Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Δείτε το μυστικό έγγραφο του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους

Δείτε το μυστικό έγγραφο του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους

Αποκαλύπτει πού οφείλεται η μη βιωσιμότητα, κατά το Ταμείο, και πώς μπορεί να υπάρξει «ανακούφιση» του χρέους

Επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα στα 60 έτη προτείνει το ΔΝΤ, προκειμένου το χρέος της χώρας να καταστεί βιώσιμο.



Σήμερα έρχεται στο φως ένα απόσπασμα της αναθεωρημένης έκθεσης του Διεθνούς Νομιμσατικού Ταμείου για τη βιωσιμότητα του χρέους, την οποία ζήτησε το Brussels Group.



Πρόκειται για ένα μυστικό έγγραφο, το οποίο κατά πληροφορίες είχε μαζί της η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά την πρόσφατη μαραθώνια Ευρωσύνοδο της Κυριακής.

Στο έγγραφο αναφέρεται: «Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έχει γίνει απολύτως μη βιώσιμο. Αυτό οφείλεται στη χαλάρωση των πολιτικών κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς, ταυτόχρονα με τη χειροτέρευση στο εγχώριο μακροοικονομικό και οικονομικό περιβάλλον, εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών, που έρχεται να προστεθεί στις αντίρροπες δυνάμεις. Οι χρηματοδοτικές ανάγκες μέχρι το τέλος του 2018 υπολογίζονται τώρα σε 85 δισ. ευρώ και το χρέος αναμένεται να κορυφωθεί στα επίπεδα του 200% του ΑΕΠ στα επόμενα δύο χρόνια, δεδομένου ότι θα υπάρξει μια έγκαιρη συμφωνία σε ένα πρόγραμμα. Το χρέος της Ελλάδας μπορεί να γίνει βιώσιμο μόνο με μέτρα ανακούφισης, τα οποία πηγαίνουν πολύ παραπέρα από αυτά που η Ευρώπη εμφανίζεται πρόθυμη να προσφέρει μέχρι τώρα».

Δείτε το έγγραφο



protothema

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα