα λουλούδια.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα