Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Οπισθοχώρηση Μαξίμου: Δεν καταθέτει τώρα τη ρύθμιση για τους αγρότες



Δυο καυτά θέματα, αυτό της φορολογίας των αγροτών που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και από την αντιπολίτευση, καθώς και η ρύθμιση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις δεν θα περιλαμβάνονται τελικά στο νομοσχέδιο της Τετάρτης

Όπως ξεκαθαρίζει ενημερωτικό Σημείωμα όπως μετονομάστηκε το non paper της κυβέρνησης «στη Βουλή δεν έρχονται αυτή την εβδομάδα οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις καθώς και οι τυχόν ρυθμίσεις για την φορολόγηση των αγροτών»
Τι θα περιέχει το νομοσχέδιο σύμφωνα με την κυβέρνηση:

Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.
- Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, οι ρυθμίσεις για τους αγρότες και τις πρόωρες συντάξεις δεν ήταν προαπαιτούμενα από τους δανειστές σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων.

Απειλούσε να καταψηφίσει η αντιπολίτευση

 Η ρυθμίσεις για τους αγρότες προκάλεσαν θύελλα και στο εσωτερικό της ΝΔ με πολλούς βουλευτές, τουλάχιστον 15, προερχόμενους από την επαρχία να μιλούν για μνημόνιο στον αγροτικό τομέα και να προειδοποιούν ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσουν.
Την καταψήφιση από το ΠΑΣΟΚ των μέτρων που αφορούν τους αγρότες προανήγγειλε ο εισηγητής του ΚΤΕ Παραγωγής και Εμπορίου, Γιάννης Δριβελέγκας. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο κ. Τσίπρας μαζί με τον κ. Καμμένο μετά από έξι μήνες σκληρής διαπραγμάτευσης κατάφεραν ένα καίριο χτύπημα στον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Τομέα, τον διαλύουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν θα το επιτρέψει». 
Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και με την ΠΑΣΕΓΕΣ προκειμένου να προτείνει συγκεκριμένες αλλαγές, ενώ αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και η ΚΟ του κόμματος. 
Κρίμα που το ΠΑΣΟΚ  δεν πάτησε πόδι και για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ε;Τον Κώδικα που αφορά στις κατασχέσεις σπιτιών. Τι έγινε δεν είχαν εκεί δικούς τους ψηφοφόρους ή συνδικαλιστές;
Τελικά το νομοσχέδιο που συμβαδίζει με την “έντιμη” συμφωνία με τους εταίρους, φαίνεται ότι κρίθηκε τόσο λάιτ και δίκαιο ώστε το εμπλούτισαν και με ρυθμίσεις που δεν ήταν προαπαιτούμενες από τους δανειστές. Σε αυτή τη φάση των διαπραγματεύσεων. Έβαλαν λίγο από τα προσεχώς…
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα