Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πάμε γι'άλλες πολιτείες!



Ένας χωρισμός είναι μεγάλος δάσκαλος. Σε μαθαίνει πράγματα για σένα, τον πρώην σύντροφό σου, τη σχέση σας, τους ανθρώπους γενικά -κι επιμένω για σένα.
Ωστόσο μετά από κάθε απώλεια οφείλουμε να βάζουμε τελεία για να κάνουμε βήματα μπροστά.
Για να προχωρήσετε σε μια νέα σχέση δεν πρέπει να νιώθετε χωρισμένοι. Πρέπει να νιώθετε ελεύθεροι. Εδώ είναι το κλειδί.
Θα αναρωτιέστε πώς παίρνει κάποιος το κλειδί της ελευθερίας;
Ο χρόνος που χρειάζεται για να αισθανθεί ένας άνθρωπος ελεύθερος μετά από μια σχέση είναι υποκειμενικός και σχετίζεται με χίλιους δυο παράγοντες. Για κάποιους είναι αρκετή μια ώρα ανασυγκρότησης, για κάποιους άλλους βδομάδες πνιγμένες σε ποτό, ξενύχτι, ζωή στα άκρα, γι ‘αλλους χρόνια ολόκληρα και μια χούφτα δακρύβρεχτα χαρτομάντιλα πάνω από μια φωτογραφία.

Ο χρόνος λοιπόν και η δύναμη με την οποία θα πατήσεις το κουμπάκι του «disconnect» κι όχι του «rewind» σε κάθε ανάμνηση σχετίζεται με το είδος της σχέσης που είχες με αυτό τον άνθρωπο. Αν ήταν σχέση υγιής που σου πρόσφερε όσα χρειαζόσουν αν ήταν σχέση που κάλυπτε τους τομείς επικοινωνίας που ήταν για σένα σημαντικοί ή αν ήταν μια εξαρτητική ή συμβιβαστική σχέση.
Σχετίζεται με τους λόγους για τους οποίους έληξε η σχέση.
Αν οι λόγοι ήταν σημαντικοί και για τους δυο σας τότε πιθανόν να καταλήξατε στην απόφαση του χωρισμού από κοινού.Αν πάλι όχι τότε ο ένας εκ των δύο θα πονάει περισσότερο με πιθανότητα να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μπει σε μια καινούργια σχέση. Αν τα συναισθήματα είχαν κάνει τον κύκλο τους, τότε η απόφαση χωρισμού είναι πιο συνειδητοποιημένη και η αρχή μιας νέας σχέσης ευκολότερη.
Σχετίζεται, επίσης, με τον τρόπο τον οποίο μπήκε το τέρμα. Επώδυνα, ανώδυνα, συνεναιτικά; Κι ας μη ξεχνάμε ότι ο τρόπος αυτός μαρτυράει και την ποιότητα που είχε η σχέση.
Σχετίζεται με το περιβάλλον ή τον περίγυρο του ατόμου που ενισχύει ή αποδέχεται το χωρισμό του ζευγαριού. Αν υπάρχει κοινή παρέα τότε δεν είναι εύκολο για κανέναν από τους δύο.
Σχετίζεται και με σένα τον ίδιο, την προσωπικότητα, τις εμπειρίες σου στο χωρισμό, τις ανάγκες σου και τους λόγους που θες να δημιουργήσεις μια καινούργια σχέση.
Μάλλον δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή για την αρχή μιας νέας σχέσης. Καμιά συνταγή δεν είναι η καλύτερη αν δεν έχεις κόψει τις γέφυρες με το παρελθόν. Υπάρχει η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσεις όταν αισθάνεσαι ότι έχεις καταλάβει τα λάθη από την προηγούμενη, τους λόγους που χρειάζεσαι μια καινούργια, πόσο διατεθειμένος είσαι να υποστηρίξεις αυτούς τους λόγους κι αν έχεις ξεπεράσει το παρελθόν και το συναίσθημα που σου προκαλούσε.
Η καταληκτική ημερομηνία χωρισμού με την εναρκτήρια ημερομηνία μιας καινούργιας σχέσης είναι καθαρά δικαίωμά σου. Αν τα στάδια της άρνησης, του πόνου, της θλίψης, του θυμού, της εκδίκησης, της αποδοχής μπορείς να τα περάσεις μέσα σε 5 μέρες, 5 μήνες ή 5 χρόνια τι σημασία έχει;
Βίωσε και αποδέξου όλα τα συναισθήματα που σου προκαλεί η απώλεια χωρίς να σ’ ενδιαφέρει ο χρόνος που θα πάρει. Αν προσποιείσαι ότι δεν πονάς, τα συναισθήματα θα σου βγουν λίγο πιο κάτω στη ζωή με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αν κατηγορείς μόνο τον εαυτό σου ή τον άλλο για το χωρισμό δεν είσαι δίκαιος για κανέναν από τους δύο και σίγουρα έτσι δε θα μπορείς να βελτιωθείς. Αν ξεπεράσεις το χωρισμό με μια άλλη σχέση θα πονέσεις τον εαυτό σου ή θα πληγώσεις έναν άλλο άνθρωπο.
Έτοιμοι να προχωρήσουν είναι αυτοί που σταματούν να συγκρίνουν τους πρώην με τους νυν. Είναι το σημείο που είναι ανοιχτοί και πρόθυμοι να μάθουν τον άλλο και να αγαπήσουν αυτές τις μικρές του λεπτομέρειες που είναι αλλιώτικες από τις λεπτομέρειες της προηγούμενης σχέσης τους.
Αναγνώρισε στη σκυταλοδρομία της ζωής σε ποιο σημείο βρίσκεσαι. Στην αρχή με την ελπίδα κάποτε να ξεχαστείς, στο μέσο της διαδρομής ή έχεις δώσει ήδη τη σκυτάλη στην επόμενη σχέση;
Αν μόλις χώρισες, βγες για να τα σπάσεις κι από αύριο άντε καρδιά σου κι άσπρο πάτο καιρό να πας στο παρακάτω.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα