Η μετάβαση της κυβέρνησης από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση στην “αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση, μου θύμισε το βούλωμα του αποχετευτικού μου…

Βούλωσε για τα καλά μια μέρα το αποχετευτικό μου σύστημα, από τα κατάλοιπα των “ωραίων” σαπουνιών πλυντηρίου και… όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες…
Πάντως πριν φωνάζω τεχνική βοήθεια, κάλεσα τον εργολάβο καθώς το θεώρησα και λίγο περίεργο. Όπως αποδείχθηκε, η αποχέτευση μου δεν ήταν όλη στην ευθεία, είχε πολλά ζιγκ ζαγκ με αποτέλεσμα όπου παρέκλεινε, λόξευε κι έστριβε, να μαζεύονται σαπούνια που είχαν γίνει πέτρωμα.
Ο εργολάβος τότε, φώναξε τον υδραυλικό που έφτιαξε το σύστημα να του καταλογίσει τις ευθύνες, λες και ο ίδιος δεν είχε καμία, αφού υποτίθεται επέβλεπε τις εργασίες.
Ο νεαρός κόντης-υδραυλικός, σήκωσε τα χέρια ψηλά δηλώνοντας, Ό,τι εγένετο, εγένετο, εγώ τα χέρια μου τώρα στα σκατά δεν τα βάζω, φωνάξτε βοθρατζή! Και μας παράτησε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Με κοίταξε ο εργολάβος και πριν προλάβει να συμφωνήσει μαζί του, το βλέμμα μου του έδωσε να καταλάβει ότι δεν έχω σκοπό να φωνάξω κανέναν βοθρατζή… Τελικώς εγώ πλήρωσα τα υλικά, ο εργολάβος έβαλε τον κόπο και το αποχετευτικό καθάρισε, πλην όμως σκόνη πλυντηρίου δεν ξαναμπήκε στο σπίτι. Πλένω με υγρό πράσινο σαπούνι.
Αυτό μου θυμίζει ο ήρωας Τσίπρας και η κυβέρνηση του, και δεν τσιμπάω με τους ανταρσίες της, πιστεύω ότι όλοι ήξεραν τι έκαναν και που θα κατέληγε η ιστορία.

Ο Τσίπρας ήρθε να ολοκληρώσει το μνημόνιο με τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις που υπολείπονταν, τις οποίες η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου αρνιόταν να περάσει για να μην λερώσει άλλο τα χεράκια της. Τώρα τις ψηφίζει όλες με χαρά, κάνοντας και μικρές γκριμάτσες δήθεν δυσανασχέτησης.
Το ίδιο ακριβώς σκατοσκηνικό, είχε παιχτεί μεταξύ Κώστα Καραμανλή και ΓΑΠ. Του Καραμανλή του ζήταγαν μεταρρυθμίσεις. αλλά εκείνος αρνιόταν και μετέθετε στο μέλλον, για να μην αναλάβει το πολιτικό κόστος. Έδωσε την σκυτάλη στον ΓΑΠ, αλλοίωσαν και τα νούμερα του χρέους, ώστε εκείνος να έχει κάθε δικαιολογία να φωνάξει την Τρόικα. Στη συνέχεια ο Καραμανλής έφυγε διακριτικά από την πολιτική βιτρίνα, άφησε τον Σαμαρά στη φάτσα κι εκείνος παρέμεινε στο πισωμάγαζο, μέχρι που το παιδί ξαναμίλησε μετά από πολλά χρόνια παραμονές του δημοψηφίσματος, στηρίζοντας το ΝΑΙ.
Ο Τσίπρας δεν έχει κρύψει τον “σεβασμό” του στην οικογένεια Καραμανλή, εξάλλου η επιλογή Παυλόπουλου ως ΠτΔ το επισφραγίζει, αλλά ούτε εχθρικός είναι προς το ΓΑΠ. Ούτε και ο ΓΑΠ τώρα φαίνεται να κάνει κάποια σοβαρή αντιπολίτευση. Η μόνη αντιπολίτευση έρχεται από την αριστερή βούρτσα καθαρίσματος της τουαλέτας του ΣΎΡΙΖΑ, έτσι για να έχουμε να λέμε, να έχουμε να ελπίζουμε, αλλά να έχουμε και να ψηφίζουμε. Αν δεν διασπαστούν, όπως λένε και οι μεν και οι δε, θα ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, θα κυβερνά η δεξιά βούρτσα και θα γκρινιάζει η αριστερά – νομίζω ότι τέτοιο μοντέλο κομματικής διακυβέρνησης δεν έχει ματαγίνει, ποτέ και πουθενά, μιλάμε για παγκόσμια πρώτη!
Έτσι, «ο καημένος ο Αλέξης που είναι τώρα σε άγχος», όπως λέει και η μητέρα του, ανέλαβε το δύσκολο έργο του καθαρισμού της τουαλέτας με τα σκ@τά των άλλων που έφτασαν και φράκαραν το οικονομικό σύστημα. Οι παγκοσμιοποιητές ζητούσαν εδώ και χρόνια μεταρρυθμίσεις και για το πιο χοντρό πακέτο αυτών, ανέλαβε να «καθαρίσει» η “πρώτη φορά αριστερά”… βούρτσα…
Poster.jpg.ashxΣτην Αμερική, υπάρχει και εξειδίκευση τέτοιου είδους καθαρισμού. Όσοι έχετε δει την ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ, Μάικλ Κλέιτον, ίσως δείτε πολλές ομοιότητες. Η ταινία είναι ένα πολιτικό και ψυχολογικό θρίλερ με ήρωα τον Μάικλ Κλέιτον, ένα είδος “διαμεσολαβητή” μιας μεγάλης νομικής φίρμας, που αναλάμβανε να λύνει ήσυχα κι αποδοτικά τις προβληματικές υποθέσεις. Δικηγόρος και ο ίδιος αλλά πνιγμένος στα χρέη, δέχθηκε να κάνει τη “σκατοδουλειά” από ανάγκη και μηδέν ελπίδα να κάνει άλλου είδους “βιώσιμη” καριέρα, για να χρησιμοποιήσω το αγαπημένο επίθετο του Αλέξη, που το χρησιμοποιεί κατά κόρον ώστε όλοι να καταλαβαίνουν ότι είναι της ομάδας εξυπηρέτησης συμφερόντων τηςΑτζέντας 21.
Για να ολοκληρωθεί η Ατζέντα 21 στην Ελλάδα, κάποιος έπρεπε να χώσει τα χέρια βαθιά στα σκ@τά κι αυτός “βρέθηκε” και ήταν ο Αλέξης Τσίπρας…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ