Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ, «ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ» ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Φοτο1Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε προέκταση και το μέλλον του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος κρίνεται από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί για να διασώσουν ή όχι την ελληνική οικονομία, αναφέρει σε μια μακροσκελή του ανάλυση ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, Bill Fleckenstein, πρόεδρος του Fleckenstein Capital.
20131022143126-screen-shot-2013-10-22-at-2-30-45-pm
Όπως αναφέρει, η κατάρρευση του ελληνικού τραπεζιτικού συστήματος θα έχει σαν άμεση συνέπεια σεισμικούς τριγμούς στο τραπεζιτικό σύστημα των χωρών Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας και σε προέκταση και Γαλλίας, με αποτέλεσμα την αρχή της κατάρρευσης της ιδίας της Ευρωζώνης και σε προέκταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο Αμερικανός οικονομολόγος τονίζει ότι για αυτόν δεν ήταν έκπληξη τα αποτελέσματα του ελληνικού δημοψηφίσματος ενώ πολλοί συνάδελφοι του προέβλεπαν ότι θα βγει το ΝΑΙ, καθώς είχε τονίσει από την περασμένη Τέταρτη ότι τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωζώνη στην Ελλάδα ήταν αδύνατο να γίνουν δεκτά. Άρα ήταν προβοκατόρικα!
Ο χρόνος είναι ελάχιστος όπως τονίζει και αν δεν ενεργήσουν τάχιστα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, τότε θα επέλθει η απόλυτη καταστροφή και όπως γράφει χαρακτηριστικά : «They are wrong, there is no time left, and if Greece falls out of the euro, then why would anybody want to keep money in a Spanish, Portuguese, or Italian bank», δηλαδή, «Κάνουν λάθος, δεν υπάρχει χρόνος, αν η Ελλάδα βγει έξω από το ευρώ τότε γιατί κάποιος θα επιμένει να κρατά τις καταθέσεις του στις ισπανικές, πορτογαλικές και ιταλικές τράπεζες ;».
Πολλοί Αμερικανοί ανησυχούν έντονα όχι γιατί Ελλάδα παίζει καθοριστικό ρόλο στις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, αλλά γιατί είναι αδύνατον να προβλεφτεί το πώς θα αντιδράσουν οι κερδοσκοπικές αγορές στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς η εμπειρία λέει πως αυτό θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που μπορεί να καταρρεύσουν το ίδιο το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Η ώρα της αλήθειας για την χώρα μας είναι και για την ίδια την Ευρώπη, αλλά και για τις πολύ λεπτές παγκόσμιες ισορροπίες. Τώρα το πώς φτάσαμε εδώ, το πως η Ενωμένη Ευρώπη κατάντησε Ευρώπη υπό διάλυση, εδώ ας αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους .
Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιους συμφέρει με «αιχμή του δόρατος» την Ελλάδα, να διαλυθεί το παγκόσμιο σύστημα ;
Αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλο αδιέξοδο στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που διευθύνεται από την Δύση, με τα τεράστια χρέη των μεγάλων δυτικών χωρών ενώ βυσσοδομεί η κρίση με την Ρωσία. Από… ένα «stein», (χωρίς προκαταλήψεις), οικονομολόγο, μαθαίνεις την αλήθεια!
Ο νοών νοείτο!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα