Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΜΟΥ


Ο ιερέας Σαολίν αν σε βαρέσει με την υπεργροθιά του θα πάθεις μεγαλύτερη ζημιά από το κτύπημα που θα δεχθείς με ατσάλινη γροθιά.
Πριν από 1.500 χρόνια ένας βουδιστής μοναχός έστησε ένα υπερσύγχρονο φίτνες, μόνο για πολεμικές τέχνες, το Σάο Λιν, και μόνο για καλόγερους που ήθελαν να μάθουν τα μυστικά της αυτοάμυνας.
Σαο Λιν είναι μια από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες. Σ’αυτό το έργο δεν παίζει η Ιστορία. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε ξεκίνησε η πρωτογνώση στο ανθρώπινο σώμα, και πότε και πως εξελίχθηκε η μελέτη των αδύνατων σημείων του.
Δεν μιλάς. Τι να πεις όταν βρεθείς απέναντι σε άνθρωπο που σου λέει, μονολογώντας, εσύ απλά ακούς, ότι: «Γνωρίζω πως κινείται το βουνό». Ό,τι και να πεις, θα προδώσεις την πνευματική σου αναπηρία.
Πως εξελίχθηκαν οι πολεμικές τέχνες. Σιωπή.
Ο αποδυτηριάκιας θα σου κάνει το δώρο, ημέρα του Ήλιου και σήμερα, χθες γιόρταζε ο Ηλίας.
Σε διάλεξα για μαθητή μου, του είπε, επειδή είσαι πνευματικά ανωτερός μου. Μη μιλάς.
Πριν από επτάμισυ χιλιάδες χρόνια έτρεξε ο εγγονός στον αποτραβηγμένο από τους ανθρώπους παππού του. Κατενθουσιασμένος ο μικρός για το μεγάλο νέο: «Παππού, οι άνθρωποι έμαθαν να μιλάνε!...». Ο παππούς σκοτείνιασε. Έστρεψε λίγο το κεφάλι και του ξέφυγε ένα δάκρυ.
Έτσι που λες. «Σε διάλεξα για μαθητή μου επειδή είσαι πνευματικά ανώτερός μου» του είπε «και γιατί θέλω να πεθάνω ευτυχισμένος».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα