Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Τι δηλώνουν σήμερα Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς

Την κρίσιμη ημέρα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα οι Ολάντ, Ρέντσι και Σουλτς στέλνουν τα δικά τους μηνύματα μέσα από τις δηλώσεις τους.
Συγκεκριμένα ο Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως "Είτε οι Έλληνες ψηφίσουν 'ναι', είτε 'όχι', θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει εντός της ζώνης του ευρώ".
Σύμφωνα με πηγές από το στενό περιβάλλον του Γάλλου προέδρου, ο Ολάντ θα τοποθετηθεί αύριο επί του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και έπειτα σκοπεύει να ξεκινήσει επαφές με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

"Θα συζητήσουν για εξεύρεση λύσης" αναφέρουν οι πηγές και τονίζουν ότι ο πρόεδρος εκτιμά ότι με το δημοψήφισμα στην Ελλάδα "απόψε παίζεται ένα κομμάτι από το μέλλον της Ευρώπης. Αλλά όχι απαραιτήτως και του ευρώ".
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε πως "Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, την επομένη του δημοψηφίσματος θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες".
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε με τη σειρά του πως "Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της Ευρωζώνης".
Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο, ο Σουλτς είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υιοθετήσει δικό της νόμισμα, αν επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα.
Ο Γερμανός πολιτικός σχολίασε: «Θα παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ μετά το δημοψήφισμα; Αυτό είναι το διακύβευμα. Εάν οι Έλληνες ψηφίσουν "όχι", τότε θα πρέπει να υιοθετήσουν ένα νέο νόμισμα, καθώς το ευρώ δεν θα είναι διαθέσιμο ως μέσο πληρωμής» είπε στο ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
«Από τη στιγμή που κάποιος υιοθετεί ένα νέο νόμισμα, αυτομάτως εξέρχεται της ευρωζώνης.
Αυτά είναι τα στοιχεία τα οποία με κάνουν να ελπίζω ότι οι Έλληνες σήμερα δεν θα ψηφίσουν "όχι"».
Πρόκειται για την πιο ξεκάθαρη, μέχρι σήμερα, τοποθέτηση από Ευρωπαίο αξιωματούχο για το τι θα συμβεί, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα