Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Γιατί πρέπει να ξεκινήσετε και να βουτσίζετε το σώμα σας σήμερα

Γρήγορα, αποτελεσματικά, πολυάριθμα οφέλη για την υγεία – τι δε μπορεί να αγαπήσει κανείς σε ένα στεγνό βούρτσισμα σώματος το πρωί;
Μπορεί να σκέφτεστε, γιατί να χρειάζεται να προσθέσω και κάτι άλλο στην ήδη πολυάσχολη ρουτίνα μου το πρωί; Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω, ότι τα πέντε επιπλέον λεπτά που θα χρειαστείτε, αξίζουν την επένδυση.
Θυμηθείτε το μάθημα της βιολογίας σας (εκτός από τις τραυματικές εξετάσεις) και απαντήστε σε αυτά τα ερωτήματα: Ποιο είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος; Τι είναι ένα από τα πιο σημαντικά όργανα εξάλειψης στο σώμα, που παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή αποτοξίνωση; Ποιο όργανο λαμβάνει το ένα τρίτο του συνόλου του αίματος που κυκλοφορεί στο σώμα; Όταν το αίμα είναι γεμάτο από τοξικά υλικά, ποιο όργανο το αντανακλά με προβλήματα; Ποιό όργανο είναι το τελευταίο που λαμβάνει θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό, αλλά και το πρώτο που δείχνει σημάδια ανισορροπίας ή ανεπάρκειας;
Απάντηση σε όλα τα παραπάνω: το δέρμα!
Τα οφέλη του ξηρού βουρτσίσματος του δέρματος περιλαμβάνουν:
• Ακούστε κυρίες: Η αύξηση της κυκλοφορίας στο δέρμα θα μπορούσε ενδεχομένως να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Η κυτταρίτιδα είναι τοξικό υλικό που συσσωρεύεται στα λιπώδη κύτταρα του σώματός σας. Έτσι, αντί να λάβετε δραστικά μέτρα όπως η λιποαναρρόφηση, γιατί να μην χρησιμοποιείτε τις τεχνικές βουρτσίσματος του ξηρού δέρματος που συμβάλουν στο να σπάσουν οι ανεπιθύμητες τοξίνες;
• Το στεγνό βούρτσισμα του σώματος βοηθά να πέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος (και ενθαρρύνει την ανανέωση νέων κυττάρων), που έχει ως αποτέλεσμα την ομαλότερη και πιο φωτεινή επιδερμίδα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει με το ενοχλητικό γύρισμα των τριχών.
• Βοηθά στην βελτίωση της αγγειακής κυκλοφορίας του αίματος και της λεμφικής παροχέτευσης. Με την απελευθέρωση των τοξινών, ενθαρρύνεται η απαλλαγή του σώματος από τα μεταβολικά απόβλητα, ώστε το σώμα να είναι σε θέση να ζήσει πιο αποτελεσματικά.
• Το ξηρό βούρτσισμα στο δέρμα αναζωογονεί το νευρικό σύστημα διεγείρει τις νευρικές απολήξεις στο δέρμα (και είναι πραγματικά, πάρα πολύ καλό)!
• Σας βοηθά με τον μυϊκό τόνο και σας δίνει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή θέσης του λίπους.
• Το βούρτσισμα του ξηρού δέρματος βοηθά το δέρμα σας να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά εξαλείφοντας τους φραγμένους πόρους.
• Και, από την εμπειρία μου, το να βουτσίσετε το σώμα σας κάθε πρωί μπορεί πραγματικά να σας φτιάξει μια τέλεια μέρα! Κάνοντας κάτι αποκλειστικά για τον εαυτό σας κάθε πρωί, μπορείτε να διεγείρετε ένα όμορφο αποτέλεσμα, ξεκινώντας με ένα υγιεινό πρωινό – γιατί λοιπόν να καταστρέψετε όλη την καλή δουλειά που μόλις κάνατε;
Μπορείτε να δοκιμάσετε το στεγνό βούρτσισμα του σώματος στο σπίτι;
Καλά νέα – δεν χρειάζεται να κλείσετε ραντεβού σε ένα ακριβό spa για να καρπωθείτε τα οφέλη; αυτό μπορεί να γίνει και στο δικό σας μπάνιο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αγοράσετε μια φυσική βούρτσα (όχι μία από νάιλον ή από συνθετικά υλικά). Το να έχει μακριά λαβή είναι επίσης ένα συν, καθώς αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φτάσετε σε όλα τα σημεία του σώματος.
Οι οδηγίες είναι πολύ απλές:
• Ξεκινήστε σε στεγνό δέρμα πριν από το μπάνιο.
• Κάντε απαλές κυκλικές ανοδικές κινήσεις, κατόπιν μακρύτερες, με πιο ομαλά χτυπήματα.
• Πάντα να ξεκινήστε από τους αστραγάλους προς τα πάνω κινούμενοι προς την καρδιά – το λεμφικό υγρό ρέει μέσα από το σώμα προς την καρδιά, γι’αυτό και είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια σας προς την ίδια κατεύθυνση.
• Η πλάτη σας είναι η μόνη εξαίρεση από τον προηγούμενο κανόνα; βουρτσίστε από το λαιμό και κάτω προς το κάτω μέρος της πλάτης.
• Αφού τελειώσετε με τους αστραγάλους, ανεβείτε προς τις κνήμες, τους μηρούς, το στομάχι, την πλάτη και τα χέρια. Να είστε προσεκτικοί με το μαλακό και ευαίσθητο δέρμα γύρω από το στήθος και τα στήθη, και ποτέ δεν βουρτσίζετε πάνω από φλεγμονή του δέρματος, πληγές, καμένα από τον ήλιο δέρμα ή παθήσεις του δέρματος.
• Βεβαιωθείτε ότι έχετε ντους για να ξεπλύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τις ακαθαρσίες.
• Συμβουλή: εναλλασσόμενες θερμοκρασίες στο ντους από το ζεστό νερό στο κρύο ενδυναμώνουν περαιτέρω το δέρμα και τονώνουν την κυκλοφορία του αίματος, φέρνουν περισσότερο αίμα στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος.
• Στη συνέχεια, εφαρμόστε ελάχιστη ενυδατική κρέμα για να θρέψετε το δέρμα (προσωπικά, είμαι οπαδός του λαδιού καρύδας).
Κάντε τα παραπάνω για 30 συνεχόμενες ημέρες και το σώμα σας θα σας αγαπάει για αυτό!
____________
μετάφραση: Βιολέτα Βαλερύ για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
πηγή: www.mindbodygreen.com
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα