Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Πώς να γίνω πιο τολμηρή – 4 τρόποι

πώς να γίνω πιο τολμηρή

Το να γίνει κάποιος άνθρωπος πιο τολμηρός από ότι είναι στην πραγματικότητα δεν αποτελεί και πολύ εύκολη διαδικασία και αυτό γιατί σε όλη την ζωή του έχει μάθει να ζει χωρίς να τολμά, χωρίς να παίρνει αποφάσεις και πρωτοβουλίες και αυτό είναι κάτι που το κάνει σε όλα τα επίπεδα της ζωής του. 
Έτσι είτε πρόκειται για προσωπικές αποφάσεις είτε για επαγγελματικές ένας άνθρωπος όταν δεν έχει μάθει να είναι τολμηρός είναι αυτό που λέμε ντροπαλός ή πολύ απλά παίρνει τα δεδομένα της ζωής ως έχουν χωρίς να κάνει αυτός κινήσεις για να αλλάξει το δεδομένα και τις καταστάσεις. 
Με λίγα λόγια εάν αναρωτιέσαι «πώς να γίνω πιο τολμηρή» θα πρέπει να μάθεις μέσα από κάποιους τρόπους και φυσικά αλλάζοντας τις συνήθειες που είχες μέχρι τώρα αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά σου να σταματήσεις να ζεις στην αφάνεια αλλά και να σταματήσεις να παίρνεις τις καταστάσεις και τα πράγματα ως έχουν αλλά να παίρνεις πρωτοβουλίες και να τολμάς να κάνεις πράγματα  που θα σε κάνουν να νιώθεις τολμηρή. 
Εάν θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την ζωή του καθενός μας με μια ταινία τότε στην δική σου περίπτωση θα πρέπει να γράψεις εσύ το σενάριο της ή τουλάχιστον να είσαι πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσος και για να το πετύχεις αυτό πρέπει να μάθεις να τολμάς.
 Σε αυτό το άρθρο  θα σου εξηγήσουμε τους 4 καλύτερους τρόπους με τους οποίους θα καταφέρεις να γίνεις πιο τολμηρή.

Γιατί πρέπει να γίνεις πιο τολμηρή
Εάν είσαι μια γυναίκα η οποία δεν χαρακτηρίζεται για την τόλμη και την αποφασιστικότητά της τότε θα πρέπει να δράσεις ουσιαστικά έτσι ώστε να σταματήσεις να σκέφτεσαι «πώς να γίνω τολμηρή». Η αλήθεια είναι ότι το να μην είσαι τολμηρή μπορεί να σου προκαλεί προβλήματα τόσο στις διαπροσωπικές σου σχέσεις όσο και στις γενικότερες σχέσεις σου όπως επαγγελματικές, κοινωνικές αλλά και να σου δημιουργεί εμπόδια στην ζωή σου. Οι άνθρωποι που είναι πιο τολμηροί αποδεδειγμένα έχουν περισσότερος ευκαιρίες, καλύτερη αντιμετώπιση από τους γύρω τους και φυσικά νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση μιας και μέσα από την τόλμη τους έχουν την δυνατότητα να ορίζουν αυτοί την ζωή τους σε όλα τα επίπεδα.
Όλοι οι άνθρωποι πόσο μάλλον εμείς οι γυναίκες πρέπει να είμαστε τολμηρές αφού στην σύγχρονη εποχή που ζούμε πρέπει να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας. Οι εποχές στις οποίες η γυναίκα έπρεπε να είναι ένα άβουλο και άτολμο πλάσμα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Άλλωστε μια τολμηρή γυναίκα, στα πλαίσια πάντα του φυσιολογικού, συνήθως είναι άξια θαυμασμού, εμπιστοσύνης αλλά και τραβάει τους άντρες επάνω της μιας και οι άντρες θέλουν την γυναίκα τολμηρή και δυναμική εκεί που πρέπει.
Για να πάψεις λοιπόν να σκέφτεσαι “πώς να γίνω πιο τολμηρή” εμείς θα σου δώσουμε 4 τρόπους οι οποίοι θα σε βοηθήσουν πολύ. Φυσικά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνεις και εσωτερική δουλειά με τον εαυτό σου μια και οι άνθρωποι που δεν τολμούν είναι επειδή έχουν μάθει μα συμπεριφέρονται έτσι από την παιδική τους ηλικία.
4 τρόποι για να γίνεις πιο τολμηρή
  1. Μην σκέφτεσαι αρνητικά
Οι αρνητικές σκέψεις δεν είναι σε καμία περίπτωση χαρακτηριστικό των τολμηρών ανθρώπων. Οι αρνητικές σκέψεις σε κρατάνε πάντα ένα βήμα πίσω, σε αποθαρρύνουν και δεν σε αφήνουν να κάνεις τις σκέψεις σου πράξεις. Εάν θέλεις να κάνεις ένα σπουδαίο βήμα προς την κατεύθυνση του να γίνεις πιο τολμηρή και να πάψεις να σκέφτεσαι “πώς να γίνω πιο τολμηρή” απλά σκέψου θετικά και κάθε φορά που μια αρνητική σκέψη κάνει την εμφάνιση της προσπάθησε να την απομακρύνεις χωρίς όμως να την κρίνεις ή να την αναλύσεις.
  1. Βγες από το καβούκι σου
Εάν αναρωτιέσαι “πώς να γίνω πιο τολμηρή” και ταυτόχρονα δεν ανοίγεις τον κύκλο σου ή δεν είσαι κοινωνική τότε όποια προσπάθεια και εάν κάνεις θα πέφτει στο κενό. Ξεκίνα σιγά-σιγά να πιάνεις κουβέντα με όλους τους ανθρώπους που γνωρίζεις σε μια παρέα, να συστήνεσαι μόνη σου ακόμα και να ζητάς πληροφορίες από αγνώστους. Αυτή είναι μια πολύ καλή εξάσκηση για να μάθεις να είσαι πιο τολμηρή.
  1. Νιώσε αυτοπεποίθηση
Για να γίνεις πιο τολμηρή χρειάζεται αναμφισβήτητα να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου με οποιοδήποτε τρόπο. Μάθε να πιστεύεις στις δυνάμεις σου και στον ίδιο σου τον εαυτό και θα γίνεσαι μέρα με την ημέρα πιο τολμηρή. Εάν έχεις αυτοπεποίθηση θα τολμήσεις πράγματα τα οποία δεν θα περνούσαν καν από το μυαλό σου ότι θα μπορούσες να τολμήσεις να κάνεις.
  1. Θέσε στόχους
Τολμηρή χωρίς στόχους δεν μπορείς να γίνεις όσο και εάν το θέλεις. Αφιέρωσε λοιπόν λίγο χρόνο έτσι ώστε να καταφέρεις να καταγράψεις τους στόχους, τα θέλω σου και όλα αυτά για το οποία θέλεις να τολμήσεις ή θέλεις να γίνεις πιο τολμηρή. Έπειτα κάθε μέρα με σύμβουλο την λίστα σου ξεκίνα να τολμάς ένα ένα αυτά που υπάρχουν στην λίστα σου. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχεις γίνει πιο τολμηρή από ότι ήσουν πριν.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα