Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Γερμανοί αναλυτές προειδοποιούν: ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

4 XREOS BOULI

Για τους Έλληνες ξεκινούν δύσκολες εβδομάδες στον δρόμο προς ένα ενδεχόμενο Grexit, εκτιμούν γερμανοί αναλυτές, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle
Η διαχείριση της επόμενης φάσης στο ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκει σύμφωνους όλους τους εταίρους στην ΕΕ.

Για τους Έλληνες ξεκινούν δύσκολες εβδομάδες στον δρόμο προς ένα ενδεχόμενο Grexit, εκτιμούν γερμανοί αναλυτές, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Μετά τις δραματικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα ξεκίνα σήμερα άλλη μια δραματική εβδομάδα, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα, καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη. 

Πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης θα προηγηθεί τηλεδιάσκεψη των επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ, θα ακολουθήσει συνάντηση του EWG στις Βρυξέλλες, συνεδρίαση της ΕΚΤ με αίτημα την αύξηση της έκτακτης ρευστότητας και συνάντηση απόψε στο Παρίσι της καγκελαρίου Μέρκελ και του γάλου προέδρου Ολάντ πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης αύριο το βράδυ.

Οι αρθρογράφοι αρκετών γερμανικών εφημερίδων συμφωνούν ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Ελλάδα, σημειώνει η Deutsche Welle.

Θεωρούν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είπε ψέματα στον ελληνικό λαό, ζητώντας του να πει ένα ηχηρό «όχι» για να ενισχυθεί η διαπραγματευτική της ικανότητα. 
«Ποιος αρχηγός κράτους και κυβέρνησης έχει την πολιτική βούληση μετά από αυτό το ‘όχι’ στις μεταρρυθμίσεις και στη λιτότητα να υποστηρίξει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας και μάλιστα στα στενά χρονικά περιθώρια που υποσχέθηκε ο έλληνας πρωθυπουργός;» αναρωτιέται ο σχολιαστής του Spiegel Οnline.
Κατά την άποψή του οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης θα αντέξουν (σ.σ. τις επιπτώσεις από την έξοδο της Ελλάδας), αλλά για την ίδια την Ελλάδα ξεκινούν «πικρές» εβδομάδες.

Στo ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και η Süddeutsche Zeitung, που με αναλυτικό άρθρο περιγράφει επακριβώς τις δυσκολίες που εμφανίζονται από σήμερα, με τις τράπεζες να βρίσκονται στο όριο αντοχής τους και την ελληνική κυβέρνηση να είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Η εφημερίδα Die Welt προβλέπει διαφωνίες στους κόλπους της ΕΕ για το ελληνικό ζήτημα και τις περιγράφει.

Ενώ ορισμένοι υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι τάσσονται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων, άλλοι ζητούν ανοιχτά πλέον την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

Πρόκειται για θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Ανοιχτό παραμένει ποια θα είναι η στάση τους μετά την τόσο καθαρή έκβαση του δημοψηφίσματος.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι εκπρόσωποι των θεσμών εξήγγειλαν πριν από μια εβδομάδα ότι το δημοψήφισμα θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Πολιτικοί, όμως, συνεχώς επαναλάμβαναν ότι ακόμη και με ένα «όχι» οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές. Αρκετοί ευρωβουλευτές συζητούν πλέον ανοιχτά το ενδεχόμενο ενός Grexit.

«Ένα Grexit θα ενίσχυε την ευρωζώνη και θα έκανε παράλληλα σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να παραβιάζει με τόσο πρωτοφανή τρόπο το κλίμα συναίνεσης που έχει συμβάλει επί δεκαετίες στην επιτυχία της ΕΕ», δήλωσε στην εφημερίδα ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αλεξάντερ Λάμπσντορφ.
DW.DE
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα