Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Δίνοντας από μία γεμάτη καρδιά-Δίνοντας από μια άδεια Καρδιά


Δίνοντας από μία Γεμάτη και Πλήρη Καρδιά

Όταν δίνουμε από μία γεμάτη και πλήρη καρδιά, δίνουμε επειδή έχουμε γεμίσει τόσο πολύ από αγάπη, που αυτη ξεχειλίζει.

Οταν δίνω από μια γεμάτη καρδιά , δεν χρειάζομαι άλλους να μου δώσουν την έγκριση τους γι αυτό που κάνω. Το ίδιο το δόσιμο είναι ανταμοιβή, εφ 'όσον είμαι βέβαιη ότι δίνοντας, αγαπάω και εμένα και τους άλλους.

Η εκπλήρωση μου δεν εξαρτάται από την έγκριση των άλλων, αλλά για το πώς αισθάνομαι για τον εαυτό μου. Λαμβανω ολοκλήρωση από το να είμαι το είδος του ατόμου που εγώ εκτιμώ. 

Όταν φροντίζω με αγάπη τον εαυτό μου,δεν είμαι διαθέσιμη να χρησιμοποιηθώ ή να αποστραγγίζεται η ενέργειά μου από άλλους. 

Αν έχω την αίσθηση ότι οι άλλοι γαντζώνονται από εμένα σαν βαμπίρ και προσπαθούν να πιπιλίσουν την ζωή και την ενέργεια μου, τότε , με αγάπη απεμπλέκομαι , καθώς είναι δική μου ευθύνη να αγαπώ τον εαυτό μου - και αυτό δεν είναι αγάπη για τον εαυτό μου να επιτρέπω στον εαυτό μου να χρησιμοποιηθεί και να απομυζήσουν την ενέργειά του.

Είναι αγάπη για μένα, να ολοκληρώνομαι δίνοντας σ ε άλλους, εφ 'όσον αισθάνομαι καλά μέσα μου. 

Εάν δεν αισθάνομαι καλά, τότε αυτό δεν είναι αγάπη - ούτε για μένα ούτε για άλλους. 


Δίνοντας στους άλλους που απλά θέλουν να πάρουν, τούς επιτρέπει να συνεχίσουν να αποφεύγουν την ευθύνη για τον εαυτό τους. Δεν είναι αγάπη για μένα ή για  αυτούς, να τους στηρίζω για να συνεχίσουν να είναι θύματα ανάγκης. 

Είναι αγάπη για μένα , να δίνω σε άλλους για να  θεραπευτούν, να μάθουν και να αναπτυχθούν.

 Είναι απίστευτα όμορφο  να βοηθώ, αυτούς που πραγματικά θέλουν να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αλλά είναι αποστράγγιση ενέργειας να δίνω στους άλλους που δεν έχουν καμία πρόθεση να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Δίνοντας Από μια Κενή και Αδεια Καρδιά

 Όταν δεν παίρνετε την ευθύνη για τη δική σας αυτο-αξία, την εσωτερική ειρήνη και χαρά, τότε είναι πολύ πιθανόν να νιώθετε  ένα κενό μέσα σας.

 Όταν δίνετε από ένα άδειο χώρο, μπορείτε να αισθανθείτε στραγγισμένοι όταν δίνετε,  αντί να νιώθετε ολοκληρωμένοι. 

Ισως να θέλετε να δείτε αν μπορείτε να διακρίνετε κάποιον από τους παρακάτω λόγους που δίνετε στους άλλους αλλά νιώθετε αποστραγγισμένοι :

Δίνετε για να τραβήξετε την προσοχή, την έγκριση, την επιβραβευση,  ή το σεξ; Αν συμβαίνει αυτό, δίνετε να πάρετε, αντί να δίνετε από μια γεμάτη καρδιά.

 Έχετε διδαχθεί ότι είστε καλός άνθρωπος μόνο όταν θυσιάζετε τον εαυτό σας - παραιτείστε του εαυτού σας για να δώσετε στους άλλους; 
Δίνετε από φόβο, ενοχή ή υποχρέωση; Ισως δίνετε στους άλλους για να σας βλέπουν ως ένα καλό πρόσωπο, αντί να δίνετε από μία γεμάτη καρδιά, όπου έχετε ήδη προσδιορίσει τον εαυτό σας ως ένα καλό πρόσωπο. Όταν το κάνετε αυτό, έχετε εγκαταλείψει τη δική σας ευθύνη να καθορίσετε εσείς τη δική σας καλοσύνη και την αξία, και κάνετε άλλους υπεύθυνους  για τον ορισμό σας  και τον προσδιορισμό της αξίας σας.Το να δίνεις έτσι, δε θα σε οδηγήσει σε ολοκληρωση.

Όταν μάθετε πώς να αναλαμβάνετε  την πλήρη ευθύνη για τα δικά σας συναισθήματα αυτο αξίας, ειρήνης και χαράς, στη συνέχεια, δίνοντας σε άλλους που μπορούν να επωφεληθούν από αυτό που είστε, το δόσιμο σας θα είναι μία από τις πιο χαρούμενες εμπειρίες της ζωής σας.
emoticon heart

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα