Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Η Μαργαρίνη, τα Πατατάκια και οι Τηγανητές Πατάτες σύντομα θα απαγορεύονται από το νόμο!

Σας αρέσουν οι τηγανητές πατάτες, τα πατατάκια και άλλες τηγανητές λιχουδιές; Αυτές οι τροφές σύντομα θα απαγορεύονται από το νόμο.

Πώς έχουν τα πράγματα, τα τρανς λιπαρά θα απαγορευθούν, και αυτό σημαίνει ότι  θα σταματήσουν να πωλούνται πλέον πατατάκια, τηγανητές πατάτες, λουκουμάδες, μαργαρίνη, ποπ κορν μικροκυμάτων και όλα τα άλλα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα λίπη. Τουλάχιστον δεν θα είναι πια σε αυτή τη μορφή που τα συναντάμε .
Μαργαρίνη, πατατάκια και τηγανητές πατάτες σύντομα θα απαγορεύεται από το νόμο!
Τα τρανς λιπαρά είναι ακόρεστα λίπη με ορισμένα λιπαρά οξέα, και η κατανάλωσή τους συνδέεται με καρδιακές παθήσεις  ώστε πάρα πολλοί κυβερνητικοί οργανισμοί και κέντρα για τον έλεγχο των τροφίμων, παρεμβαίνουν κατά της παραγωγής τους.
Αναφέρεται ότι τα τρανς λιπαρά οξέα, χαρακτηρίζονται πλέον ως μη ασφαλή για κατανάλωση, πράγμα που σημαίνει ότι η χρήση τους στην παραγωγή τροφίμων θα πρέπει να απαγορευτεί.
Οι εταιρείες που παράγουν τρόφιμα που περιέχουν λίπη θα έχουν τρία χρόνια για να τα αποσύρουν από τη κυκλοφορία, και θα είναι σε θέση να τα χρησιμοποιούν μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και με ειδική άδεια.
Η FDA (Food and Drug Administration), η υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ, αρμόδια για τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων και φαρμάκων, είχε προτείνει, ήδη από το 2013, να αφαιρεθούν τα τρανς λιπαρά οξέα από τα τρόφιμα. Ωστόσο, μόλις τώρα ανακοινώθηκε ότι η απόφαση είναι έγκυρη.
- Λάβαμε αυτήν την απόφασή βάσει επιστημονικών στοιχείων και δοκιμών. Μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των χρόνιων ασθενειών και η απόφαση αυτή είναι σύμφωνη με άλλες πρωτοβουλίες της FDA για τη βελτίωση της υγείας των Αμερικανών - λέει η Susan Maine, διευθύντρια του Κέντρου για την Ασφάλεια των Τροφίμων στην FDA.
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα τρανς λίπη αυξάνουν τα κακά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και μειώνουνι το επίπεδο της καλής χοληστερόλης.
Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων επισημαίνει ότι η εξάλειψη των τρανς λιπαρών οξέων θα αποτρέψει 20.000 καρδιακές προσβολές και 7.000 θανάτους που οφείλονται σε καρδιακή νόσο σε ετήσια βάση.
Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά ισχύουν για τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πρότυπα που εφαρμόζονται εκεί, τελικά θα ισχύσουν και για την Ευρώπη, ακόμη και για τη χώρα μας.
Από το 2006, απαιτείται από τους κατασκευαστές τροφίμων να περιλαμβάνουν ετικέτες που αποκαλύπτουν το ποσό των τρανς λιπαρών οξέων στα προϊόντα τους. Λόγω αυτών των μέτρων, η ποσότητα των τρανς  λιπαρών στα προϊόντα μειώθηκε κατά 78 τοις εκατό.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

[Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της ανάρτησης αυτής χωρίς αναφορά στην πηγή και χωρίς την πλήρη αναγραφή όλων των συντακτών όπως ακριβώς αναφέρονται σε αυτήν. Σε αντίθετη περίπτωση το ιστολόγιο επιφυλάσσεται για χρήση κάθε νομίμου δικαιώματος του]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα