Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κραδασμική απορρόφηση


Τι είναι οι κραδασμοί ? Οι κραδασμοί είναι όλες οι δονήσεις γύρω μας. Δονήσεις που άλλοτε είναι δυνατές και άλλοτε πάλι όχι. Ο κραδασμός είναι μορφή δόνησης συνήθως δυνατός, αλλά μπορεί και να είναι υπόκωφος.


Τέτοιες καταστάσεις δονήσεων και κραδασμών όλοι μας βιώνουμε καθημερινά. Σημασία δεν έχει απαραίτητα το μέγεθος τους μόνο, αλλά και η συχνότητα αυτών.
Δηλαδή ένας άνθρωπος που ζει ή εργάζεται σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με αρκετό θόρυβο λαμβάνει τέτοιους κραδασμούς συνέχεια. Μπορεί ο άνθρωπος αυτός να έχει συνηθίσει τον θόρυβο, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι ο όποιος θόρυβος δεν είναι εναντίον του.
Έτσι εμείς κάποιες φορές νιώθουμε κόπωση, νιώθουμε νεύρα, νιώθουμε μία υπερδιέγερση και αναζητούμε ανακούφιση σε κάτι ηρεμιστικό, όπως μπορεί να είναι ένα ποτάκι, ένα τσάι, ακόμη και χάπι. Όλα αυτά πια στη ζωή μας έχουν πολλαπλασιαστεί και όλο και πιο συχνά ακούς ανθρώπους να μην μπορούν να ηρεμίσουν, ακόμη και τη στιγμή των διακοπών τους ή κατά τη διάρκεια της χαλάρωσής τους στο σπίτι τους. Τινάγματα κατά τη διάρκεια του ύπνου και μορφές θυμού για το παραμικρό. 

Σε όλο αυτό ο κάθε άνθρωπος νιώθει παράξενα, ειδικά αν ήταν κάποτε ένας άνθρωπος ήρεμος και ήσυχος. Και αυτός ο άνθρωπος θα τα βάζει με τον εαυτό του, αφού θα αναρωτιέται πως «κατάντησε» έτσι.
Ένα όπλο είναι λοιπόν αυτό που μπορεί να μας οδηγήσει στην απόλυτη απορρόφηση αυτών των κραδασμών και είναι και το υπέρτατο «όπλο» όλων, είναι το «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησον με.
Με καμία διάθεση θρησκευτικού χαρακτήρα λοιπόν, αλλά μέσα από την απλότητα της δικής σας ελευθερίας και χαλάρωσης, το όπλο αυτό ακούει στην πιο απλή μορφή της προσευχής.
Κάποιοι θα πουν, μα εγώ δεν πιστεύω στον Θεό. Και εδώ θα πω, πως επειδή εμείς δεν πιστεύουμε στον Θεό αυτό δεν σημαίνει ότι και ο Θεός δεν πιστεύει σε μας.
Ο Θεός λοιπόν πιστεύει σε όλους μας, είτε εμείς τον πιστεύουμε είτε όχι. Αυτή είναι η Ευσπλαχνία Του.
Και αφού Εκείνος πιστεύει σε μας και αφού Εκείνος είναι η Ανώτερη Δύναμη, ας κάνουμε κάτι απλό και όμορφο.
Πάντα αναζητούσαμε στη ζωή μας ανθρώπους να πιστεύουν σε μας. Αυτός ήταν και είναι πάντα ο στόχος μας, να πιστέψουν οι άλλοι σε μας και στις ικανότητές μας. Ωραία, έχουμε λοιπόν Τον Ανώτερο Νου να πιστεύει σε μας. Ακόμη και να μην πιστεύεις στον Θεό, σίγουρα πιστεύεις ότι κάτι υπάρχει εκεί έξω στο σύμπαν. Αυτό το Υπέρτατο Ον λοιπόν πιστεύει σε σένα. Ενώ εσύ αναζητάς την επιβεβαίωση και την επιβράβευση από τον περίγυρο σου, για να νιώσει καλά, υπάρχει Εκείνος που πιστεύει σε σένα. Γιατί άραγε πιστεύει σε σένα ? Μα γιατί σε ξέρει και από την «καλή» και από την «ανάποδη». Ξέρει κάθε σου σκέψη, κάθε σου πρόβλημα, κάθε σου επιθυμία. Γνωρίζει πολύ καλά ο Θεός επίσης ότι εκεί μέσα σε σένα υπάρχει κι Εκείνος. Αφού σε έπλασε κατ’ εικόνα και ομοίωση. 

Το να λάβεις εσύ λοιπόν μία ασπίδα προστασίας και να βοηθήσεις τον εαυτό σου να απαλλαγεί από όλους τους κραδασμούς της ζωής σου, είναι δικαίωμα σου. Ένα δικαίωμα που δεν θα σε αναγκάσει να στερήσεις τίποτε από κανέναν.
Αυτή λοιπόν η τόσο μικρή, αλλά συνάμα τόσο θαυματουργή ευχή, είναι ένα μεγαλείο. Ένα μεγαλείο που θα σε βοηθήσει να έρθεις σε ισορροπία. Με ποιο τρόπο ? Μα όσο συχνά νιώθεις πίεση, μείνε για λίγο στη σιωπή και νιώσε να την λες από μέσα σου, αργά αργά και σταθερά. Με γλυκύτητα στη χροιά σου, αν τη λες δυνατά. Νιώσε την ψυχή σου και την καρδιά σου να ενώνεται με Εκείνον. Αφέσου με πίστη στα δικά του χέρια.
Όποτε έχεις δύσκολη μέρα, εκεί την ώρα της δυσκολίας, Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με. Όταν έχεις να αντιμετωπίσεις δύσκολο ραντεβού, επίσης.
Οι φορές τις επανάληψης, όσο εσύ νιώθεις. Μέχρι να νιώσεις ανακούφιση μπορείς να την επαναλαμβάνεις.
Μπορείς επίσης τις ώρες που επιστρέφεις στο σπίτι σου να την λες περισσότερες φορές αυτή την ευχή, με οδηγό ένα κομποσκοίνι προσευχής. Να έχεις κάθε κόμπο και την ευχή. Θα δεις μεγάλα οφέλη στη ζωή σου όσο περισσότερο μελετάς αυτή την ευχή. Ο Ιησούς είναι ο αδερφός που όλοι επιθυμούμε. Ένας αδερφός που πάντα είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει. 

Έτσι όσους κραδασμούς και να έχουμε μέσα στην μέρα μας, όσα προβλήματα και να έχουμε αυτή η ευχή θα γίνει το βάλσαμο μας. Είναι ο καλύτερος ψυχολόγος, το καλύτερο βάλσαμο ως φάρμακο. Γιατί αυτό το φάρμακο γιατρεύει το σώμα, τον νου και την ψυχή.

Το να το δοκιμάσουμε είναι δικαίωμά μας. Το να το βάλουμε στη ζωή μας, επίσης. Όταν αρχίσουμε να βιώνουμε τα οφέλη της ευχής αυτής τότε θα το πούμε και στον διπλανό μας. Και τότε σιγά σιγά κάθε μας βάρος θα φεύγει. Τότε η ζωή μας θα γίνει ένας υπέροχος δρόμος γεμάτος αγάπη.


Δωροθέα  


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα