Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Φτάνει πια! / Το μήνυμα του Ελληνισμού / Η θέση της Ελλάδας / Η λεβεντιά είναι αγωνιστική

Νίκος Λυγερός - Φτάνει πια! / Το μήνυμα του Ελληνισμού / Η θέση της Ελλάδας / Η λεβεντιά είναι αγωνιστική.
Τώρα το θέμα δεν είναι πια μια αποκλειστικότητα του πολιτικού χώρου, πρέπει ο ίδιος ο ελληνικός λαός ν’ αποφασίσει και αυτό πρέπει να γίνει όχι με αυτά που του είπαν περί διαπραγματεύσεων εδώ και μήνες, αλλά με την κατάληξη, αφού αυτές τελείωσαν χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Έτσι το δημοψήφισμα μετατρέπεται σε συμβολική πράξη, αφού δεν αντιπροσωπεύει επί του πρακτέου ένα συγκεκριμένο κείμενο πάνω στο οποίο θα είχαμε καταλήξει. Αυτό που έχει σημασία πλέον και το λένε όλοι. Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα πρέπει να σκεφτούμε ότι τα βήματα που έχουμε κάνει για το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να συνεχιστούν για να έχουμε μια ισχυρή παρουσία στη θάλασσα και σε γεωπολιτικό επίπεδο. Πρέπει να συνεχίσουμε τις τριμερείς που παίζουν ένα σπουδαίο ρόλο. Επίσης πρέπει να συνεχίσουμε τον διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, που εκδόθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τρέχει αυτές τις μέρες, αφού η καταληκτική ημερομηνία για τις υποψηφιότητες των εταιρειών είναι η 14η Ιουλίου 2015. Χρειαζόμαστε αντοχές και συνείδηση, γιατί τώρα είμαστε μόνο ο ελληνικός λαός. Όλη η ευθύνη πέφτει πάνω μας. Μόνο που αυτό δεν πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά αντιθέτως να μας κάνει ακόμα πιο αγωνιστικούς.

Νίκος Λυγερός - Το μήνυμα του Ελληνισμού

Το μήνυμα του Ελληνισμού πρέπει να είναι ξεκάθαρο. Δεν είμαστε ούτε μίζεροι, ούτε τεμπέληδες, αλλά παραμένουμε αγωνιστές και στις πιο δύσκολες στιγμές, ενώ άλλοι μπορεί να τα είχαν παρατήσει από πιο πριν. Κανείς, λοιπόν, δεν λέει ότι δεν είναι δύσκολη η θέση μας, απλώς τώρα η ευθύνη ανήκει σε εμάς για να προετοιμάσουμε την επόμενη. Διότι δεν έχει νόημα μόνο η στιγμή όσο δύσκολη κι αν είναι, δεν έχει νόημα μόνο το παρόν και τα εμπόδιά του, αλλά το μέλλον, γιατί αυτό θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να τα ξεχάσουμε και πρέπει να σκεφτούμε όχι αντιδραστικά, αλλά αντιστασιακά και ορθολογικά, για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους λαούς που μας υποστηρίζουν σε όλη την Ευρώπη, διότι βλέπουν ότι το παλεύουμε. Ο Ελληνισμός δεν προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι μια ιδεολογία. Αποτελεί μια ανάγκη για την Ελλάδα, διότι έτσι δεν πεθαίνει ποτέ. Ο Ελληνισμός είναι πιο διαχρονικός από τις ιδεολογίες, γιατί αυτές παράγουν δογματισμό. Ο Ελληνισμός παράγει έργο που θαυμάζει όλη η Ανθρωπότητα. Τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξουμε με την πράξη μας ότι συνεχίζουμε αυτό το έργο, γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο και μόνο θα γίνει η υπέρβαση και θα προσπεράσουμε τα εμπόδια που μας προκαλούν τόσες δυσκολίες. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την πορεία μας ακάθεκτα στην Ευρώπη που δημιουργήσαμε.

Νίκος Λυγερός - Η θέση της Ελλάδας

Η θέση της Ελλάδας πρέπει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είμαστε στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Είμαστε στο πλαίσιο της ΑΟΖ, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε και δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε με κομματικές διαφωνίες. Τα κόμματα είναι πολλά, αλλά η Ελλάδα μία. Και δεν μπορούμε απλώς να προκαλέσουμε διχασμό μόνο και μόνο για να σώσουμε ιδεολογίες. Αυτό που πρέπει να παραμείνει στο τέλος της ημέρας και στο τέλος του δημοψηφίσματος είναι ο Ελληνισμός, γιατί αυτός και μόνο αυτός μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα και όχι τα κόμματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη κι έφτασαν στα όρια τους, τώρα μας εξηγούν ότι πρέπει να πάρουμε μόνοι μας την απόφαση. Αλλά αυτό θα γίνει και δεν θα τα παρατήσουμε τώρα. Ναι, θα πάρουμε την απόφαση, χωρίς να περιμένουμε καμιά κομματική βοήθεια ή γραμμή. Όλες οι γραμμές έχουν ειπωθεί και τώρα η ευθύνη είναι δική μας. Δεν πρόκειται να μπερδευτούμε με το κείμενο του ψηφοδελτίου. Ξέρουμε πια ότι έχει μόνο και μόνο συμβολική αξία κι ότι πρόκειται για το μέλλον μας. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη από την αρχή. Η Ελλάδα εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ευρωζώνη με τη θέλησή της. Κι είναι με τη θέλησή της και τις δυνάμεις της που θα συνεχίσει σ’ αυτό το πλαίσιο.

Νίκος Λυγερός - Η λεβεντιά είναι αγωνιστική

Η λεβεντιά είναι αγωνιστική κι όχι δογματική. Η λεβεντιά δεν μασάει τα λόγια της όταν βλέπει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Επίσης, εδώ δεν παίζουμε πόκερ ή τάβλι, δεν υπάρχουν χαρτιά, ούτε ζάρια, αλλά μόνο και μόνο κινήσεις. Δεν είναι ένας αγώνας εντυπώσεων, αλλά η ουσία για τον ελληνικό λαό. Εδώ πρέπει να σηκώσουμε ένα τεράστιο βάρος και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, όχι για να δώσουμε κάποια θέση μας, αλλά για να βοηθήσουμε τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει αυτόν τον εθνικό κίνδυνο. Έτσι όταν αντιλαμβάνεσαι ότι πρέπει ν’ αλλάξεις γνώμη, γιατί άλλαξαν τα δεδομένα, πρέπει να το κάνεις αν πιστεύεις πραγματικά σε αυτά που λες. Όποια και να είναι η επίσημη θέση. Διότι εδώ ο αγώνας είναι μοναδικός. Θέλουμε τη συνέχεια, για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την υψηλή μας στρατηγική. Δεν έχουμε καμία ανάγκη από κάποια κομματική οδηγία. Ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε για την Ελλάδα και το μέλλον της. Δεν πρόκειται να μας χειραγωγήσει καμιά ιδεολογία. Είμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση και η λεβεντιά είναι απαραίτητη. Δεν θα γονατίσουμε, δεν θα κάνουμε πίσω και ενωμένοι θα δηλώσουμε σε όλους ότι ζούμε στην Ευρώπη εδώ και αιώνες, γιατί αυτός είναι ο ιστορικός μας χώρος και χρόνος.


 
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα