Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΙΝ ΔΕΙ


Ένας τίποτας ήταν ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, που έβαλε σκοπό να ξεσηκώσει τους Έλληνες να διώξουν τους Τούρκους μετά από 400 χρόνια. Μάλιστα, κύριε. Ένας 35χρονος γραφιάς, ένας λογιστάκος στην Οδησσό, εκεί που ζούσαν και εμπορευόντουσαν αρκετοί Έλληνες. Νικόλαος Σκουφάς στο όνομα, από την Άρτα, ο αγνός και ένθερμος πατριώτης που έφτιαξε την Φιλική Εταιρεία με τον Πάτμιο Εμμανουήλ Ξάνθο και τον Ιωαννίτη ΑθανάσιοΤσακάλωφ.
Επειδή όχι μόνον ο Σκουφάς, αλλά και οι άλλοι δύο ήταν οι τίποτες, για να περπατήσει το έργο συμφώνησαν να παραμυθιάζουν τους πάντες ότι κεφαλή, ότι Υπέρτατη Αρχή της Εταιρείας είναι κάποιος πολύ μεγάλος, πολύ σπουδαίος που δεν πρέπει να φανερωθεί και φωτογράφιζαν τον τσάρο η, τον υπουργό του Ιωάννη Καποδίστρια.

Πλουσιώτατο το ιστορικό υλικό σχετικά με τη δράση της Φιλικής Εταιρείας, η οποία ενεργούσε απολύτως συνωμοτικά, σύμφωνα με τα μασονικά πρότυπα και όταν ξέσπασε η επανάσταση εξαφανίστηκε. Φοβερό, ε; Μετά το 1821 ουδείς ασχολήθηκε με τους πρωτεργάτες να ανάψει η σπίθα, η φλόγα της ελευθερίας. Ποιοι όρκοι πίστεως στο όνομα του Χριστού για την Φιλική Εταιρεία; Όλα αυτά ξεχάστηκαν, όσοι ανέλαβαν πρωταγωνιστές του ξεσηκωμού το έριξαν στα ατελείωτα ρουφιανιλίκια.
 
Το καλοκαίρι του 1814 στο φτωχικό του Νικόλαου Σκουφά κτυπάει την πόρτα ο Ξάνθος που φέρνει μαζύ του τον Τσακάλωφ. Εκείνη τη νύχτα με δάκρυα στα μάτια οι τρεις νέοι έδωσαν τα χέρια και έτσι γεννήθηκε η Φιλική Εταιρεία. Με άτομα τρία και όνειρα χίλια δεκατρία. Ο Σκουφάς ευτύχησε να πεθάνει ενωρίς, το 1818, συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου, σα σήμερα, κι έτσι να μη βιώσει τα αίσχη κάποιων επώνυμων που στρατεύθηκαν στο μεγάλο αγώνα.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα